Піші екскурсії, велопрогулянка, квест: у Львові відкрились Дні європейської спадщини

фото з сайту informsvit.com.ua

фото з сайту informsvit.com.ua

Дозвілля та їжа
08 вересня 2017 17:20

Проект "Дні європейської спадщини" відбувається у Львові 7 рік поспіль. Цього року його організовує Львівська міська рада за підтримки проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" (GIZ). Тема цьогорічних Днів "Пульс міста: фабрики, шпиталі та освітні заклади".

"Освітні та промислові будівлі є важливими індикаторами розвитку міст, вони є тими закладами, які надають містам рух і динаміку. Яскраві зразки індустріальної спадщини, університети, школи, лічниці Львова різних епох були центрами "живого" міста, яке розвивається і сьогодні", – каже Олександра Провозін, координатор Днів європейської спадщини 2017.

У програмі заходів: піші екскурсії, велопрогулянка, квест, виставка, лекції і, навіть, майстер-клас зі швидких зарисовок. Загалом, у програмі 44 заходи, на більшість з них необхідна попередня реєстрація.

"Велика частина заходів відбуватиметься поза межами "туристичного" Львова. Усі охочі матимуть можливість побачити цікаві тематичні об’єкти Підзамче, Сихова, Клепарова, Личакова та багато інших", – зазначила Ганна Кіцілінська, організатор Днів європейської спадщини 2017.

Організатори очікують близько тисячі відвідувачів.

Як відомо, European heritage days, або Дні європейської спадщини, відбуваються кожного вересня у країнах, які приєднались до Європейської культурної конвенції. Офіційно започатковані Радою Європи у 1991 році. Це дні, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами. Традиція покликана привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.

Традиційно щороку країни Європи обирають певну тему та організовують різноманітні заходи під єдиним гаслом. Цьогорічні Дні європейської спадщини у Львові пройдуть під темою "Пульс міста: фабрики, шпиталі та освітні заклади". 

Дивись ще:

Програма візиту: Порошенко знов їде до Львова 

Львів'янину на замітку: коли очікувати зниження ціни на м'ясо 

Готуйся до мандрівки: львівська залізниця збирається запустити поїзд до Румунії

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах