Великдень на дивані: забави у Львові, які можна відвідати онлайн

Великдень на дивані: забави у Львові, які можна відвідати онлайн фото

Великдень на дивані: забави у Львові, які можна відвідати онлайн фото

Дозвілля та їжа
16 квiтня 2020 17:32

Хоча цього року Великдень пройде в умовах карантину і святкувати доведеться вдома, та це не привід сумувати без пасхальних активностей на веселощів. Цьогорічні конкурси, майстер-класи та флешмоби таки відбудуться, але в онлайн-режимі. Долучайтесь і сповна відчуєте Великодню атмосферу, сидячи вдома на дивані.

VG Львів підготував добірку з найцікавіших забав у Львові, які можна буде відвідати онлайн. 

Великдень у Гаю

Щороку Музей народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького у Львові ставав головним майданчиком для єднання львів’ян і гостей міста в одній великій Великодній гаївці. І карантин цього року не стане на заваді! В рамках проекту #гаївки_вдома щодня перед Великоднем в мережі публікуватимуть відео гаївок. Також триває розіграш: хто у Великдень запостить з відміткою музею гаївку і набере найбільшу кількість лайків, той отримає приз.

Коли: до 17 квітня

Де: на сторінці музею у Фейсбук

Онлайн-вистава

Онлайн-вистава «Марко Проклятий або Східна легенда»Онлайн-вистава «Марко Проклятий або Східна легенда»

Якщо раніше ви планували відвідати театральну виставу та насолодитись мистецтвом, та карантин став перешкодою вашим планам, то в нас є хороші новини – ще не все втрачено. Львівський театр імені Леся Курбаса транслюватиме драматичну симфонію за поезіями Василя Стуса «Марко Проклятий або Східна легенда». Ось і хороша нагода під час самоізоляції поринути у виставу про пізнання людини.

Коли: 17 квітня о 19:00

Де: на сторінці у Фейсбук та на Youtube-каналі.

Онлайн-марафон «Осяйна радість»

Напередодні великого християнського свята Центральна дитяча бібліотека пропонує долучитись до онлайн-марафону «Осяйна радість». Тут, у віртуальному марафоні, ви зможете попрацювати у «Великодній майстерні», долучитись до «Святкової порадні» та дізнатись більше про традиційні урочистості в «Домашній вітальні». Крім того, в рамках заходу поетеса Наталія Тріщ презентуватиме малятам свою нову книжечку «Розмальовки великодні». І все це знову – не виходячи з дому.

Коли: до 17 квітня включно

Де: на сторінці у Фейсбук

«Радісні дзвони на Вашім балконі»

Флешмоб в підтримку громадян під час карантину.Флешмоб в підтримку громадян під час карантину.

Культурно-освітній центр «Супутник» на сам Великдень запускає цікавий флешмоб – «Радісні дзвони на Вашім балконі». Мешканцям міста пропонують у цій непростій ситуації підтримати один одного - в одну годину вийти на власне подвір’я чи балкон та привітати один одного зі святом веселим передзвоном. Можна увімкнути запис дзвіночків, а хто має можливість – дзвонити у дзвонити самостійно. Таке дійство триватиме всього 15 хвилин.

Коли: 19 квітня о 12:00

З макарунами чи солоною карамеллю: які незвичайні паски можна купити у Львові

Онлайн-ярмарок «Великодня метушня»

Онлайн-ярмарок «Великодня метушня».Онлайн-ярмарок «Великодня метушня».

Карантин культуру не скасовує! Тож на самоізоляції ви можете віртуально відвідати ярмарок «Великодня метушня» - місце, де можна роздивитись, спитати й обрати саме те, що припаде до душі із десятків творів. Тут можна не тільки придбати скульптурні, живописні, графічні роботи відомих українських художників за приємними цінами, але й дізнатися історії їх створення. І все це – не виходячи із дому! Тож якщо на карантині вам бракує шопінгу, то перегляньте повний каталог товарів, можливо, чогось саме з цього асортименту не вистарчає у вашому домі.

Коли: до 19 квітня

Де: на сторінці у Фейсбук

Гаївки і писанки

Трансляція відеозапису гаївок від та слайд-шоу писанок.Трансляція відеозапису гаївок від та слайд-шоу писанок.

На Великдень гаївок багато не буває! Тож Міський палац культури імені Гната Хоткевича транслюватиме відеозапис гаївок від вокальної студії «Намисто». І ще приємний бонус - слайд-шоу писанок.

Коли: 20 квітня

Де: на сторінці у Фейсбук

Флешмоби для малечі

Розваги для діток. Фото: ЛМРРозваги для діток. Фото: ЛМР

А щоби під час Великоднього святкування дітки не встигли знудитись вдома, Дитяча мистецька школа запустила три флешмоби: 

#Великодній_флешмоб_з_театром_Знахідка – потрібно одягнути вишиванку та розповісти віршик про Великдень, а відео опублікувати з хештегом у Фейсбуці.

#ЗаспівайЗаграйВеснянку – за умовами конкурсу дитина має у вишиванці заспівати гаївку, пісню про весну або виконати інструментальний твір на такі ж мотиви. Відео потрібно опублікувати з хештегом у Фейсбуці.

#Великодні_настрої – у рамках цього флешмобу дитина має створити малюнок на великодню тематику, а фото опублікувати у Фейсбуці з хештегами #Художній_відділ_ДШМ_10; #ДДШМ_10; #Управління_культури та #Великодні_настрої.

Коли: до 25 квітня

Де: на сторінці у Фейсбук

Особливості Пасхи 2020: вперше святкуємо онлайн

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах