Не мерзни: сім рецептів зігріваючого глінтвейну

Сім рецептів глінтвейну, які ви точно захочете приготувати. Фото: pexels.com

Сім рецептів глінтвейну, які ви точно захочете приготувати. Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
15 жовтня 2021 15:59

Глінтвейн завжди асоціюється із прохолодною погодою, адже він зігріває. Зазвичай його готують восени і взимку. Це гарячий алкогольний напій, який готують із вина, з додаванням цукру або меду, і обов’язково з прянощами.

VG Львів зібрав кілька рецептів, які ви точно захочете приготувати.

Класичний глінтвейн

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 750 грамів червоного сухого вина;
  • 1/4 склянки води;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 6 шматочків приправи гвоздики, дрібка тертого мускатного горіха, 2-3 палички кориці (можна мелену).

Залити водою гвоздику і горіх, кип'ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хвилин дати настоятися. У вино додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити прянощі в гаряче вино.

Медовий глінтвейн

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 0,5 літра червоного сухого вина;
  • 5 столових ложок меду;
  • Гвоздика (7 шматочків), бадьян (3 зірочки), перець духмяний (4 штуки), кориця.

Мед залити вином, додати прянощі. Постійно помішуючи, нагріти, не доводячи до кипіння.

Глінтвейн на білому вині

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 0,5 літра білого сухого вина;
  • 3 чайні ложки меду;
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха і стільки ж меленого чорного перцю;
  • 1 апельсин.

Змішайте в каструлі приправи, мед і апельсин, нарізаний кружельцями. Залийте все вином. Проварити 5-6 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.

Безалкогольний глінтвейн

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • Для цього слід обрати біль-який рецепт алкогольного глінтвейну і варити вино протягом 5-10 хвилин, щоб википів алкоголь. Також можна замінити вино виноградним соком.
  • 0,75 літра соку розбавити водою і приправити спеціями. До нього слід додати шматки фруктів (яблука, апельсини) і цедру лимону. Не доводячи до кипіння, витримати суміш на слабкому вогні, після чого настоювати 5-10 хвилин.

Глінтвейн із журавлини

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 0,4 літри портвейну;
  • 1 літр журавлинного соку або морсу;
  • 0,25 літри апельсинового соку;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1-2 палички кориці;
  • 5-6 горошин чорного перцю;
  • 2-3 квітки бодяну;
  • 2-3 сантиметри кореня імбиру.

З’єднати приправи для глінтвейну з цукром. Залити мікс журавлинним соком або морсом та апельсиновим соком. Варити на повільному вогні. Коли суміш закипить, накрийте й відкладіть на 5-10 хвилин. Потім знову нагріти і додати портвейн. Не кип’ятити.

Кавовий глінтвейн

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 0,75 червоного вина;
  • 250 мл чорної кави;
  • 150 грамів цукру і 100 грамів коньяку.

Підігріти вино, зварити або запарити каву. Коли вино нагріється, додати в нього каву і цукор, провари ще кілька хвилин на маленькому вогні, помішуючи. Додати коньяк.

Імбирний глінтвейн

Фото: pexels.comФото: pexels.com
  • 0,75 червоного вина;
  • пів апельсина;
  • пів лимона;
  • кілька горошин духмяного перцю;
  • корінь імбиру завдовжки з мізинець;
  • паличка кориці;
  • кілька шматочків гвоздики;
  • цукор або мед за смаком.

Змішати в каструлі вино, корицю, гвоздику і перець. Очищений корінь імбиру нарізати невеликими шматочками. Лимон і апельсин тонкими кільцями. Імбир і фрукти додати в каструлю з вином, за бажанням — цукор або мед. Варити глінтвейн на повільному вогні. Не дозволити йому закипіти.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах