100 книжкових новинок: для кого вхід на Форум видавців у Львові буде безкоштовним

фото з сайту ТСН

фото з сайту ТСН

Дозвілля та їжа
16 серпня 2017 12:05

Цього року видавці привезуть понад 100 книжкових новинок спеціально до Форуму видавців у Львові. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до найбільшої літературної події. Більше книжкових новинок можна придбати з 13-17 вересня на Форумі видавців, повідомляє прес-служба Форуму видавців у Львові.

Ми привідкриваємо завісу цікавинок, які готує Форум та публікуємо першу п’ятірку біографічних новинок:


Анна Малиночка. Іван Сірко. Великий полководець і характерник (видавництво “Co-op media”)



Книга розповідає про життєвий шлях кошового отамана Івана Сірка. Гортаючи сторінки минулого, дізнаємось про реальні події, які міцно сплетені з вигадками про козака. Автор співпрацювала з талановитими сучасними художниками. Портретисти Анна Єгорова і Наталія Павлусенко, баталіст Артур Орльонов чимало робіт присвятили темі українського козацтва, деякі з них надали для книги. Видання також проілюстроване роботами класиків живопису: Антона Монастирського, Юліуша Коссака, Юзефа Брандта, Василя Сурікова, Іллі Рєпіна. Книга входить до серії "Україна сакральна" про відомих людей, які народилися в Україні, чиє життя овіяне містицизмом та загадковими подіями.


Тимур і Олена Литовченки. Принц України (видавництво “Фоліо”)



23 лютого 1957 року в Кремлі святкували не тільки День Радянської армії та Військово-морського флоту – політична еліта СРСР мала більш значний привід для святкування, адже цього дня в Лондоні за загадкових обставин помер гетьман у вигнані Данило Скоропадський, син гетьмана Павла Скоропадського. Особливо з цього радів радянський генсек Микита Хрущов. По-перше, тому, що ніяких гетьманів в Україні більш ніколи не буде, а по-друге – шлях до укладання повномасштабної торговельно-економічної угоди з Великою Британією відтепер був відкритий. То хто ж такий був Данило Скоропадський? Ще бувши зовсім малим , він опинився з родиною на чужині. Проте мрії про незалежну Україну, яку хлопець, хоча й не довго, встиг відчути й побачити зблизька, ніколи його не полишала. Слідуючи заповіту батька, Данило Скоропадський усе своє подальше життя присвятив служінню в ім’я України, був палким патріотом і свято вірив у свій народ. Авторитет гетьманича серед української діаспори був надзвичайно високим, і його, безперечно, можна назвати одним із лідерів українського руху в еміграції. Отже значення цієї людини для українців, що жили за кордоном, важко переоцінити. Що ж все-таки сталося 60 років тому?..


Наталя Яковенко. У пошуках нового неба. Життя і тексти Йоаникія Ґалятовського (видавництво “Лаурус”)



Книжку присвячено найпопулярнішому свого часу церковному письменникові другої половини ХVІІ століття Йоаникію Ґалятовському. Авторка унаочнює процес становлення новочасного "інтелектуального повсякдення" в Україні та показує універсальний характер і, водночас, історичну специфіку тих прикмет "самості", що виразно оприявнились у барокову добу "київської відкритості" та "витворили обличчя нової української культури".


Богдан Горинь. Святослав Гординський на тлі доби: есе-колаж у 2-х кн. Книга 1 (видавництво “Ярославів вал”)



В есе-колажі (книга перша) на тлі доби висвітлено життєвий і творчий шлях видатного мистця, поета, мистецтвознавця, літературознавця, перекладача, організатора культурного життя в Галичині Святослава Гординського (1906–1993), роки його юначої романтики, навчання у Мистецькій школі Олекси Новаківського, в академіях мистецтв Берліна та Парижа, здобутки в малярстві, графіці, поетичній творчости, перекладах, видавничу, мистецтвознавчу, організаційну, журналістську діяльність. Архівні матеріяли, документи, світлини, репродукції становлять органічну складову есе-колажу.


Валентина Кирилова (автора ідеї та керівник проекту). NOMINA. Україна. Сторінки родинного альбому. Ukraine. Pages from a Family Album (видавництво “ArtHuss”)



Вочевидь, ви знаєте героя "Зоряного шляху" містера Спока, а виконавця цієї ролі Леонарда Німоя? Культовий Енді Ворхол, володар Оскара, Золотого глобуса, премії Еммі – Джек Паланс, Джордж Гершвін з його “Summertime”, джазмен Біл Еванс, американська співачка Квітка Цісик, французький скандаліст Серж Гензбур, медіа-магнат Роберт Максвел, письменник Станіслав Лем, засновник "фільм-нуар" Едвард Дмитрик, англійський письменник Джозеф Конрад, батько італійського кримінального роману Джорджіо Щербаненко. Вісім лауреатів Нобелівської премії! Що об‘єднує цих людей? Всі вони походять з України! Видання "NOMINA. Україна.Сторінки родинного альбому. Ukraine.Pages from a Family Album. Українською та англійською мовами” – новий погляд на історію України через призму людських доль! Міцне історичне підґрунтя.


Хто і як може потрапити на Форум видавців безкоштовно


Цього року, враховуючи складну економічну ситуацію в країні і дбаючи про добробут малозахищених верств населення Форум видавців у Львові вирішив запровадити вільний вхід для певних категорій.

Як повідомили у прес-службі Форуму, таким чином вчителі, працівники музеїв, пенсіонери,  школярі та інші зможуть безкоштовно потрапити у вихор літературних подій, книжкових новинок, познайомитись з авторами і поповнити домашню бібліотеку.

На 24 Форум видавців вхід вільний для працівників: шкіл, університетів, бібліотек, музеїв, театрів. Працівники навчальних закладів та закладів культури можуть безкоштовно і за ПОПЕРЕДНЬОЮ реєстрацією відвідати 24 Форум видавців лише 14 та 15 вересня, в наступні дні квитки потрібно придбати в касі. На стійці реєстрації необхідно ОБОВ`ЯЗКОВО показати підтвердження свого місця праці!

*Квиток на 1 день
Реєстрація працівників навчальних закладів та закладів культури – https://goo.gl/forms/uwtymhcHnpDuARPD3
Письменники, перекладачі та ілюстратори, які НЕ БЕРУТЬ участі в 24 Форумі видавців, мають можливість отримати безкоштовний 4-денний квиток на книжковий ярмарок, за ПОПЕРЕДНЬОЮ реєстрацією. На стійці реєстрації потрібно ОБОВ`ЯЗКОВО показати роздрукований електронний квиток, який Вам буде згодом надіслано.

Реєстрація письменників, перекладачів, ілюстраторів, які не беруть участі в 24 Форумі видавців – https://goo.gl/forms/b4LXssDj4F8KH2Oa2
 

На 24 Форум видаців вхід вільний для груп студентів, які складаються з 10 і більше осіб.

Організовані групи студентів можуть безкоштовно і за ПОПЕРЕДНЬОЮ реєстрацією відвідати 24 Форум видавців лише 14 та 15 вересня, в наступні дні квитки потрібно купувати в касі.

Електронну скриньку вказувати ОБОВ`ЯЗКОВО, адже на неї надійде лист.
На реєстрації потрібно кожному члену групи показати студентський квиток.

*Квиток на 1 день
Реєстрація організованих груп студентів – https://goo.gl/forms/0sjjaD81lHEq3xpG2
 

На 24 Форум видаців вхід вільний для: осіб з обмеженими можливостями, учасників АТО, осіб з бгатодітних сімей, переселенців.

*Квиток на 1 день
Реєстрація пільгових категорій  – https://goo.gl/forms/JFDneZbZTnRf4O5Q2

Діти до 16-ти років та пенсіонери також отримують квитки безкоштовно (реєстрація  на місці)
Діти – квиток на 1 день
Пенсіонери – квиток на 4 дні


Важливо


Зареєструватись на місці зможуть лише пільгові категорії, діти до 16-ти років та пенсіонери. Всі інші лише за попередньою реєстрацією.

Дивись ще:

Львівський Форум видавців: 10 авторів, з якими можна буде познайомитися особисто 

Чим дивуватиме 24-й "Форум видавців" у Львові 

Відомі перші іноземні гості Форуму видавців 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах