Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковицю

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковицю. Фото: Unsplash.com.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковицю. Фото: Unsplash.com.

Дозвілля та їжа
01 грудня 2020 19:33

Буковиця – новий гірськолижний курорт у місті Борислав на Львівщині. Не чули про такий? А це, до речі, одна з головних його переваг. Він не такий розрекламований, як Буковель чи Славсько, тож тут не доведеться довго стояти у черзі на підйомник, за спорядженням, чи щоб випити глінтвейну. До того ж, поруч – бальнеологічний курорт Трускавець з розвиненою інфраструктурою, де є житло на будь-який гаманець, басейни, spa-зони, ресторани та кав’ярні.

Зимовий сезон на Буковиці стартував 17 грудня. Як доїхати на Буковицю, у скільки обійдеться оренда житла на курорті взимку 2020-2021, гірськолижні траси та витяги, ціни на оренду лиж та спорядження, зимові розваги для дорослих і дітей, та чим зайнятися увечері  – про все це та багато іншого розповість VG Львів.

Траси, витяги, графік роботи

Гірськолижний комплекс Буковиця. Фото: BukovytsiaГірськолижний комплекс Буковиця. Фото: Bukovytsia

Гірськолижний комплекс Буковиця працює з 2016 року на горі з однойменною назвою. Розташований він у районі Тустановичі у місті Борислав, що за 100 кілометрів від Львова.

На Буковиці для лижників є схили трьох рівнів складності: середнього – 850 метрів; легкого – 950 метрів; дитячий – 250 метрів. Максимальний перепад висоти – 160 метрів. На трасах працюють три витяги: Leithner-Poma – 950 метрів; Doppelmayr – 700 метрів; Multilift 180 метрів. Вебкамери на Буковиці.

Катання на лижах на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.Катання на лижах на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.

Працює гірськолижний комплекс щодня: понеділок-п’ятниця –  10:00-16:30, субота-неділя – 09:00-16:30.

Кірськолижний курорт Буковиця. Фото: BukovytsiaКірськолижний курорт Буковиця. Фото: Bukovytsia

Кірськолижний курорт Буковиця. Фото: BukovytsiaКірськолижний курорт Буковиця. Фото: Bukovytsia

Кірськолижний курорт Буковиця. Фото: BukovytsiaКірськолижний курорт Буковиця. Фото: Bukovytsia

Кірськолижний курорт Буковиця. Фото: BukovytsiaКірськолижний курорт Буковиця. Фото: Bukovytsia

Як доїхати

На Буковиці немає готелів, тому шанувальники зимових розваг на свіжому повітрі, як правило, зупиняються у Трускавці – відомому бальнеологічному курорті. Сюди курсують три потяги: Київ-Трускавець, Дніпро-Трускавець і Харків-Трускавець.

Автомобілем доїхати із Трускавця до Буковиці можна менше, ніж за десять хвилин. Після відкриття зимового сезону щодня курсуватиме безкоштовний автобус.

Розклад безкоштовного автобуса з Трускавця на гірськолижний комплекс Буковиця. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.Розклад безкоштовного автобуса з Трускавця на гірськолижний комплекс Буковиця. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.

Де зупинитися

У Трускавці варіанти житла для оренди – на будь-який гаманець, особливо зараз, коли через карантин відпочивальників на бальнеологічному курорті суттєво поменшало. У приватному секторі орендувати кімнату зі зручностями і спільною кухнею, а якщо добре пошукати, то і з власною, можна від 350 гривень за добу (за двох). За 400-500 гривень можна знайти хороший номер у невеликому готелі в центрі міста. За 600-650 – велику двокімнатну квартиру у новобудові з якісним ремонтом і необхідною домашньою технікою недалеко від центру. Приблизно у стільки ж обійдеться номер у старовинній віллі в закопанському стилі на центральних вулицях Трускавця. Двомісний номер у великому готелі зі SPA-зоною і сніданком, що входить у вартість, – від 2000 гривень за добу (за двох).

Оренда лиж і спорядження на Буковиці

Плануючи зимову відпустку на львівському курорті Буковиця, можете не ламати голову над тим, де взяти лижні черевики чи костюм. Для комфорту гостей тут є все необхідне: від лиж і сноубордів до плащів і рукавиць. Компетентні інструктори допоможуть зробити правильний вибір, тож можна попередньо не "гуглити" інформацію про те, як правильно підібрати лижі дитині. 

Прокат лиж і спорядження на Буковиці 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.Прокат лиж і спорядження на Буковиці 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.

Прокат лижних костюмів на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.Прокат лижних костюмів на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.

Лижна школа

Для дітей, а також дорослих, які не вміють, але хочуть навчитися кататися на лижах, або ж вміють, але бажають покращити свої навички, на Буковиці діє лижна школа.

Не вмієш – навчимо. На Буковиці діє лижна школа. Фото: BukovytsiaНе вмієш – навчимо. На Буковиці діє лижна школа. Фото: Bukovytsia

Двогодинне заняття у групі з 4-8 людей обійдеться у 450 гривень (кожна наступна година – 200 гривень). У групі з 2-3 осіб – у 600 гривень (кожна наступна година – 250 гривень). Індивідуальне заняття – 450 гривень, кожна наступна додаткова година – 300 гривень.

Індивідуальне годинне заняття у лижній школі з дитиною незалежно від віку – 400 гривень, кожна наступна додаткова година – 300 гривень.

Катання на сноуборді

Сноубординг на снігових схилах Буковиці – ідеальна розвага для тих, хто шукає яскравих емоцій.

Сноубординг на снігових схилах Буковиці – ідеальна розвага для тих, хто шукає яскравих емоцій. Фото: BukovytsiaСноубординг на снігових схилах Буковиці – ідеальна розвага для тих, хто шукає яскравих емоцій. Фото: Bukovytsia

Втім, досвідчені тутешні сноубордисти наголошують, що знайомство з сноубордом, найкраще розпочинати під керівництвом інструктора. Він не лише навчить спеціальній техніці їзди, але й розкаже про головні правила поведінки на схилі. От, ви знали, що найважливіше під час катання на сноуборді – вміння правильно гальмувати? Інструктори кажуть, гальмувати вміють далеко не всі, а це дуже небезпечно.

Катання на сноуборді на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.Катання на сноуборді на Буковиці: ціни 2020-2021. Скріншот із сайту Bukovytsia.com.

Сноутюбінг

Кататися на сноутюбі можна з дітьми від трьох років. Фото: BukovytsiaКататися на сноутюбі можна з дітьми від трьох років. Фото: Bukovytsia

Катання на надувних санчатах – улюблена сімейна розвага у Карпатах, яка не потребує спеціальних навиків і вважається найбезпечнішою. Під час спуску на сноутюбі по засніженому схилі людина лежить на спині, насолоджуючись спуском і краєвидами. На Буковиці санчата називають «ватрушкою». Запевняють, їхні «ватрушки» здатні витримати не лише вагу дитини чи підлітка, але й дорослого чоловіка. Кататися можна з дітьми від трьох років.

Година катання на сноутюбі – 120 гривень, дві години – 200 гривень, три – 300 гривень, увесь день – 450 гривень.

Канатна дорога

Канатна дорога на Буковиці працює в усі пори року. Гірськолижний комплекс Буковиця. Фото: BukovytsiaКанатна дорога на Буковиці працює в усі пори року. Гірськолижний комплекс Буковиця. Фото: Bukovytsia

Кірськолижний курорт Буковиця. Фото: BukovytsiaКірськолижний курорт Буковиця. Фото: Bukovytsia

Катання на підйомнику ще одна розвага, доступна на Буковиці гостям незалежно від їхньої фізичної підготовки. Без лиж, сноубордів і екіпіровки, з близькою людиною, з дітьми, або з друзями. Це комфортний підйом за допомогою чотирьохмісного крісельного витягу, під час якого можна насолодитися неймовірними карпатськими краєвидами. А на горі, де працює фудкорт, зігрітися чаєм або глінтвейном і смачно поїсти.

Квитки: дорослий – 80 гривень, пільговий – 50 гривень. 

SPA-центри Трускавця

О 16:30 гірськолижний курорт Буковиця зачиняється, тож саме час випити карпатського чаю, полежати у джакузі та розслабитися. SPA-центри у Трускавці вже чекають: Mirotel resort and spa, Geneva medical resort & spa, Moldova, Карпати. Відвідувати їх можна незалежно від того, проживаєте ви в цих готелях, чи ні.

SPA-центри Трускавця: ціни 2020-2021. Фото: Unsplash.com.SPA-центри Трускавця: ціни 2020-2021. Фото: Unsplash.com.

Mirotel resort and spa. Працює з 9:00 до 21:00. На території є спортивний 25-метровий басейн, два менші – 9 і 12 метрів, а також дитячий – з водоспадом, гіркою і аксесуарами для розваг. Працюють інфрачервона та фінська сауни, римська парна та російська лазня. На територіє є фіто-кафе.

Ціна квитка у SPA-зону Mirotel resort and spa – 350 гривень. 

Geneva medical resort & spa. Працює з 10:00 до 20:00. Аква-зона складається з 11 басейнів різних розмірів і температур води. Найбільший – спортивний 25-метровий. Також є басейни з водою з Мертвого моря, дитячий, джакузі з мінеральною водою, японське офуро, ополонка. У банному комплексі до послуг гостей 18 саун і лазень: римські терми, турецький хамам, хамам стронг, російська лазня, фінська сауна, санаріум, аромасауни, аромагроти, соляні гроти, кедрова сауна, інфрачервона сауна та інші.

Ціна квитка у SPA-зону Geneva medical resort & spa (за 6 годин перебування) – 450 гривень.

Сімейні абонементи на суботу та неділю

2 дорослих плюс 1 дитина – 600 гривень

2 дорослих плюс 2 дитини – 700 гривень

Moldova. Працює з 11:00 до 23:00. Тут на відвідувачів чекає 20-метровий плавальний басейн, а також  –  дитячий, контрастний і басейн із солями Мертвого моря. Є джакузі на сім місць, російська баня; альпійська лазня «Краксен»; фінська сауна; аромо-сауни; турецька лазня; інфрачервона сауна.

Ціна квитка у SPA-зону Moldova wellness & spa – 400 гривень.

Санаторій Карпати. Працює з 9:00 до 21:00, у неділю з 9:00 до 20:30, понеділок – санітарний день. На території SPA-центру санаторію «Карпати» є два басейни (великий та малий) та сауна. Також є тренажерний зал і зал для настільного тенісу.

Ціна квитка у SPA-центр санаторію «Карпати»:  перша година – 150 гривень. Кожна наступна – 75 гривень.

Зоопарки і дельфінарій 

Татусям – сауни, дітям – тварини. Зоопарк "Лімпопо" – найбільший приватний зоопарк у Львівській області, розташований у селищі міського типу Меденичі на площі 4 гектари. Тут живуть полярні вовки, білі та уссурійські тигри, білі леви, леопарди, лами, чорні ягуари, канадські рисі. Останніх, до речі, ви не побачите більше ніде в Україні. Тож зоопарк "Лімпопо" неодмінно слід внести до переліку місця, які варто відвідати всією родиною під час зимової відпустки у Карпатах. 

Зоопарк "Лімпопо" у Меденичах. Фото: ВікіпедіяЗоопарк "Лімпопо" у Меденичах. Фото: Вікіпедія

Квитки: дорослий – 110 гривень, дитячий (5-14 років) – 70 гривень.

Доїхати до зоопарку «Лімпопо» можна власним авто, з трускавецького автовокзалу, або ж, із організованою туристичною групою, довірившись екскурсоводом. У цьому випадку вас заберуть і привезуть під ваш готель, але вийде трохи дорожче.

Взимку зоопарк "Лімпопо" працює з 10:00 до 17:00. Без вихідних.

Додамо, що подивитися на диких тварин можна і в Трускавці. Ландшафтний парк "Підгір’я", який знаходиться на території санаторію "Карпати", є ідеальним місцем для пізнавальних прогулянок. Окрім, власне, самого парку, неймовірно гарного і доглянутого, з численними композиціями, виконаними із бронзи та дерева, тут можна побачити оленів, леопардів, рисів. Також є пави, фазани, каролінки, дикі та свійські качки і ще чимало декоративного птаства. А ще – безліч кішок і кошенят, яке обожнюють, аби з ними бавилися і фотографувалися. А ось, годувати тварин і птахів категорично заборонено. Вхід вільний.

А ще у Трускавці є дельфінарій "Оскар"– єдиний у Західній Україні. Тут можна подивитися неймовірне шоу від дельфінів та морських котиків, а за окремо плату – поплавати з ними. Вистави відбуваються у вівторок, середу, четвер та п’ятницю о 12:00 та 16:00. У суботу та неділю об 11:00, 14:00 та 17:00.

Ціна квитка — 220 гривень, VIP-місця у перших трьох рядах центрального сектора — 270 гривень. Дітям до трьох років (включно) вхід безкоштовний. Плавання з дельфінами зі світлиною на згадку — 1350 гривень. Каса працює щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 18:00. 

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі в Буковель

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах