Поступово і з умовами: як і коли запрацюють ресторани, кафе і спортзали у Львові

Поступово і з умовами: як і коли запрацюють ресторани, кафе, і спортзали у Львові фото

Поступово і з умовами: як і коли запрацюють ресторани, кафе, і спортзали у Львові фото

Дозвілля та їжа
26 квiтня 2020 18:22

План виходу з карантину складається з п'яти етапів. Стало відомо, на якому етапі і як почнуть відкривати заклади громадського харчування і спортивні зали.

Так, з 11 травня почнуть відкривати кав'ярні з обслуговуванням "на винос". Потім, починаючи з 21 травня, за таким же принципом повинні запрацювати кафе і ресторани. Вже 31 травня планують дозволити приймати відвідувачів закладам громадського харчування. Повноцінно ж вони зможуть почати функціонувати під час передостаннього етапу - з 10 по 19 червня.

Що стосується спортивних залів і фітнес-центрів, їх також будуть відкривати поступово. На другому етапі, який триватиме з 21 по 30 травня, вони зможуть почати працювати з певними обмеженнями і забороною відвідувати басейни. У період з 10 по 19 червня спортзали і фітнес-центри відкриються повністю.

Про етапи виходу з карантину

Всього буде п'ять етапів виходу з карантину:

  • 1 етап: 11 травня - 20 травня;
  • 2 етап: 21 травня - 30 травня;
  • 3 етап: 31 травня - 9 червня;
  • 4 етап: 10 червня - 19 червня;
  • 5 етап: 20 червня.

Дати можуть змінюватися. Все залежить від динаміки подолання пандемії коронавіруса.

Перший етап: 11 травня – 20 травня

Під час першого етапу планують відкрити для відвідування парки, сквери та прибережні зони (крім дитячих майданчиків), деякі салони краси та перукарні, кав'ярні з обслуговуванням "на винос", веломагазини, велопрокати та автомийки. Також дозволять тренування в командних видах спорту і працювати нотаріусам, адвокатам і аудиторам.

Другий етап: 21 травня – 30 травня

На другому етапі зняття карантинних обмежень відновлять навчання у випускних класах і підготовку до ЗНО, відкриють кафе та ресторани з обслуговуванням "на винос", готелі. В цей час знімуть обмеження з побутового обслуговування населення і відновлять проведення спортивних змагань, в яких беруть участь не більше 50 осіб.

Третій етап: 31 травня - 9 червня

Під час третього етапу відкриють спортивні та дитячі майданчики, деякі освітні установи, театри і кінотеатри, хостели, санаторії та бази відпочинку, кафе і ресторани з відвідувачами. Також має запрацювати міжміське транспортне сполучення в межах області.

Четвертий етап: 10 червня - 19 червня

В процесі проведення цього етапу повністю запрацює весь наземний громадський транспорт, торгово-розважальні комплекси та інші розважальні заклади, спортивні зали та фітнес-центри, всі кафе і ресторани, культурні і всі освітні установи. Також люди зможуть звертатися за плановою медичною та стоматологічною допомогою.

П'ятий етап: 20 червня

Згідно з останнім етапом, скасують усі обмеження. Виняток - ті, які встановила міська влада.

Етапи виходу з карантину.Етапи виходу з карантину.

Нагадаємо, 24 квітня Кабінет міністрів України представив план виходу країни з карантину, який складається з 5 етапів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах