Боролись до останнього: цьогорічний Zaxidfest скасували через заборону місцевої влади

Цьогорічний Zaxidfest скасували через заборону місцевої влади. Фото: baza.zruchno.com.ua

Цьогорічний Zaxidfest скасували через заборону місцевої влади. Фото: baza.zruchno.com.ua

Дозвілля та їжа
27 серпня 2020 16:44

Цьогорічний фестиваль Zaxidfest, який мав відбутись 4-6 вересня в селі Родатичі, що біля Львова, скасували через заборону місцевої влади. Найбільший на заході України музичний фестиваль перенесли на наступний рік - 26-28 червня 2021 року.

«Не зважаючи на те, що все літо всі великі міста мільйонники мають масу концертів, масових зібрань, мітингів, з’їздів та фестивалів. До останнього моменту район, в якому ми планували проводити фестиваль, був в зеленій зоні. На жаль, все виглядає так, що адаптивний карантин адаптований під друзів тих, хто приймає рішення, а не під всіх. Правила гри не однакові для всіх. Можливо, це пов'язано з громадянською позицією організаторів. Ми вважаємо це рішення влади несправедливим та незгодні з ним. Це вибіркове застосування законів. На жаль, часу апелювати та оскаржувати вже немає. Ми не зможемо забезпечити нормальне функціонування фестивалю без поліції, медиків та пожежників, які не можуть працювати без дозволу влади. Ми не є адептами секти, яка заперечує існування COVID-19, також ми не хотіли банкету під час чуми. Ми за чіткі, прозорі і зрозумілі правила, однакові для всіх організаторів для проведення івентів», - повідомили сьогодні, 27 серпня, на сторінці фестивалю у Facebook.

За словами організаторів Zaxidfest, вони боролись до останнього за можливість провести музичну подію. Так, спершу фестиваль було заплановано на 26-29 червня, але через пандемію коронавірусу його перенесли на 4-6 вересня. Але вже 25 серпня на засіданні Городоцької районної комісії ТЕБ і НС проведення фестивалю заборонили, аргументуючи це потраплянням Городоччини до «помаранчевої» зони.

Попри це, Zaxidfest обіцяє гучне повернення 26-28 червня 2021 року. Всі раніше куплені квитки будуть дійсні на фестивалі в наступному році. Якщо ж ви не маєте змоги відвідати фестиваль в червні 2021, ви зможете повернути вартість квитка після рішення уряду про закінчення карантинних обмежень та дії форс-мажорних обставин.

До слова, Zaxidfest – найбільший на західний Україні щорічний музичний фестиваль, який відбувається з 2009 року на Львівщині. З 2011 року проходить біля села Родатичі Городоцького району. Цього року через закриті кордони на ньому мали виступати переважно українські гурти: O.Torvald, ТНМК, Karna, Один в каное, Latexfauna, Vivienne Mort, Хамерман знищує віруси, Курган і Агрегат тощо.

Нагадаємо, кабінет міністр України підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до 31 жовтня. Таке рішення зумовлене погіршенням епідемічної ситуації в країні, а саме – велику кількість нових випадків інфікування коронавірусом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах