Канабіс, сирна, з вогнем: де у Львові випити незвичайної кави

Конопляна, сирна, з вогнем: де у Львові випити незвичайної кави.

Конопляна, сирна, з вогнем: де у Львові випити незвичайної кави.

Дозвілля та їжа
07 вересня 2021 13:43

Львів – місто кави. Львів’яни знають сотні старовинних рецептів, як приготувати цей ароматний напій так, аби вас потім тягнуло до столиці Галичини, наче магнітом. Аби, вперше скуштувавши львівської кави, ви поверталися за нею до міста Лева знову і знову.

VG Львів розкаже про те, де у Львові випити незвичайної кави й «розсекретить» адреси кав’ярень, де цей напій вміють не лише правильно готувати, але й дуже ефектно подавати.

Кава на піску

Кава на піску у Львові – один із найстаріших методів приготування кави у світі. Фото: unsplash.comКава на піску у Львові – один із найстаріших методів приготування кави у світі. Фото: unsplash.com

Це один із найстаріших методів приготування кави у світі. Для нього баристи використовують найдрібніший кварцовий пісок, іноді змішуючи його з сіллю. Турка з напоєм, занурена в пісок, рівномірно нагрівається з усіх боків, та з дна, тому смак кави, приготованої таким чином, набагато насиченіший, ніж тієї, що приготована на вогні. Як, до речі, й її аромат. Технологія приготування кави на піску ретельно досліджена й вдосконалена львів’янами. Скуштуєте – переконаєтесь.

Де у Львові випити кави, звареної на піску: «Вірменка», вулиця Вірменська, 19;

«Львівська копальня кави», площа Ринок, 10;

«На Бамбетлі», площа Ринок, 29;

Арт-центр «Дзиґа», вулиця Вірменська, 35.

Лавандова кава

Лавандова кава у Львові - це завжди хороша ідея. Фото: unsplash.comЛавандова кава у Львові - це завжди хороша ідея. Фото: unsplash.com

Це унікальний напій, який кожна львівська кав’ярня готує за своїм рецептом, тримаючи у таємниці секретні інгредієнти, пропорції та технологію. Як правило, головні інгредієнти лавандової кави такі: арабіка, вершки, молоко, лаванда. Втім, деякі баристи додають ще кокосовий сироп, корицю, мускатний горіх, чи якийсь «свій» секретний інгредієнт… Лавандова кава має витончений смак із ніжним ароматом лавандового поля. Добре смакує із маршмеллоу.

Де у Львові випити лавандової кави: «Фіксаж», вулиця Князя Романа, 6; «Львівська мануфактура кави», проспект Свободи, 22;

Grand Cafe Leopolis, площа Ринок, 1;

Aroma Kava, площа Ринок, 12, площа Митна, вулиця Галицька, 9, вулиця Академіка Гнатюка, 5/7, Генерала Чупринки, 61, 15, Євгена Петрушевича, 5, площа Івана Підкови та інші.

Сирна кава

Сирна кава у Львові.  Фото: unsplash.comСирна кава у Львові. Фото: unsplash.com

Сирна кава – напій для гурманів. Адже, хоча кава й сир – непогана гастрономічна пара, втім, її шанувальники зізнаються, що це напій не на щодень. Із переваг сирної кави є те, що вона не лише бадьорить, а й здатна замінити сніданок (тим, хто звик зранку небагато їсти).

Зазначимо, що на момент написання цього огляду, кав’ярня «Львівська кава» не працювала. Втім, на оголошенні, приклеєному на дверях закладу, зазначено, що це тимчасово.

Де у Львові випити сирної кави: кав’ярня «Львівська кава»,  вулиця Богдана Лепкого, 6

Кава, зварена у золотій кавоварці

У світі є лише три золоті кавоварки, одна з них – у Львові. Фото: unsplash.comУ світі є лише три золоті кавоварки, одна з них – у Львові. Фото: unsplash.com

Посуд, у якому готують та подають каву, має неабияке значення. У ресторані на площі Ринок, відомому серед львів’ян, як «ресторан із акулами», для приготування цього напою  використовують кавоварку, зроблену з золота. Запевняють, що це надзвичайно дороге устаткування. Таких кавоварок у світі взагалі є лише три! Нечувана розкіш для Львова, але виправдана, запевняють баристи.

Де у Львові  випити кави з золотої кавоварки: ресторан «36По», площа Ринок, 36

Кава з канабісом

Кава з канабісом у Львові – це завжди неймовірні емоції. Фото: канабіс-кафе «Львівські коноплі»Кава з канабісом у Львові – це завжди неймовірні емоції. Фото: канабіс-кафе «Львівські коноплі»

Такої ви ще точно не куштували! Кава з канабісом має міцний, насичений смак із пікантною гірчинкою і приємними горіховими «нотками».

Конопляна кава – ідеальний варіант кави «на подарунок».

Де у Львові скуштувати конопляної кави: канабіс-кафе «Львівські коноплі», вулиця Лесі Українки, 16;

«Галка», вулиця Павла Ковжуна, 4

Кава з вогнем

«Гаряча смола» у львівській кав’ярні «Золотий дукат» – кава з вогником, яка розтопить навіть крижане серце. Фото: volyn.tabloyid.com «Гаряча смола» у львівській кав’ярні «Золотий дукат» – кава з вогником, яка розтопить навіть крижане серце. Фото: volyn.tabloyid.com

Кав’ярня «Золотий дукат» – культове місце на кавовій мапі Львова. Це невелика, камерна кав’ярня у підвалі однієї зі старовинних львівських кам’яниць. Саме тут готують каву з вогнем, яка у меню позиціонується, як «Гаряча смола». Це розтоплений шоколад, чорна кава, вершки й горіхова грихта, змішані в одній філіжанці, й… вогонь.

Де: «Золотий дукат»,  вулиця Івана Федорова, 20

Запаяна кава

Запаяна кава у Львові – такої, ви ще точно не пробували. Фото: fest.lviv.uaЗапаяна кава у Львові – такої, ви ще точно не пробували. Фото: fest.lviv.ua

Запаяна кава – це «родзинка» кав’ярні «Копальня кави», що на площі Ринок у Львові. Неймовірно запашна, а ще дуже карамельна й інстаграмна! Адже просто перед вами карамель запаяють паяльником у карамельний корж. Смачного!

Де у Львові скуштувати запаяної кави: кав’ярня «Копальня кави», площа Ринок, 10

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах