На каву до Львова, фестиваль води, театр просто неба: куди піти на вихідних, 25-26 вересня

На каву до Львова, театр просто неба, фестиваль води: куди піти на вихідних, 25-26 вересня. Фото: unsplash.com

На каву до Львова, театр просто неба, фестиваль води: куди піти на вихідних, 25-26 вересня. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
24 вересня 2021 17:37

Вересень у Львові – пора фестивалів і гучних міських свят. В останні вихідні першого осіннього місяця у місті Лева нудно не буде ні дітям, ні дорослим. Ще б пак! Адже вже з п'ятничного вечора, 24 вересня, у Львові стартує масштабний фестиваль кави. А в суботу та неділю, 25-26 вересня, у культурній столиці України відбудуться фестивалі води та театру. Окрім того, на львів'ян і туристів цього вікенду чекають екстремальні циркові шоу, концерти улюблених гуртів і ще багато чого цікавого.

Фестиваль На каву до Львова

Фестиваль "На каву до Львова" відбудеться у Львові 24-26 вересня. Фото: unsplash.comФестиваль "На каву до Львова" відбудеться у Львові 24-26 вересня. Фото: unsplash.com

Щорічне міське свято кави у 2021-му прийматиме гостей протягом трьох днів у Палаці Потоцьких. Старт фестивалю "На каву до Львова" – у п'ятницю, 24 вересня.

У програмі: майстер-класи, лекції, кавовий ярмарок, чемпіонат за звання найкращого бариста Kulchytsky Coffee Cup.

Окрім того, за словами організаторів гучного кавового дійства, на території фестивалю працюватиме Coffee Kids – зона для наймолодших відвідувачів. Тут на них чекатимуть аніматори, музичне шоу, ігри, розмальовки та інші цікавинки.   

Де: Палац Потоцьких, вулиця Коперника, 15

Коли: 24-26 вересня, з 14.00 до 21.00

Ціна: 100 гривень

Фестиваль води

25 вересня у Львові відбудеться Фестиваль води. Фото: unsplash.com25 вересня у Львові відбудеться Фестиваль води. Фото: unsplash.com

Незвийчний захід проведуть на території комунального підприємства «Львівводоканал» у суботу, 25 вересня. 

«Цього року наше підприємство відзначає ось уже 120 років невтомної роботи з постачання води усьому Львову. Ми хочемо відсвяткувати цю важливу дату разом із нашими споживачами. Саме тому організовуємо Фестиваль води «120 років Львівводоканалу», – йдеться у повідомленні «Львівводоканалу».

На Фестивалі води на гостей чекають такі атракції: виставка техніки підприємства; наукове шоу для дітей «Еврика»; мобільні наукові лабораторії; екскурсійна програма територією підприємства «Таємниці Львівводоканалу».

Окрім того, цього дня на території "Львівводоканалу" працюватиме футкорт.

Де: «Львівводоканал», вулиця Зеленій, 64

Коли: 25 вересня з 12.00 до 16.00

Ціна: безкоштовно

Інтерактивна виставка вражень із усього світу #Вражаріум

Інтерактивна виставка вражень із усього світу #Вражаріум. Фото організаторівІнтерактивна виставка вражень із усього світу #Вражаріум. Фото організаторів

25 вересня — останній день перебування у Львові першої інтерактивної виставки з найяскравішими враженнями з усього світу #Вражаріум, що розмістились у двох морських контейнерах, які подорожують від міста до міста. 

"Піднятися на Еверест, вирушити на сафарі та побачити шоу Cirque du Soleil у віртуальній реальності, послухати, як реве найгучніший у світі стадіон у Ріо, зазирнути в блакитне місто Шефшауен в Марокко – це далеко не повний перелік того, що можна зробити у #Вражаріум", — розповіли організатори.

Вхід вільний, однак лише після реєстрації.

Де: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, центральний вхід біля арки

Коли: 25 вересня, з 10.00 до 21.00

Ціна: безкоштовно 

Циркове шоу Expressio

Циркове шоу «Expressio». Фото організаторів.Циркове шоу «Expressio». Фото організаторів.

Вперше на манежі Львівського цирку презентують Міжнародний проект із Німеччини «Expressio». Це буде неймовірне видовище, яке поєднає немало екстремальних циркових номерів. Під якісний музичний супровід у стилі рок артисти з різних країн світу (України, Перу, Бразилії, Ефіопії, Колумбії, Болгарії) продемонструють складні трюки, від яких перехоплює подих.

Де: Львівський державний цирк, вулиця Городоцька, 83

Коли: з 25 вересня до 24 жовтня, початок о 16.00

Ціна: 100-350 гривень, дітям до 5 років вхід на виставу безкоштовний

Театральний фестиваль Казка у Гаю

Театральний фестиваль "Казка у Гаю". Фото: unsplash.comТеатральний фестиваль "Казка у Гаю". Фото: unsplash.com

У неділю, 26 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відбудеться XVІІІ Всеукраїнський театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю». 

Фестиваль потішить маленьких відвідувачів, даруючи  нагоду зустрітись з улюбленими казковими персонажами. А експозиція музею – старі дерев'яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створять найкращі декорації для відтворення казок.

Як розповів начальник служби у справах дітей Володимир Лис, цьогоріч, окрім львівських, участь у фестивалі візьмуть колективи  Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Сумської областей.

Де: Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Коли: 26 вересня

Ціна (вхідний квиток у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького): 50 гривень – загальний, 30 гривень – пільговий, дошкільнята – безкоштовно

Концерти гурту Антитіла

25 та 26 вересня у Львові відбудуться концерти гурту "Антитіла". Фото організаторів25 та 26 вересня у Львові відбудуться концерти гурту "Антитіла". Фото організаторів

Два великих шоу у Львові гурту "Антитіла" – Lviv Edition відбудуться 25-26 вересня у FESTrepublic.

Зі слів організаторів, "Антитіла" готують особливий лайнап, який прозвучить лише один раз і лише у Львові. 

"Ми зіграємо ті ліричні пісні, які, зазвичай, не потрапляють в концертну програму, а також відомі хіти, без яких неможливий жоден наш концерт . І, звичайно, запрошуємо не лише львів’ян, а наших прихильників з усієї країни, адже такого концерту більше не повториться. Так, це буде щось незвичне не лише для прихильників, а й для нас", – розповів фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26

Коли: 25 та 26 вересня, початок концертів о 19.00

Ціна: 360–1200 гривень

Концерт рок-гурт O.Torvald

26 вересня у Львові відбудеться концерт рок-гурт O.Torvald. Фото організаторів26 вересня у Львові відбудеться концерт рок-гурт O.Torvald. Фото організаторів

Рок-гурт O.Torvald приїде до Львова, аби у неділю, 26 вересня, разом зі своїми шанувальниками відсвяткувати п'ятиріччя альбому "#нашілюдивсюди".

"На концерті ви зможете почути всі пісні з альбому "#нашілюдивсюди", хіти з інших альбомів, а також першу пісню "Нету внутри" з майбутнього альбому", – розповів фронтмен гурту Женя Галич.

Концерт відбудеться на території !FESTrepublic.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26

Коли: 26 вересня о 20.00

Ціна: 300–450 гривень

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах