Вареники, пиво, мурали: у Львові відкриють нові маршрути для туристів

Новина - Дозвілля та їжа - Вареники, пиво, мурали: у Львові відкриють нові маршрути для туристів

Новина - Дозвілля та їжа - Вареники, пиво, мурали: у Львові відкриють нові маршрути для туристів

Дозвілля та їжа
08 лютого 2018 10:03

Цьогоріч Львів започатковує нові туристичні маршрути, які неабияк зацікавлять як шанувальників літератури і малярства, так і гурманів.

За словами заступника начальника управління туризму Львівської міської ради Галини Гриник, одним із ключових маршрутів стане "Літературна мапа Львова" (в межах громадського проекту, який отримав перемогу в голосуванні). Екскурсоводи водитимуть гостей стежками й будівлями, де жили, працювали, видавали свої праці визначні письменники Галичини.

Другий маршрут пролягатиме місцями вуличних графіті. Туристам показуватимуть мурали, які стали арт-об’єктами, розповідатимуть про авторів того чи іншого графіті й історію зародження цього мистецтва у Львові.

Як наголосила Гриник, зараз існує чималий попит на гастрономічний туризм. Зокрема, гастрономічними стежками міста Лева найбільше мандрують громадяни Туреччини.

"Останнім часом  турки зачастили до "Львіварні". Їх цікавить культура споживання пива і сам хмільний напій. Також турки полюбляють смакувати у місті Лева стравами української кухні — варениками, дерунами, борщем...", - розповіла "Високому замку" Гриник.

За словами Галини Гриник, цьогоріч мерія впровадить не лише два нові туристичні маршрути, а й так звану туристичну децентралізацію — виведення туристичних потоків за межі центру (85% екскурсій пролягають центральною частиною міста).

"Якщо буде туристична децентралізація, це буде комфортно і гостям, і місцевим. Бувають випадки, коли львів'янин не може потрапити на вихідні в ресторан, що в центрі Львова, бо всі столики зайняті або заброньовані. Маємо створити нові туристичні локації — Підзамче, Кастелівка, Сихів. До речі, чимало муралів з графіті є на Сихові", - зазначила заступник начальника управління туризму Львівської міськради.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Добре посиділи: скільки витрачає турист у Львові за день

Конкуренція: за кількістю туристів Львів у 2017 році поступився "Маленькій Швейцарії"

Відеофакт: презентували новий емоційний відеоролик "Твій Львів"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах