Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині

фото: Євген Кравс

фото: Євген Кравс

Дозвілля та їжа
07 серпня 2017 10:09

Фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань!" уже в дванадцяте скликав своїх друзів. Тих, хто мріє помандрувати у часі, і побачити на власні очі, якими були легендарні княжі часи, хоче взяти участь у нічному штурмі фортеці, навчитися давніх ремесел, відпочити з усією родиною серед казкової природи. Усе це – на фестивалі "Ту Стань!"

4-6 серпня у селі Урич на території Державного історико-культурного заповідника наскельного оборонного комплексу міста-фортеці Тустань.

Традиційно на фестивалі гостей чекали: бугурти (групові бої рицарських дружин) та лицарський турнір (цього річ у змаганнях взяли участь й жінки з України та Канади), показові виступи рицарів на конях, стрільби з луків та арбалетів, театри та література, вуличні музики та велика сцена, ремісничі майстер-класи та середньовічній ярмарок, лазерне шоу, духовна територія та Тустанський університет,а також – родзинка Ту Стань! 2017 – кіношкола для аматорів та кінолюбів. Мабуть, найцікавіша атракція рицарських боїв – нічний штурм тустанської фортеці: цього річ слов’яни визволяли її від воїнів короля-завойовника Аттіли…

Музичну програму фестивалю забезпечували гурти Torban, The Doox, Lemko Bluegrass Band, Lirwak, ЯгОди та Musica Radicum. Поза тим, гостей фестивалю чекав конкурс вуличних музик та їхні виступи у різних локаціях фестивалю.

Театральну сцену наповнили вистави молодих театрів зі Львова, Калуша та Полтави, а також імпровізаційні шоу та майстер-класи. Діяв і Тустанський університет – лекції проф. Леонтія Войтовича про суспільство Королівства Русі та Олександра Шершуна – про Середньовічну історію Закарпаття, а також – лекція і авторський майстер-клас відомого художника і реставратора Лева Скопа про галицьке середньовічне мистецтво.

Продовженням денної програми Ту Стані! стала КіноНіч – показ українських фільмів під відкритим небом. У програмі – "Жива Ватра", "Життя і смерть у Гуцулії", "Політ золотої мушки", "Гетьман" та інші.

Ремісники на Ту Стані! 2017 теж поділилися своїми вміннями – для майстер-класів було виділено окрему галявину. Поза тим, проходили спеціальні школи для тих, хто захотів на усі три дні зануритися у повноцінне навчання: школа гончарства та майстерня миловаріння. Учасники мали можливість перейняти у майстрів знання та навички, спробувати свої сили власноруч, побачити та випробувати давні способи екологічного виробництва і забрати з собою з фестивалю власні вироби.

Як це було, бачив Євген Кравс:

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 1

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 2

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 3Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 4

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 5

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 6

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 7

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 8

Як це було: фоторепортаж з фестивалю "Ту Стань" на Львівщині фото 9

Дивись ще:

Прихопи светра: синоптики прогнозують у Львові зниження температури і грози

Смертельний обгін: фура переїхала людей, які впали з мотоцикла

Погромщика затримали: після подій у Львівській психлікарні відкрито провадження за "замах на вбивство"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах