Королівський шлях: на Львівщині відкриють новий туристичний маршрут

Королівський шлях: на Львівщині відкриють новий туристичний маршрут. Фото: Фотографії старого Львова

Королівський шлях: на Львівщині відкриють новий туристичний маршрут. Фото: Фотографії старого Львова

Дозвілля та їжа
18 червня 2021 18:04

У Львівській області відкриють новий туристичний маршрут «Королівський шлях». Він з'єднає відомі палаци і приведе до Лаврова. Читайте найцікавіші львівські новини.

«Ми маємо пам'ятки в Комарно, палац у Великому Любіні, палац Балів у селі Тулиголове та родинний маєток Фредрів, розташований у селі Вишня. На основі цих та інших об'єктів ми сформуємо унікальний маршрут присвячений 30-тій річниці Незалежності України», – розповів директор Історико-краєзнавчого музею, голова Громадської спілки «Західноукраїнська спілка музеїв» Ігор Тимець.

За його словами, комплекс будівель палацу Балів у селі Тулиголове стане частиною нового туристичного шляху. Після того, як його передадуть на баланс історико-краєзнавчого музею , колектив установи готовий впорядкувати територію і організувати роботи з відновлення палацу.

«На території комплексу великий парк, автентичні будівлі. Вони зараз перебувають на балансі Центру легеневого здоров`я. Лікарня ці приміщення не використовує і не має коштів на його охорону. Якщо впродовж цього року не знайти ефективного господаря, то процес руйнації стане незворотним. Музей зможе забезпечити охорону, обслуговування споруд, облагородити території. Крім того, декілька будівель комплексу в доброму стані й там уже можна планувати експозицію. Без сумніву, цей палац стане яскравим об'єктом нового маршруту», – розповів голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Львівської облради Іван Щурко.

Руїни з душею: 7 замків Львівщини, про які не розповідають туристам

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах