Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Новина - Дозвілля та їжа - Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Новина - Дозвілля та їжа - Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Дозвілля та їжа
15 серпня 2017 12:11
Автор: Ольга Стоноженко

Львів – це не тільки кава. Напередодні свят VG Львів підготував міні-путівник по найбільш цікавих закладах Львова, де можна випити настоянки власного виробництва.


Приватна лікерня "Бар Беріс"

Адреса: вул. Лесі Українки, 35

Години роботи: 08.00 – 23.00.

Сторінка у Facebook

На перший погляд не дуже видатний та непомітний бар порадує затишною атмосферою та смачними напоями. У меню декілька видів лікерів: малина, спотикач, бейлиз, грейпфрут, лімончелло, вишня. До речі, перед купівлею все можна спробувати. Також є гарячі та безалкогольні напої.

Єдиний недолік – невеликий вибір закусок. Якщо ви хочете їсти. Вам запропонують тільки сендвічі. Хоча цей недолік повністю спокутується смаком напоїв та уважністю персоналу.


"Фацет"


Адреса: вулиця Вірменська, 26

Години роботи: 11.00 –23.00

Сторінка у Facebook

Фацетом (фаскою) називають обробку краю скла чи дзеркала, шляхом його зрізу. Також це слово галицькою говіркою означає "парубок, молодий чоловік". Кнайпа з такою назвою пропонує зануритись у барвисте й насичене життя львівських фацетів.

Одразу попереджаємо, градус тутешніх настоянок досить високий, тому, якщо ви не впевнені в своїх силах, будьте обережні. В меню натуральні настоянки на травах – зубрівка, лимон, апельсин, імбир, бехерівка, ялівець, терен, м’ята, калган, чебрець, шипшина – які мають лікувальний ефект. Якщо хочете щось не таке міцне, замовляйте фруктові: обліпихова, калинова, малинова, ожинова, смородинова, вишнева, кизилова пилкова. Також у меню – кавові напої, випічка, кілька перших та других страв. Проте родзинка – у їхніх назвах, наприклад, "Все, що тре для біби", "Легуміни для гостини". Ціни доволі демократичні.

Інтер’єр простий та стриманий. Багато необроблених поверхонь – гола цегла, гола штукатурка, незаховані труби вентиляції. В ньому збережено частину старої кладки та ідеально вписаний старий кахель. Багато дзеркал на стінах, вишиті подушечки, цікаві стилізовані світильники, велика колекція пляшок.


"Підпільний Кіндрат"


Адреса: вулиця Валова, 25, Львів, Львівська область, 79000

Години роботи: Відкрито сьогодні · 10–23

Сторінка у Facebook

Найбільш секретний заклад нашого рейтингу – ресторація "Підпільний Кіндрат" – запрошує шанувальників смаку та аромату, неординарних страв галицької кухні – всіх тих, хто не боїться пробувати в житті щось новеньке. Тут є все, чого душа забажає, і навіть більше. Тут понад 65 видів настоянок: медові бальзами та декілька видів медовухи, настоянки на дарах лісів і полів, настоянки на меді травах і корінні. Найцікавіші – гастрономічні – "Борщ", "Вершки з чорносливом", "Штруделєва", "Сметана" та ін.

Страви, переважно, галицької кухні, як то кажуть, до кольору до вибору: добрі салатки, свинна рулька, кролик в сметані, фарширована щука, холодець, паштети, оселедці, сальцесони та навіть ковбаси в самогоні.

У закладі кілька залів: - панська кімната, бальова чи пабна залі.


"Під синьою пляшкою"


Адреса: вул. Руська, 4

Години роботи: 10:00 - 22:00

Сторінка у Facebook

Культова львівська кав'ярня "Під синьою пляшкою" знаходиться в глибині подвір'я старого будинку на Руській, в кам'яниці Гепнера. Названа на честь першої віденської кав'ярні "Під синьою пляшкою", відкритою львів'янином Юрієм Кульчицьким ще в 1683 р.

У кав’ярні  час зупинився у тій романтичній порі, коли Галичина ще не була приєднана до Радянської України. "Під синьою фляжкою" час зупинився не лише для речей – портрету Юрія Франца Кульчицького й повідомлень генерального штабу часів Першої Світової, старих штандартів, межового стовпа Австро-Угорської імперії біля вхідних дверей – але й для рецептів. Тут можна скуштувати напої та страви, які були найбільш популярними в народів, що населяли Австро-Угорську імперію. Тут пропонують такі фірмові страви як кава з вогником чи різноманітне фондю – сирне, м’ясне, шоколадне. Кав'ярня також має великий вибір алкогольних наливок власного виробництва.


Паб "П’яна Качка" (Drunken Duck Pub)

Адреса: пл. Коліївщини / вул. Братів Рогатинців, 45

Години роботи: 12.00 – 24.00

Сторінка у Facebook

Життєдайний паб (випивальня), у якому можна додати своєму тілу бадьорості, своїй душі – життя, а мізкам – розваги. Зовсім не ірландський паб. Відкрився досить недавно – у березні 2017 і поступово виробляє свій стиль.

Можна скуштувати фірмові настоянки "Діти Корнякта": Вищневецький, Хренівська, Калганівська, Бехерівська, Шнапс, Бородінка, Лімончело, Самбуківка. Також є декілька видів крафтового пива.

Відзначимо, у кафе досить темно і трошки тіснувато. Але, якщо дозволяє погода, можна присісти на літньому майданчику.

 

Паб "Купіца"

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 18

Години роботи: 12:00 – 02:00

Сторінка у Facebook

Тут кожен знайде собі щось до душі. Страви української та угорської кухні, 15 сортів розливного пива, 30 видів настоянок власного виробництво… Заклад має декілька залів. Відзначимо, є великі столи, де може розміститись компанія більше десяти людей. З четверга до суботи тут можна насолодитись виступами найкращих гуртів Львова. Розклад можна подивитись на сайті.


"Куфер"


Адреса: вул.Краківська,1

Години роботи: 08.00 –23.00

Заклад сховався в центрі Львову. Так, так, саме сховався. Бо хоч і знаходиться недалеко від площі ринок, не може похвастатись великою кількістю відвідувачів. Тому тут можна сховатись від міської туристичної метушні.

Куфером у Львові називають певний різновид валіз. Кам’яницею, у якій перебуває заклад, у різні часи володіло багато славетних родин. Обрати прізвище однієї з них власники не наважилися, тож вирішили, що назва "Куфер" збере в собі всі історії будівлі, ніби у валізку. Інтер’єр тут приємний, крісла зручні, гарне світло.

Тут можна поїсти та випити: великій вибір страв європейської та української кухні, гарячі та холодні напої. Правда, настоянок тут не дуже великий вибір: хренівка, м’ята, слив’янка та медовуха. Відзначимо, досить міцні.


"Бачевських"


Адреса: вул.Шевська, 8

Години роботи: 8.00 – 2.00

Сторінка у Facebook

Наступна зупинка нашого алкотуру ресторація "Бачевських". Родина Бачевських і їхнє творіння – горілка Baczewski – це одні з головних героїв веселого Львова з тих золотих часів, коли у нашому місті в казино програвалися мільйони, а на наші вар’єте і кабаре приїжджали подивитися багатії з усієї Європи. Фабрика Бачевських, відкрита у 1782 році, стала першою фабрикою масового виробництва горілки у всьому світі. Заклад, присвячений історії родини Бачевських та легендам Львова, відкрився в квітні 2015 року. Ресторан тішить відвідувачів не лише горілкою Бачевських, але й величезним вибором наливок і настоянок власного виробництва (понад 80 видів), а також новою галицькою кухнею.

Правда, потрапити сюди не вдалось. Заклад настільки популярний, що, за словами адміністратора, столик на вихідні треба резервувати за два тижні.


"П’яна Вишня"


Адреса: площа Ринок, 11 (кам'яниця Гаслярівська)

Години роботи: 10.00 – 00.00

Сторінка у Facebook

Заклад одного напою, відомий не тільки львів’янам, а й гостям міста. Місце, де можна познайомитись і поговорити про життя з поляками чи білорусами чи просто завести нові знайомства. А деякі фанати, без перебільшення, можуть знайти його по запаху. Смачна настоянка на вишні особливо підходить для смачних львівських свят. Можна випити на місці або купити у пляшці взяти з собою. Лозунг бару: "Він не відступить, а вона не відмовить!"

А ви знаєте, що буде якщо вкрасти келишок? Тоді у "Вишні" ви точно були. 


"Гасова лямпа"


Адреса: вул.Вірменська, 20

Години роботи: 10.00 – 02.00

Сторінка у Facebook

Львів подарував світові гасову лямпу, яка пізніше стала відома як "Віденська". Її винайшли місцеві аптекарі Ян Зег та Ігнацій Лукасевич в 1853. Саме цьому і присвячений заклад. Тут знаходиться поки не найбільша, але вже майже, колекція гасових лямп в Європі. Це близько 200 гасових ламп, які створенні у різні роки минулого століття. Також там розміщені репродукції фотографій таких "світляків" та коротка інформаційна довідка про зображену лампу. Заклад займає три поверхи будинку. Батьки гасової лампи Ян Зег та Ігнатій Лукашевич "зустрічають" на вході у ресторацію: бронзовий Ян Зег за столом біля входу у сам заклад, а Ігнатій Лукашевич виглядає з третього поверху.

Атмосфера справжнього львівського пабу доповнена вибухами, спалахами, запахом гасу та музикою у стилі гранж і рок. Великий вибір страв з креативними назвами: "Фацет на ровері", солянка "Реактивна суміш", "Паця в камізельці", "Свербить ядро палає", "Бурлило в Колорадо" та ін. Настоянки з тематичними назвами – "Нафтівка", "Гасівка", "Бензинівка", "Солярка", "Дизель", "Азотівка", "Керосинка" – можна в якості сувеніру купити в крамниці при кав’ярні. Якщо хочете спробувати всі, радимо взяти "Хімічний дослід": 10 або 20 пробірок з різноманітними настоянками. 

На цьому рекомендуємо зупинитись, щоб зберегти відносну ясність розуму. Тому що неможливо обійти за раз велику кількість цікавих місць. Тому стежте за нашими оглядами та подорожами. Буде весело.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах