Хто на новенького: 9 модних ресторанів і барів Львова, які відкрилися влітку 2020 року

Хто на новенького: 9 модних ресторанів і барів Львова, які відкрилися влітку 2020 року. Фото: unsplash.

Хто на новенького: 9 модних ресторанів і барів Львова, які відкрилися влітку 2020 року. Фото: unsplash.

Дозвілля та їжа
17 вересня 2020 13:53

На календарі вересень і це означає, що час підбити гастрономічні підсумки літа 2020. Незважаючи на карантинні обмеження, воно видалося для Львова щедрим на відкриття нових цікавих ресторанів, барів і кафе. Що незвичайного з’явилося на гастрономічній мапі міста Лева у червні-серпні 2020 року розкаже і покаже VG Львів.

СAT CAFE

Наприкінці серпня 2020 року на вулиці Генерала Григоренка, 1а у Львові відкрили Саt сafe. Заклад «переїхав» зі Степана Бандери. На щастя, концепція кафе залишилася такою ж, як і була. У Cat Cafe можна поспілкуватись і побавитись з 20 кішками різних порід, а також спробувати фірмові страви чи випити кави з солоденьким.

Засновники закладу розуміють, що завести вдома кішку – це величезна відповідальність і не кожен має можливість та час на це. Саме тому Cat Cafe у Львові користується неабиякою популярністю.

«Хочете зняти стрес, тривогу, нормалізувати тиск, відновити сили – тоді чекаємо на вас в Cat Cafe! Тут ви можете поспілкуватись та побавитись з котиками, зробити чудові фото на пам’ять та подарувати тепло й увагу нашим пухнастим мешканцям», – розповіли адміністратори котячого кафе.

Зазначимо, що киці у новому кафе на Генерала Григоренка мають всі необхідні прививки та проходять регулярний ветеринарний огляд.

Вхід у Cat Cafe безкоштовний, достатньо просто прийти і зробити замовлення.

Де: вулиця Генерала Григоренка, 1а

Коли приходити: 09:00-23:00

ГРЕКО

Біля площі Митної у Львові відкрили новий ресторан грецької кухні. Фото: Greco Restaurant/Фейсбук.Біля площі Митної у Львові відкрили новий ресторан грецької кухні. Фото: Greco Restaurant/Фейсбук.

14 серпня у Львові відкрили новий ресторан грецької кухні "Греко". Це ідеальне місце для тих, хто сумує за Сонячним Санторіні. Нове місце на гастрономічній мапі міста Лева з’явилося на вулиці Винниченка, 3 (біля площі Митної).

«Греко» – це атмосферний середземноморський інтер'єр, смачна грецька кухня, європейський ф'южн і безліч гастрономічних несподіванок для відвідувачів.

Коронна страва нового грецького ресторану – кунелі стіфадо (запечений кролик із цибулькою та сезонними овочами) найкраще смакує на літній терасі з келихом доброго вина.

Де: вулиця Винниченка, 3

Коли приходити: 11:00-23:00

PRSCCO&PZZA

Піца з просекко: на Кривій Липі відкрили новий сімейний ресторан. Фото: Prscco & PZZA/Фейсбук.Піца з просекко: на Кривій Липі відкрили новий сімейний ресторан. Фото: Prscco & PZZA/Фейсбук.

На проїзді Крива Липа у Львові влітку 2020 відкрили сімейний ресторан, де подають піцу з дров’яної печі з просекко. PRSCCO&PZZA – новий затишний заклад європейської кухні, що має єдину ціну на коктейлі та вина.

У новому ресторані на Кривій Липі переконані, що починати і закінчувати день треба келихом просекко, а ще краще - коктейлем на його основі. А спекотного полудня найкраще охолоджує Fragolino із солоденькою вишенькою. Ціна келиха будь-якого ігристого або коктейлю – 29 гривень.

Щодо піци, то як вже зазначено вище, її тут печуть на справжній дров’яній печі. Тим, хто обожнює м’ясо, радимо замовити супер м’ясну піцу з беконом, пепероні та салямі (159 гривень). Тим же, хто любить багато сиру, неодмінно сподобається піца «Чотири сири» (149 гривень).

Де: проспект Крива Липа, 7

Коли приходити: 10:00-22:00

DOLCE VITA

Однією з улюблених відвідувачів є Фокачіні «Цезар». Фото: Dolce Vita Львів/Фейсбук.Однією з улюблених відвідувачів є Фокачіні «Цезар». Фото: Dolce Vita Львів/Фейсбук.

На одній із вуличок у центрі Львова влітку 2020 року відкрили ресторан «Dolce Vita», який з порогу "переносить" відвідувачів в Італію. Інтер’єр закладу налаштовує на довгі трапези і теплі розмови – гармонійне поєднання вишуканості та простоти, кам’яні стіни, пляшки з вином на стінах. 

Хоча львів’ян піцеріями здивувати важко, але цінами на їжу – можна! В «Dolce Vita» можна замовити піцу на дровах від 75 гривень та пасту власного приготування від 80 гривень. Щодо алкоголю, то коктейлі тут пропонують від 49 гривень. Такі ціни в центрі Львова ще пошукати треба! 

Де: вулиця Краківській, 5

Коли приходити: 11:00-23:00

ROYAL PUNCH LOUNGE
В центрі Львова відкрили новий панорама-бар. Фото: tvoemisto.tvВ центрі Львова відкрили новий панорама-бар. Фото: tvoemisto.tv

Досхочу намилуватися краєвидами старовинного міста Лева важко навіть львів'янам. Влітку 2020 року у Львові з’явився новий ресторан, де можна насолодитись панорамою міста з несподіваного ракурсу, «Royal Punch Lounge».  У лаундж-барі також є «козирі» - з понеділка по четвер з 18:00 до 20:00 тут діють "щасливі години", коли відвідувачі автоматично отримують 20% знижку на все меню. Також приємні бонуси щочетверга чекають на панянок – цього дня всіх жінок та дівчат пригощають келихом ігристого напою.

Де: вулиця Шевській, 12 (на п’ятому поверсі торгового центру «Вернісаж Lviv mall»)

Коли приходити: з понеділка по четвер з 12:00 до 00:00, в інші дні – з 12:00 до 2:00

LEO

На Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/FacebookНа Шевській відкрили ресторан «Leo». Фото: «Leo»/Facebook

А цей заклад ідеально підійде для гурманів, які хочуть підтримати продукти місцевого виробника. Адже в оновленому ресторані «Leo», який відкрили у липні, страви готують з продуктів, вирощених фермерами Львівщини. Локальні продукти – це не лише патріотично, але й здорово та екологічно. В самому центрі Львова ви зможете смачно поснідати яйцями та фруктово-ягідними млинцями, в перерві між роботою - скуштувати бізнес-ланчі. І звісно ж, тут же можна повечеряти в затишній атмосфері.

Де: вулиця Шевській,14/16 

Коли приходити: 12:00- 23:00

BIBLIOTEKA
Новий кальян-бар, який відкрили у Львові влітку 2020. Фото: Biblioteka Bar Lviv/Facebook.Новий кальян-бар, який відкрили у Львові влітку 2020. Фото: Biblioteka Bar Lviv/Facebook.

«Biblioteka Bar Lviv» відкрили у Львові у липні 2020 року.  Це місце зовсім не для для відмінників. Окрім читання книжок тут ще й можна покурити кальян, випити келих чогось міцного та зіграти в настільні ігри – джангу, доміно та покер. Словом, тутешня затишна атмосфера дозволить відпочити душею, розумом і тілом.

Де: на вулиця Замарстинівська, 4

Коли приходити: з понеділка по четвер з 15:00 до 00:00, а з п’ятниці по неділю – з 15:00 до 2:00

БУНТ

Таємний бар "Бунт" відкрили у Львові влітку 2020 року. Фото: БУНТ/Facebook.Таємний бар "Бунт" відкрили у Львові влітку 2020 року. Фото: БУНТ/Facebook.

Таємний бар «БУНТ», який відкрили у Львові влітку 2020 року, хуліганів і бунтарів  зустрічає розписаними графіті на стінах, меблями зі шкіряних автомобільних сидінь, контактним баром, більярдним столом та раритетним фортепіано. Меню тут вам не принесуть, адже воно розписане на стінах залу, а коктейльну карту після прочитання слід  знищувати в спеціальному шредері.

Де: вулиця Гнатюка, 3 

Коли приходити: з понеділка по четвер з 18:00 до 00:00, а з п’ятниці по неділю – з 18:00 до 2:00

FLASHBACK LOUNGE&BAR

Меню закладу. Фото: Flashback Lounge&Bar.Меню закладу. Фото: Flashback Lounge&Bar.

Влітку 2020 року у центрі Львова відкрили атмосферний кальян-бар «Flashback Lounge&Bar», де відвідувачі можуть «подиміти» під популярні хіти та зіграти в легендарні забавки – все найкраще, що було в 90-х роках. У меню великий вибір алкогольних напоїв – ром, джин, текіла, авторські коктейлі на будь-який смак, є також лимонад та соки. 

"Родзинкою" нового закладу є легендарні забавки, які змусять знову поринути в дитинство. Тут можна знову зіграти у «Маріо» на Денді, виростити свого улюбленця в тамагочі, «залипнути» в тетріс чи йо-йо.

Де: Валова, 15

Коли приходити: 14:00-2:00

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах