28 BookForum: опублікована повна програма

28 BookForum: опублікована повна програма. Фото: unsplash.com

28 BookForum: опублікована повна програма. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
15 вересня 2021 09:50

28 BookForum відбудеться у Львові 15-19 вересня. Вперше за всю історію фестиваль пройде у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Загалом програма фестивалю налічує 120 подій, 250 учасників, зокрема — 25 іноземних авторів з 21 країни світу. Читайте всі новини Львова

Фокусна тема 28 BookForum: «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними»

28 BookForum: опублікована повна програма. Фото: unsplash.com28 BookForum: опублікована повна програма. Фото: unsplash.com

За словами організаторів 28 BookForum, усі ці події детально розкриватимуть фокусну тему цьогорічного фестивалю — «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратор фокусної теми — відомий український перекладач та літературознавець Юрко Прохасько.

"Цього року 28 BookForum знов запрошує на спецпроєкти партнерів: дискусії з провідними письменниками престижної премії EUPL; зустріч з молодими поетами Європи з Versopolis; побачити нову мапу України, книжку про нацспільноти та віртуально подорожувати Кримом з Ukraїner; дискусії про переклади з Translatorium; познайомитися з авторами сучасної Азербайджанської літератури; послухати зірок PEN та чимало іншого", — йдеться у повідомленні.

Почесні гості

Цього року вперше в історії незалежної України Нобелівська лауреатка братиме участь в українському літературному фестивалі. Це — почесна гостя фестивалю, Нобелівська лауреатка, володарка премій «Ніке» Ольга Токарчук.

Почесний гість, володар Нагороди за найкращий сценарій на 58 Каннському кінофестивалі Ґільєрмо Арр’яга також завітає до Львову вперше. Фільми за його сценаріями здобули премію BAFTA та номіновані на «Оскар». Ґільєрмо Арр’яга представлятиме на 28 Львівському міжнародному BookForum сучасних авторів Південноамериканської літератури.

Спеціальні гості

Також на BookForum ділитимуться досвідом спеціальні гості — 93-річна психотерапевтка, що пережила Голокост, письменниця Едіт Еґер, іспанська письменниця та художниця Ірен Сола.

Ніч поезії

Ніч поезії 28 BookForum прийматиме РадіоГараж, куруватиме музику та поезію нон-стоп Юрій Андрухович. Тож 19 вересня відбуватиметься літературна вечірка.

Локації 28 BookForum

Улюблені затишні локації львів'ян теж цього року кипітимуть фестивальним життям: 28 BookForum розвернеться на площі Ринок, у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса, Музеї етнографії та художнього промислу Інституту Народознавства НАН України та у Радіогаражі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах