Нова культурна локація: цієї суботи у Львові відкриють музей Андрея Шептицького

Цієї суботи у Львові відкриють музей Андрея Шептицького. Фото: foxy-travel.com (умовне)

Цієї суботи у Львові відкриють музей Андрея Шептицького. Фото: foxy-travel.com (умовне)

Дозвілля та їжа
27 серпня 2020 14:39

Цієї суботи, 29 серпня, на вулиці Кривоноса, 1 у Львові відкриють музей Митрополита Андрея. Подія розпочнеться о 12:00 зі слів Митрополита Львівського УГКЦ Високопреосвященного Владики Ігоря у храмі Блаженного священномученика Климентія. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, перед відкриттям музею тут відновили стіни, склепіння, підлоги, також санвузли. Вікна замінили на дерев’яний склопакет. Також присутні кам’яні вставки у стінах, що буде певною окрасою музею.

Директором музею став настоятель храму блаженного священномученика Климентія Шептицького отець Севастіян Дмитрух. За його словами, музей має стати великим науково-дослідницьким центром.

«Після цього відкриття будемо провадити презентації Музею для Академії мистецтв, коледжу Труша, для поліції, істориків, гідів міста Львова, духовенства, монашества, будемо збирати людей, відповідно до їх професій будемо творити Андріївські читання, по творах Митрополита Андрея», - розповів Севастіян Дмитрух.

На жаль, не всі речі Митрополита Андрея виставлять у музеї, адже на першому поверсі, де й розмістять експозицію, замало місця, а верхні поверхи колишніх монастирських келій наразі займає університет МВС. Тому працівники музею наполягають на остаточному поверненні Церкві усіх приміщень на Кривоноса, 1.

Нагадаємо, в будівлі на проспекті Шевченка, 8 у Львові відкриють океанаріум.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах