Храми, підземелля, саркофаги: цього тижня у Львові стартує фестиваль "Ніч у Львові"

фото з сайту В городе

фото з сайту В городе

Дозвілля та їжа
10 липня 2017 11:01

Упродовж 14-16 липня у місті Лева відбуватиметься ХІІІ фестиваль "Ніч у Львові". 

Як повідомляє офіційний туристичний сайт міста, у межах запланованих заходів відбудуться нічні екскурсії храмами та підземеллями Львова.

Так, усі охочі можуть піднятися на вежу храму Святих Ольги та Єлизавети, відвідати каплицю Боїмів, прогулятися середньовічними підземеллями у Музеї історії релігій, а також оглянути експозицію та підземелля Преображенської церкви.

А у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла учасники зможуть відвідати одне з місцевих  найбільших та найглибших підземель, історія якого починається ще у княжі часи. Протягом екскурсії відвідувачів ознайомлять з минулим та сучасністю найбільшого храму міста, з історією одного з найцікавіших монаших орденів у світі, покажуть як виглядав Львів у XIII , XV та XVIII ст., а також запропонують розгадати таємницю архієпископського саркофага XVIII ст. 

Окрім цього, пропонується екскурсія галереями Гарнізонного храму. Охочі зможуть піднятися  на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька з музичним інструментом – органом XVIII ст., зокрема, більше дізнатись про систему його функціонування, оглянути автентичні "повітряні міхи", спробувати "дмухнути" в органні труби. Також відвідувачі матимуть нагоду пройтися бічними навами хорів: саме там, де молились учні давньої Єзуїтської колегії. Не менш цікавою для гостей стане розписана шафа початку XVII ст., обклеєна математичними розв’язками та конспектами, яким уже понад 200 років.

Дивись ще:

Зроби сам: мешканці одного з львівських мікрорайонів встановили вуличні тренажери

Стане зручніше: між Львовом та Харковом ходитимуть автобуси

Водіям на замітку: з понеділка на одній з автотрас обмежать рух

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах