Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові

Дозвілля та їжа
27 жовтня 2017 18:12

Для чого потрібні вихідні? Для відпочинку, – скажете ви. Однак, відпочинок буває різним, хтось встигає відпочити за суботу-неділю, а інші навіть не помічають, як ці дні пролетіли. То як провести вихідні, щоб відпочити і щоб була користь?

VG Львів підготував для вас огляд найцікавіших подій вихідних.


100 фільмів за 100 хвилин


Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото

У Львові 27-28 жовтня відбудеться 7-й щорічний кінофестиваль "100 фільмів за 100 хвилин", присвячений екстремально короткому кіно. Глядачі зможуть переглянути нову порцію кращих стрічок зі всього світу, хронометраж яких не більше 1 хвилини.

У підбірку "100 фільмів за 100 хвилин" увійшли абсолютно різні роботи з точки зору жанру, сюжету, стилістики та емоційної насиченості. Наприклад, в сатиричному мультфільмі "Як бути задиракою", присвяченому субкультурі хуліганів у Східній Європі, автори за 1 хвилину розповідають, як стати бандитом в спортивному костюмі. А короткометражка "Імара" розкриває історію кенійського велосипедиста, який після аварії лишився ноги, але продовжує займатися спортом і йде до своєї мрії – стати чемпіоном світу. Крім цього, глядачів чекають ще 98 гостросюжетних драм, комедій, документалок на найрізноманітніші теми.

В 2017 році фестивалю "100 фільмів за 100 хвилин" виповнюється сім років. За цей час у такого формату з’явилися свої прихильники по всій країні, адже покази регулярно проходять не тільки у Києві, але і у найбільших містах – Харкові, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Одесі та інших.

Де: Планета Кіно (Під дубом, 7Б)

Коли: 27 – 28 жовтня, 20:00

Телефон: 0-800-300-600

Програма

Facebook


Жахливий квест до Halloween

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 1

До моторошного свята Хеловін кімнати страху Insomnia пропонують полоскотати нерви, проходячи квест, де незрозуміло, чи все навколо відбувається насправді.

"Вважаєте себе сміливцем? Тоді приходьте до нас і випробуйте на міцність свої нерви, прийміть виклик і загляньте в очі страху. Insomnia Кімнати Страху" – це нова атракція, реалістичне шоу, в якому відображається сюжет фільмів жахів, а головні герої – це ви. Хоробрість, сміливість та рішучість допоможуть вам подолати найстрашніші моменти вашого життя", – говорять тут.

Де: Кімнати страху Insomnia (вул.Валова, 31)

Коли: 28–31 жовтня

Телефон: (093) 820 0051

Ціна: 140-200 грн

Facebook


Концерт Brazilian Jazz Night

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 2

Нічний клуб "Picasso" запрошує гостей на вечір джазу.

Adriano Trindade – бразильський гітарист, вокаліст, автор пісень. Його репертуар – це вогняний коктейль бразильського джазу та самба-року. Музика наповнена несамовитою енергією і драйвом. Гастрольні тури виконавця охоплюють майже усю Європу. Adriano вже виступив у 34 країнах, брав участь у відомих фестивалях таких як Glasgow Festival, Prague Jazz Festival, Love Box (London), Mont Blanc Festival, Munich Festival, Brazilian Festival, Royal Albert Hall Festival, Brno Festival, JazzFestival Prague , а також виступав у відомих клубах – RonnieScotts Jazz Dock, Reduta Jazz, Full Jazz, North Sea Jazz табагато інших. На рахунку Adriano Trindade 4 студійні альбоми, останній з яких звучить у всіх Європейських джазових радіо-станціях.

Emilia – піаністка, вокалістка, автор пісень , одна з найцікавіших українських молодих виконавців. Її творчість відноситься до таких стилів як jazz, crossover-jazz, power-pop, funk. Своє натхнення Emilia черпає із дуже різних музичних стилів – від Miles Davis i Herbie Hancock до Rihanna i Jamiroquai. Крім традиційного джазу вона виконує цікаві кавери відомих пісень насичуючи їх джазом і драйвовими імпровізаціями і надаючи їм нового свіжого звучання. Кожен виступ Emilia наповнений особливою енергетикою і шармом що захоплює публіку і нікого не залишає байдужим, навіть тих людей , що ніколи не слухали джаз.

Emilia виступає сольно та зі своїм бендом в складі якого одні з кращих молодих джазових музикантів. Також грає в проектах із закордонними музикантами.

Де: нічний клуб "Picasso" (вул. Зелена, 88)

Коли: 28 жовтня, 18:00

Телефон: (073) 444-33-23, (093) 261-92-00

Ціна: 100-340 грн

Facebook


Фестиваль-маркет файних брендів

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 3

У Львові пройде Фестиваль-маркет виробників взуття, одягу, аксесуарів, прикрас.

На відвідувачів чекає: атмосферний шопінг нового формату в аристократичному галицькому стилі разом з українськими брендами; міні-фестиваль глінтвейну; лаунж-зона, фуд-корти, розваги від організаторів під драйвову музику львівьких Dj; два поверхи суцільної фотозони; місце туристичних маршрутів.

Де: Львівський будинок вчених (вул. Листопадового Чину, 6)

Коли: 27-28 жовтня, 11:00

Телефон: (032) 261-63-17, (032) 255-55-39

Facebook


Вечірка "Halloween у підземеллі"

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 4

28 жовтня хмільний дім Роберта Домса запрошує відзначити Хелоувін. Початок о 23.30. Гостей запрошують на костюмоване дійство у справжньому підземеллі, на глибині 8 метрів. Зазначимо, "Хмільний дім Роберта Домса" – таємничий і романтичний, величезний підземний світ із майже 10-річною історією, в якому давні склепіння дихають старовиною та атмосферою середньовічного пивного дому. Щороку майже тисяча переодягнутих людей відривається на повну під потужний Drum & Bass з Funkmasters. Лайн-ап: Derrick, Tonika, Black Angel, Nevidomy та ін.

Де: Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

Коли: 28 жовтня, 23:30

Телефон: (067) 370-67-73

Ціна: 120 грн. Для гостей нашого міста вхід: 100 грн (за наявності проїздного квитка)

Facebook


Grand Prix Lviv Half Marathon 2017

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 5

У неділю, 29 жовтня, у Львові пройде Львівський напівмарафон 2017 (Grand Prix Lviv Half Marathon 2017). Цей спортивний забіг уже став щорічним та не тільки підтверджує статус спортивної столиці Львова, а й допомагає формувати туристичний імідж нашого міста.

Другий за ліком Львівський півмарафон збере більше 3000 бігунів не тільки з України, а й більше, ніж з 30 країн світу. Професіонали та любителі, дорослі та діти – до спортивного свята може долучитися кожний. Варто лише обрати одну із дистанцій. Цього року організатори події, компанія Run Ukraine, пропонують традиційні індивідуальні дистанції: 21; 10; 5 або 2 км, а також естафетний забіг. Його учасниками можуть стати всі охочі, незалежно від віку та фізичних можливостей, але треба зареєструватись.

Маршрут півмарафону пролягатиме історичними вулицями міста. Старт і фініш – біля Оперного театру. Урочисто відкриватиме бігову подію 29 жовтня о 8:10 духовий оркестр Львівської опери.

Де: м.Львів

Коли: 29 жовтня, 09:00

Facebook


Виставка кераміки "Силуети Львова"

Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 6

Для більшості людей кераміка це ужиткові речі, або як жартують художники керамісти "горшки". Проте доцент кафедри художньої кераміки Львівської Національної Академії Мистецтв, Заслужений художник України Василь Боднарчук знає, що це не так. Кераміка це універсальна мистецька техніка, що може поєднувати в собі принципи об’ємної пластики (скульптури), графіки та живопису завдяки можливості творити на глиняній площині малюнок та декорувати її неймовірної глибини кольорів керамічного покриття.

Починаючи з 70-х років Василь Боднарчук розвивається як художник кераміст і так само талановито передає свій досвід студентам кафедри художньої кераміки ЛНАМ, відкриваючи їм широкі можливості художньої кераміки.

Для виставки в "Зеленій канапі" Василь Боднарчук пропонує серію творчих робіт під назвою "Силуети Львова". Керамічні пласти за мотивами архітектури старого Львова із живописними ефектами для досягнення яких художник використовує кольорові емалі , поливи, оксиди металів, кольорові глини та вітражне скло. Ця серія з 9- ти художніх творів є основою експозиції. Доповненням виставки є керамічні пласти з серій "Між літами", "Мандри", "З витоків". Уже із назв цих творів стає зрозуміло що художник є неоромантиком, або як назвав його доктор історичних наук Олесь Пошивайло – Маестро українського гончарного неоромантизму.

Де: "Зелена канапа" (вул. Вірменська, 7)

Коли: 29 жовтня, 10:00

Телефон: (032) 235-75-49

Facebook

Вхід вільний.


Виставка робіт Джанні Версаче


Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 7

27-29 жовтня у Палаці Потоцьких вперше в Україні пройде виставка робіт легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче. Захід пройде в рамках ХХ-го сезону Lviv Fashion Week.

Експоновані моделі Версаче є частиною приватної колекції бразильського колекціонера та художника Александра Стефані. Раніше колекція була показана на різноманітних івентах в Бразилії, Польщі, в рамках Berlin Fashion Week у Німеччині. В Україні роботи Gianni Versace експонуватимуться вперше.

"Я думаю, що історія моди несправедлива щодо таланту Джанні Версаче і пам'ятає його творчість лише як кліше з надміру сексуального жіночого одягу та яскравих принтів. Натомість я хочу показати набагато глибшу геніальність художника, поділившись своєю колекцією зі світом", – говорить колекціонер Александр Стефані.

У приватній колекції Стефані налічується більше 500 речей авторства Джанні Версаче, включаючи одяг із найбільш важливих колекцій, який показує найважливіші моменти професійної еволюції дизайнера. Александр упродовж багатьох років вивчав творчість Версаче і колекціонував його роботи, у своїх дослідженнях він зустрічався з багатьма особистими друзями і колегами Джанні та зумів придбати дуже важливі твори – деякі з них сам Джанні віддав друзям, інші були придбані на благодійних аукціонах, які влаштовували знаменитості – це і стало основою збірки.

Де: Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Коли: 27-29 жовтня, 10:00-18:00

Телефон: (032) 261-47-33, (032) 297-00-10, (050) 370-54-08

Ціна: 60 грн


Вечірка "Happy birthday, Pablo Picasso"


Бразильський колорит, жахливий квест та 100 фільмів: як провести вихідні у Львові фото 8

Pablo Picasso – один із найвидатніших митців XX століття, іспанський і французький художник, народився 25 жовтня 1881.

Однак, львівський клуб, названий на його честь, пропонує відзначити дату 28 жовтня. З нагоди свята, кожному відвідувачу пропонують фірмовий коктейль! Для дівчат, які зареєструються, до 23:00, вхід безкоштовний. Ще один бонус від клубу – якщо у вас День народження – вам та чотирьом твоїм друзям вхід безкоштовний в цей день.

Зазначимо, картини вважаються одними з найдорожчих у світі. У "блакитний" (1901–1904) і "рожевий" (1905–1906) періоди творчості створив загострено виразні твори ("Дівчинка на кулі", 1905). У 1907 року став засновником кубізму, із середини 1910-х створював роботи в стилі неокласицизму, з початку 1920-х рр. став лідером сюрреалізму. У 1930-х роках створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався монументальним живописом ("Герніка", 1937, написана після бомбардування цивільних районів однойменного міста). Експерти називають Пікассо "найдорожчим" художником у світі – 4 травня 2010 року картину митця "Оголена на тлі бюста і зеленого листя" було продано на аукціоні Christie's за 106.482 млн. доларів США, що стало рекордом, тобто найдорожчим шедевром мистецтва, будь-коли проданим у світі.

Де: нічний клуб "Picasso" (вул. Зелена, 88)

Коли: 28 жовтня, 22:00

Телефон: (032) 275-32-72, (050) 430-58-02, (067) 960-27-93

Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах