Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові

Дозвілля та їжа
26 жовтня 2017 11:52
Автор: Ольга Стоноженко

Не за горами наймістичніша ніч року – Хеловін, яку відзначають 31 жовтня.

Звичайно, це свято католицьке, але нічого не заважає відзначати його українським підліткам, та й багатьом дорослим теж. І, дійсно, чому б ні? Піти на якусь вечірку, взяти участь у квесті чи влаштувати маскарад зі смачною їжею та фільмами жахів – вирішувати вам.

VG Львів підготував для вас кілька варіантів, як для дорослих, так і для дітей, щоб відзначити це свято незабутньо.


З історії свята


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото

Коріння свята сягає часів дохристиянської доби. Племена кельтів, які проживали на території Англії, Ірландії та Північної Франції, ділили рік на дві частини – зиму і літо. 31 жовтня вважалося у них останнім днем року. Цей день також означав закінчення збору врожаю і перехід на новий – зимовий сезон. З цього дня, за традицією кельтів, починалася зима.

Символом свята був гарбуз. Він не тільки означав закінчення літа і збору врожаю, а й відлякував злих духів священним вогнем, який запалювався всередині нього. Такий гарбуз називають jack-o-lantern – "ліхтар Джека" або "світильник Джека". Ірландська легенда свідчить, що Джек, ірландський фермер (за деякими версіями – коваль), був п'яницею, яких світ ні бачив, та ще й не втрачав можливості зіграти в карти – на гроші, звісно. Одного разу він продав дияволові душу за кухоль елю, але примудрився двічі його провести. Коли Джек помер, він не зміг потрапити в рай через пристрасть до алкоголю і азартних ігор, але і в пекло диявол не взяв, сказавши йти, звідки прийшов. У Джека був з собою гарбуз, він зробив з нього ліхтар з вугіллям всередині, і так до сих пір і блукає по світу.

Традиційна назва свята – Самайн – також є назвою третього місяця осені у кельтів. Свято відзначалося всіма народами Британських островів з незапам’ятних часів. А після того як християнство оголосило 1 листопада Днем всіх святих, Самайн поступово трансформувався в Хелловін (All-Hallows-Even) – "вечір всіх святих".


Ніч біля Домініканського собору


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 1

Охоронці собору запевняють, що рівно опівночі тут починають відбуватися неймовірні речі. Що утримує їх на робочих місцях – загадка. Кажуть, багато звільняються після першого ж нічного чергування.

За словами очевидців, в порожньому темному соборі відбуваються гучні служби, а хороша акустика тільки на руку потойбічному хору. Такі невидимі служби проходять регулярно і тривають не менше трьох годин. Крім того, в бібліотеці собору з полиць часто падають щільно утрамбовані книги, а з замурованої кімнати всю ніч стукає друкарська машинка.

Подібні явища спостерігаються в храмі останні кілька десятиліть, з тих пір як було виявлено та розчищено підземелля храмового комплексу.


Пройдіть жахливий квест


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 2

Кімнати страху Insomnia пропонують полоскотати нерви, проходячи квест, де незрозуміло, чи все навколо відбувається насправді.

"Вважаєте себе сміливцем? Тоді приходьте до нас і випробуйте на міцність свої нерви, прийміть виклик і загляньте в очі страху", – говорять тут.

"Insomnia Кімнати Страху" – це нова атракція, реалістичне шоу, в якому відображається сюжет фільмів жахів, а головні герої – це ви. Хоробрість, сміливість та рішучість допоможуть вам подолати найстрашніші моменти вашого життя.

До свята Halloween (з 28 до 31 жовтня) тут пропонують спеціальну програму. Таке "задоволення буде коштувати вам 140-200 грн


Подивіться фільми жахів


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 3

Кінопалац на Театральній (вул.вулиця Театральна, 22) запрошує на кіноніч з вівторка на середу (31 жовтня на 1 листопада). Тут планують переглянути фільми: "Пила 8" (детектив, трилер, жахи) о 23:55; "Скайлайн 2" (трилер, фантастика, екшн) – 02:00; "Голем Лаймхаузу" (трилер, жахи) – 04:00. Квитки треба забронювати заздалегідь. Ціна: 120-150 грн. Деталі у зустрічі в Фейсбуці.

Львівський кіноцентр (вул. Володимира Великого, 14А) організовує показ фільму "Хелловін" 31 жовтня о 21:00. Зазначається, що стрічка занесена до американського Національного реєстру фільмів. Майкл Маєрс, будучи дитиною, скоїв вбивство власної сестри в День Всіх Святих. Через 15 років маніяк-вбивця знову взявся за старе і тероризує невелике містечко. Він втік з притулку для психічно хворих, щоб знову наносити свої смертельні удари в Хеловін. Графік інших кінопаказів можна побачити в группі кінотеатру. 


Моторошне свято з "зеленим змієм"


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 4

"Наливкарня" на вул. Братів Рогатинців, 37 відкрилась не так давно. Тут вам запропонують наливки з натуральних компонентів на травах, ягодах, фруктах та овочах, а також оригінальні кавова та шоколадна наливки. В асортименті понад 30 видів напоїв. Кожен знайде наливку для себе, від легких до міцних, від солодких до терпких, різного кольору та об’єму.

Тут також підготували святкову програму. "Хеловін в Наливкарні – моторошно та драйвово!", – говорять тут. А також обіцяють подарунки за круті страшні костюми. Подія відбудеться 31 жовтня, початок о 22.00. Телефон для довідок: (068) 248-35-50


Музика і танці


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 5

Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18) запрошує відзначити Хелоувін 28 жовтня. Початок о 23.30. Гостей запрошують на костюмоване дійство у справжньому підземеллі, на глибині 8 метрів. Зазначимо, "Хмільний дім Роберта Домса" – таємничий і романтичний, величезний підземний світ із майже 10-річною історією, в якому давні склепіння дихають старовиною та атмосферою середньовічного пивного дому. Щороку майже тисяча переодягнутих людей відривається на повну під потужний Drum & Bass з Funkmasters. Лайн-ап: Derrick, Tonika, Black Angel, Nevidomy та ін. Ціна: 120 грн. Для гостей нашого міста вхід: 100 грн (за наявності проїздного квитка). Телефон для довідок: (067) 370-67-73.

28 жовтня на вечірку за мотивами фільму "Вій" запрошує кафе "De Luxe cafe" (вул. В. Великого, 2). Тут обіцяють створити атмосферу справжнього фільму жахів. Надзвичайно-страшну атмосферу для вас зробить Mc Govorun. У програмі: Dj Balu, P'js Diamond Sisters, Photo Smirnoff. Ціна: 100 грн. Тел.: (096) 276-88-85.

31 жовтня на нічне святкування запрошує FESTRepublic.club (вул. Старознесенська, 24-26). "Вдягай найстрашніший костюм а ми безкоштовно зробимо тобі MakeUp. А від пекельної відьми отримаєш Free shot", – пишуть організатори. Ціна: 100 грн, або 50 грн., як маєш костюм.

31 жовтня з 21:00 почнеться розважальна програма в "The Cult speakeasy" (вул.Чайковского, 7). "Стівен Прайс наказує Вам прибути на унікальне святкування... дня народження місіс Лігеї Стокард Прайс. Знущання. Можливо, навіть вбивство. Мільйон доларів кожному, хто доживе до ранку...у стінах CULTового закладу з примарною історією. Якщо вам цікаво потрапити в списки запрошених – бронюйте місця за інфернальним номером 097-239-14-14. Завітати зможе не кожен. Ще менше залишаться живими після цієї ночі. З собою обов'язково мати міцні нерви та оригінальний костюм, ми ж забезпечимо Вас моторошними сюрпризами, неочікуваними виступами та найстрашнішими атракціями. Цю вечірку Ви запам'ятаєте надовго, якщо виживете, звісно ж", – лякають організатори. Вартість квитків 150 грн., для тих, хто в костюмі, – 100 грн. Деталі дивіться у Фейсбук.


Halloween для дітей


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 6

Львівські заклади пропонують різноманітну програму і для дітей.

Так, творча майстерня "Сверлик" (вул.Городоцька, 224) з 25 до 29 жовтня проводить майстер-класи до Хелловіну. "Хеловін – це можливість втілити щось фантастичне, магічне у реальність. "Сверлик" запрошує готуватись до Хеловіну разом. У майстерні ви можете створити містичний світильник та декор, веселу гарбузову вішалку або табличку на двері. І не забувайте – цукерки або смерть!" – зазначають тут. Деталі та реєстрація за телефоном: (067) 676-12-21. Фейсбук.

Підготувати свої відьмацькі капелюхи, вампірські плащі та ікла пропонує "Дитяча Планета" (вул. Газова, 30А), де також запланували насичену святкову програму. З 28 до 29 жовтня тут чекають гостей на: страшенно прекрасну виставу від мистецької студії "Фора", моторошні конкурси від місцевої нечисті, танцювальний флешмоб нечисті, конкурс на найкращий костюм. Ціна: 150 грн. Тел.: 8 (0800) 30-33-30. Фейсбук

31 жовтня розважатиме дітей ТРЦ "King Cross Leopolis", де підготували: феєричне льодове шоу від школи фігурного катання Ice Planet, фантастичні боді-арти, майстер-класи, хеллоуінські солодощі. Початок о 16.00. Тел.: (032) 242 05 80. Фейсбук.

29-31 жовтня на страшенно веселий Хеловін запрошують дітей наукове шоу "ОШОУ" та Кулінарна студія "Ложка". У програмі: хімічне шоу (зачіска Баби-Яги, зілля Моргани, моторошний туман та безліч цікавинок); майстер-клас з оздоблення капкейків у стилі Хеловін та хелловінський лимонад; декорування гарбузів; тематичний аквагрим. Місце проведення: ТВК Південний, ТЦ Калина, 2 поверх, Кулінарна студія "Ложка". Тривалість – 2 години, ціна – 300 грн. Реєстрація за телефонами: (098) 470-67-04; (067) 553-63-65; (063) 142-17-64. Фейсбук


Домашнє паті


Жахливі квести, музика, наукове шоу: як відзначити Хеловін у Львові фото 7

Якщо ви все ж не знайшли подію собі до смаку, можна організувати свою.

В першу чергу, важливо створити відповідний антураж і прикрасити квартиру. Можна вирізати з паперу силуети, наприклад, кажана чи кішки, надгробки, скелети, павуки та павутиння, дерева з голими гілками, ворони, привиди, відьми. Купіть гарбуз, відріжте його верхівку і витягніть вміст. Виріжте очі і зловісну посмішку, всередину поставте свічку. Головний Хеллоуїнський атрибут готовий! Таємничості атмосфері додасть незвичайне освітлення: вимкніть верхнє світло, розставте на підлозі настільні лампи, а на столах – свічки.

Важливу роль грають костюми: різні маски, вушка, вампірські зуби, чорні плащі і крила кажанів можна придбати в магазинах карнавальних костюмів (інтернет-магазинів також вистачає). Якщо немає можливості або бажання купувати костюм, а є фантазія, можна перетворити на костюм те, що лежить удома. Неідеально продуманий костюм можна компенсувати за допомогою вражаючого макіяжу і аксесуарів. Можна зобразити чорні запалі очниці, як у зомбі, або намалювати фатальні стрілки і яскраво-червоні губи, які підходять вампірші.

Не забудьте про спеціальне меню. Не тільки на гарбузі можна вирізати страшні пики: різнокольорові солодкі перці і будь-які цитрусові теж підходять. Також можна зробити тематичне печиво.

Для створення атмосфери можна подивитись тематичний фільм або мультфільм. Як мультики, так і багато фільмів Тіма Бертона, красиві і готичні, прекрасно підходять за духом до свята. Хочете фільм жахів? Вмикайте "Хеллоуїн". Друзі хочуть посміятися? Підійде "Дуже страшне кіно". Волієш що-небудь не страшне, швидше за загадкове і романтичне? Постав фентезі з таємничою атмосферою. Наприклад, "Легенду" режисера Рідлі Скотта, де зіграв одну з перших своїх ролей юний Том Круз. Поважаєш радянську класику? "Вій" буде відмінним вибором.

Дивись ще:

Антикінотеатр, кіноклуб, творча квартира: де у Львові подивитись кіно

Нова галицька кухня, катування та крафтові сири: ТОП-10 ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

Нічний дожор: заклади Львова, які працюють вночі

 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах