РадіоГараж: у Львові відкрили новий унікальний музей

РадіоГараж: у Львові відкрили новий унікальний музей. Фото: Львівська міськрада.

РадіоГараж: у Львові відкрили новий унікальний музей. Фото: Львівська міськрада.

Дозвілля та їжа
30 червня 2021 14:53

У Львові відкривається РадіоГараж — простір взаємодії мистецтва і технології. Тут відбуватимуться виставки, створюватимуться й експонуватимуться мистецькі інсталяції, проводитимуться майстерні, дискусії й освітні програми.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Медіаархеологія, радіотехніка, звукове і мультимедійне мистецтво, цифрова безпека, програмування, Arduino — лише кілька прикладів тем, з якими, за словами організаторів проекту, знайомитиме львів'ян РадіоГараж.

«РадіоГараж розташовано в унікальній будівлі, яка з 1930-х років минулого століття була центром радіомовлення Львова. Сучасний мистецький простір гармонійно інтегрований в стилістику архітектури будівлі і підкреслює її історичність та сучасність. РадіоГараж стане місцем, в якому невидиме медіа (як от радіо) стане видимим та досяжним кожному мешканцю нашого міста», — розповів мистецтвознавець, історик Богдан Шумилович.

Одним з перших проєктів РадіоГаражу стане виставка «Тільки у Львові», присвячена історії Львівського радіо в полікультурному середовищі міста, і відкривається у липні. Назва виставки не випадкова — адже саме з львівським радіо пов’язано виникнення однойменної пісні.

Згодом на другому поверсі історичної будівлі планують відкрити перший в Україні інтерактивний Музей радіо, а на четвертому — радіолабораторії.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах