Де безпечно: львів’яни можуть купатися лише в трьох озерах

фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Дозвілля та їжа
03 серпня 2017 16:09

У Львівській міськраді 3 серпня повідомили: "Цього літа є три водні об’єкти, на яких організовано масовий відпочинок з дотриманням усіх вимог безпеки – санітарних норм, належного облаштування пляжу, наявності рятувальних служб і медпункту. Це два озера у Брюховичах і одне – у Винниках. Інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання".

"У селищі Брюховичі купальний сезон відкрито на двох озерах – озері ТзОВ "Колиба" (3-тє озеро) та озері ФОП "Савчук" (1-ше озеро). Також одне озеро ТзОВ "Колиба" призначене для риболовлі (2-ге озеро). У Винниках відпочинковий сезон відкрито на базі відпочинку "Озеро Винниківське" ТзОВ "Краківський ринок", – поінформували також у ЛМР.

У міськраді також запевнили: "На всіх трьох озерах проведені всі необхідні роботи для якісного та безпечного масового літнього відпочинку містян та всі озера мають технічні і дозвільні документи на проведення купального сезону у 2017 році, очищені плеса і дна водойм, підготовлені і облаштовані пляжі та прилеглі території, позначено межі купання на акваторії буями помаранчевого або червоного кольору, обладнані медичні пункти, є гучномовне сповіщення і спостереження, людей постійно попереджують, де можна, а де не можна купатися. Є рятувальні пости зі всіма необхідними засобами, підготовленим персоналом. Також проводяться  планові забори води для аналізу".

У ЛМР також наголошують: "На інших водоймах (в тому числі – річках і потічках), а їх у Львові є понад 120, купатися не можна! Це природні, декоративні, пожежні і технічні водойми та відстійники. На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей.Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання".

"На всіх облікованих водних об’єктах адміністративних територій, які не підготовлені для масового відпочинку на воді, встановлюються попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає мешканців бути обережними під час відпочинку і не нехтувати правилами поведінки на воді", – поінформували також у ЛМР.

Начальник відділу захисту населення та територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Євген Басан наголосив: "Проблема в тому, що є люди, які свідомо порушують заборони, ловлячи рибу та купаючись у водоймах, які не є для цього призначені. Безперечно, є періодичне патрулювання території водних об’єктів поліцією і працівниками ЛКП, але без розуміння людей вони не матимуть потрібного результату. Проте варто й відзначити, що в останні роки відношення людей суттєво змінилося в кращу сторону. Є ініціативні групи мешканців, які самі вивішують наліпки і плакати з забороною купання, фотографують порушників, окультурюють і прибирають засмічені території біля водних об’єктів. З таких прикладів – озеро на вулиці Замарстинівській".

"У разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій на водоймах, необхідно невідкладно повідомляти чергового ГУ ДСНС України у Львівській області за телефоном 101, Центральної рятувально-водолазної служби Товрятводу України у Львівській області за телефоном 097-017-00-20".

Дивись ще:

Прецедент: на Львівщині суд оштрафував велосипедиста, який не показав жест повороту 

Ймовірно, від спеки: у Львові просто на вулиці померла людина 

Через спеку: львівська мерія змінила графік роботи 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах