Який вигляд мала станція Підзамче у різні роки: унікальні світлини

Який вигляд мала станція Підзамче у різні роки. Фото: Фотографії старого Львова.

Який вигляд мала станція Підзамче у різні роки. Фото: Фотографії старого Львова.

Дозвілля та їжа
11 червня 2021 10:05

Львовознавці показали унікальні фото станції Підзамче у Львові столітньої давності. Нині важко повірити, але у проекті залізниці зі Львова до Бродів і Тернополя, який розробили на початку 1860 років, про станцію Підзамче у місті Лева у мови не було. Читайте найцікавіші новини Львова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Проектована залізниця мала пройти між Рясною та Клепаровом до Збоїщ і далі долиною Полтви до Борщович. Втім, такий проект не влаштовував керівництво Львова, яке вважало надзвичайно незручним те, що від вокзалу залізниці Карла Людвіга до центру міста – аж 2,5 кілометра. Тому усі зусилля були спрямовані на зміну проекту таким чином, аби прокласти залізницю через Жовківське передмістя, де мав бути збудований новий вокзал, пише видання Фотографії старого Львова.

Земляні роботи розпочалися восени 1867 року. Регулярний рух через Підзамче відкрився 12 липня 1869 році. Це неабияк сприяло розвитку Жовківського передмістя і, передусім, до збільшення руху по Жовківській дорозі. Однак залізниця, як і попереджали, стала перешкодою для міського транспорту. 

Залізничний міст на Підзамче, споруджений на початку ХХ століття в процесі реконструкції лінії на Красне, 1910 роки. Фото: Фотографії старого Львова.Залізничний міст на Підзамче, споруджений на початку ХХ століття в процесі реконструкції лінії на Красне, 1910 роки. Фото: Фотографії старого Львова.

Фото: Фотографії старого Львова.Фото: Фотографії старого Львова.

Будівля станції на Підзамче. Поштівка до 1914 року. Фото: Фотографії старого Львова.Будівля станції на Підзамче. Поштівка до 1914 року. Фото: Фотографії старого Львова.

Підзамче з Високого Замку. Фото: Фотографії старого Львова.Підзамче з Високого Замку. Фото: Фотографії старого Львова.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах