Парк скульптур, лавандові поля, ранчо: що цікавого подивитися туристам у Бірці та в околиці

Парк скульптур, лавандові поля, ранчо: що цікавого подивитися у Бірці та в околиці. Фото: unsplash.com

Парк скульптур, лавандові поля, ранчо: що цікавого подивитися у Бірці та в околиці. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
26 липня 2021 14:47

Львівське Опілля – територія, що за якихось 30 кілометрів від Львова, – ідеальний варіант для літнього вікенду. Вихідні у цьому краї згадуватимуться довго, а фото прикрасять будь-який інстаграм. Що цікавого подивитися у Бібрці та околиці розповідає VG Львів.

Офіс гостинності в Бібрці 

Офіс гостинності в Бібрці (колишній будинок товариства "Сокіл"). Фото: ВікіпедіяОфіс гостинності в Бібрці (колишній будинок товариства "Сокіл"). Фото: Вікіпедія

Колишній будинок товариства "Сокіл" – відправна точка для мандрівок околицею найменшого міста в Україні Бібрка. Тут на другому поверсі працює офіс гостинності, де неодмінно детально розкажуть, які цікаві для мандрівника об’єкти можна побачити у львівському Опіллі та допоможуть скласти маршрут. Але це не єдина функція будівлі. Поруч на тому ж поверсі є кімната бургомістра, облаштована в ретро-стилі із балконом, на третьому – маленька кімната з власною легендою про кохання, а на першому – зала-лекторій.

Не варто покидати Бібрку одразу після відвідання «Сокола»! Тут є давній костел, ратуша, церкви й оригінальний фонтан із бобрами й левом, а також місцина, де, за переказами, Іван Франко зустрічався з Уляною Кравченко.

Казкові поля

Казкові поля за 25 кілометрів від Львова. Фото: Львівська обласна адміністраціяКазкові поля за 25 кілометрів від Львова. Фото: Львівська обласна адміністрація

Найновіша місцина туристичної околиці Бібрки: поля квітів, які занурюють кожного відвідувача у світ казок (звідси й назва). Зараз тут триває сезон цвітіння лаванди. Це фантастичне місце для фотосесій, можливість побувати в тутешньому кафе й крамниці, придбати пучки лаванди й випити кави.

PARK3020

Парк PARK3020. Фото: moemisto.uaПарк PARK3020. Фото: moemisto.ua

У селі Стрілки працює скульптурний парк PARK3020, в якому представили роботи сучасних українських митців. 

Це гора з велетенськими дивовижними скульптурами. Дуже, оглядаючи експозицію просто неба, уважно слухати екскурсію. Вона розтлумачить сенс кожного «мешканця» парку, які думки може навіювати близький з дитинства плазун або просто… невдале селфі.

Свірзький замок

Свірзький замок. Фото: vidviday.uaСвірзький замок. Фото: vidviday.ua

Замок, прославлений багатьма фільмами, довгий час був замкнений – можна було сфотографуватися максимум біля його воріт або обійти довкола (є протоптані стежки). Але з кінця весни 2021 року Свірзький замок врешті відкрив свою браму для гостей. Тут є екскурсії, на яких можна побачити обидва подвір’я (верхнє і нижнє), пройтися коридорами найбільш древньої його частини, побачити великі зали й знайти віконце, з якого найкраще буде видно острівець на озері.

Ранчо «Скарбова гора»

Ранчо «Скарбова гора». Фото: skarbovagora.com.uaРанчо «Скарбова гора». Фото: skarbovagora.com.ua

Справжня ранчо за якихось 25 кілометрів від Львова! Тут можна відпочити з дороги, пообідати, або освіжитися прохолодним лимонатом. Діти неодмінно зацінять місцевих мешканців, адже, окрім коней, тут живуть ослик, коза, собаки та кури. На територї можна покататися верхи на конях, а можна замовити пікнік з доставкою харчів конем, або скуштувати в «салуні» бургер із дичини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах