Приходь ворожити: львів’ян і туристів кличуть на вечорниці

Новина - Дозвілля та їжа - Приходь ворожити: львів’ян і туристів кличуть на вечорниці

Новина - Дозвілля та їжа - Приходь ворожити: львів’ян і туристів кличуть на вечорниці

Дозвілля та їжа
12 грудня 2017 10:39

Сьогодні, 12 грудня, відбудуться Андріївські вечорниці у Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького. Про це VG Львів повідомила Львівська міськрада.

О 14:30 у хаті із с. Шандровець розпочнеться майстер-клас із реконструкції "Бойківських вечорниць на Андрія", який організовують Львівське товариство "Бойківщина", Музей, Кафедра музичної фольклористики (Львівська музична академія імені Миколи Лисенка), Кафедра української фольклористики імені академіка Філарета Колесси та Кафедра етнології (Львівський університет імені Івана Франка).

За словами організаторів, на вечорницях  лунатимуть приспівки, пісні, ладканки і навіть вівкання, і звісно, дівчата ворожитимуть на майбутню долю.

З 18:00 до 21:00 Музей спільно зі Соціальним відділом Студентської ради міста Львова та Громадською організацією "Обереги" проведуть “Вечорниці на Андрія”, спеціально організовані для студентів львівських вишів. Хлопці матимуть змогу випробувати силу, кмітливість, вправність, пройдуть обряд посвяти у парубоцтво, візьмуть участь у майстер-класі із виготовлення об’ємних виробів із соломи (великі солом’яний бик та баран). Дівчата зможуть "зазирнути у майбутнє", поділитися таємницями, навчитися ремесел - ткацтва, валяння вовни, взяти участь у майстер-класі із пов’язування хустки.

Дивись ще:

І вдень, і вночі: чим дивуватиме головна ялинка Львова

Приходь з лампадкою: коли, де і як у Львові можна отримати Вифлеємський вогонь

Де купити: у Львові визначили місця для продажу новорічних ялинок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах