Забави на Петра: львів'ян кличуть на нічні екскурсії у Шевченківський гай

Забави на Петра: львів'ян кличуть на нічні екскурсії у Шевченківський гай.  Фото: unsplash.com

Забави на Петра: львів'ян кличуть на нічні екскурсії у Шевченківський гай. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
30 червня 2021 13:53

Львівський скансен організовує нічні феєричні екскурсії «Забави на Петра». Два вечори поспіль, 9 та 10 липня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького під час колоритних нічних екскурсій оживуть давні звичаї та легенди. На гостей чекають співи та забави з музиками, веселі посиденьки, майстер-класи з традиційних ремесел, романтична фотозона біля озера і ще багато цікавого.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Що в програмі

Як розповіли організатори, потрапивши на територію скансену, відвідувачі зможуть перенестися у далеке минуле наших предків та відчути їх світогляд, магію та звичаї, які оживуть у цю ніч.

Так, прогулявшись вузькими стежками гаю до церкви Св. Михаїла (пам’ятка народної архітектури ХІХ ст.), гості дізнаються про апостолів Петра і Павла, в відвідавши хату музиканта, у супроводі давніх інструментів зможуть поспівати жартівливих пісень — петрівочок. Дівчатам радять завітати на «прочухрини»: чесання вовни, валяння коралів, веселі посиденьки зі співами та користю. Хлопцям — пізнати давнє ремесло «бондарство» та пов'язані з ним звичаї і легенди.

А ще на усіх чекає зустріч із таємничим «щезником» і його підступною гостинністю, майстер-клас із виготовлення масла давнім способом, зачароване озеро, фотосесія у романтичній фотозоні, «Петрування» — колоритної забави з музиками, автентичними танцями та обрядовим частуванням із «чимось» для гумору.

Коли і де

Нічні екскурсії «Забави на Петра» відбудуться 9-10 липня за адресою: вул. Чернеча гора, 1, м. Львів.

Час початку — 19.30; 20.15; 21.00. Тривалість екскурсії — 2 години.

Ціна

Вартість — 200 гривень. У групі — до 25 осіб.

Квитки можна придбати онлайн, але лише заздалегідь. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах