Ситий жовтень: найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: zagranitsa.com (ілюстративне)

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: zagranitsa.com (ілюстративне)

Дозвілля та їжа
08 жовтня 2021 16:29

Львів – це місто не лише запашної кави, а ще й цікавих та незвичайних фестивалів. Саме у місті Лева щороку проходить найбільше фестивалів в Україні. І жовтень не став виключенням, адже другого місяця осені у Львові пройде п’ять гастрономічних фестивалів, які обов’язково потрібно відвідати! Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Coffee, Books & Vintage Festival

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: fest.lviv.uaНайкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: fest.lviv.ua

Вже сьогодні на території «!FESTrepublic» у Львові вперше стартує новий фестиваль – «Coffee, Books & Vintage Festival». Цей фестиваль накриє відвідувачів кавовим ароматом, а також потішить цікавими книгами та вінтажними цікавинками. Під час події можна буде побачити 5 професійних кавових чемпіонатів від SCA Ukraine, послухати лекції та поговорити з авторами книг, відвідати книжковий ярмарок та ринок вінтажних меблів і прикрас, подивитись на показ мод та dance – battle в стилі 1920-х. Також будуть розваги для дітей і літературні івенти.

Коли: 8-10 жовтня, з 16:00 до 21:00

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська 24-26 у Львові

Скільки: онлайн квиток на всі дні коштує 75 гривень, а з горнятком для кави – 175 гривень

Сихівська Родинаfest

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: storytrender.com (ілюстративне)Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: storytrender.com (ілюстративне)

І ще один фестиваль, який пройде у Львові вже цих вихідних – «Сихівська Родинаfest»! На відвідувачів чекають: food зона, handmade ярмарок, розваги та майстер класи для дітей та дорослих, квести для усієї сім’ї, відпочинкова зона, надувні батути та гірки, веломобілі, аквагрим, солодка вата, настільні ігри, спортивні ігри, футбольні майстер-класи, концертна програма, флеш-моби. І, звісно ж, побиття рекорду найдовшої піци в Україні!

Коли: 9-10 жовтня, з 12:00 до 20:00

Де: перед центром Довженка на Сихові

Скільки: вхід вільний

Siesta Fiesta BBQ

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото з відкритих джерелНайкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото з відкритих джерел

Завжди хотіли потрапити на запальну мексиканську вечірку та скуштувати страви мексиканської кухні? Тоді вам неабияк пощастило, адже незабаром у Львові пройде фестиваль «Siesta Fiesta BBQ». Тут буде все найкраще у дусі Мексики: традиційні страви, соковите м'ясо та овочі щойно з грилю, популярні напої, латиноамериканська музика та захопливі майстер-класи. Тож не проґавте три сонячні мексиканські дні!

Коли: 15-17 жовтня, з 15:00 до 21:00

Де: на площі перед пам’ятником Івану Франку у Львові

Скільки: вартість одноденного квитка – 50 гривень

Свято сиру і вина

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: Свято Сиру і Вина у Львові/FacebookНайкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: Свято Сиру і Вина у Львові/Facebook

Традиційно у жовтні у Львові відбувається улюблений серед львів'ян і туристів гастрономічний захід – Свято сиру і вина. Протягом трьох днів на гостей чекає величезний ярмарок сирів та вин, смачні дегустації, різноманітні кулінарні майстер-класи, цікаве кіно просто неба, хороша музика, тематичні розваги, зона їжі та ще багато цікаво. А найцікавіше – у другий день свята відбудеться випікання гігантського львівського сирника за давніми рецептами та частування ним усіх гостей.

Коли: 22-24 жовтня, початок о 14:00

Де: на площі перед Палацом Потоцьких, що на вул. Коперника, 15 у Львові

Скільки: квиток на 1 день фестивалю коштує 100 гривень, на три дні фестивалю – 250 гривень. Кожному, хто придбає квиток на Свято сиру та вина у Львові, організатори обіцяють скляний келих у подарунок

Ні риба, ні м’ясо

Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: unsplash.com.Найкращі гастрофестивалі Львова, які не можна проґавити. Фото: unsplash.com.

А завершить гастрономічний жовтень масштабний веганський фестиваль «Ні риба, ні м’ясо»! У розважальній прогамі майстер-класи (з апсайсклінгу, виготовлення листівки від Наталії Стегній, авторки гри «Еко-мемо» та виготовлення рослинного молока від фуд-блогерки з Луцька Олі Кудрявцевої), лекції від представниць провідних зоозахисних ГО – Тамара Х’юман від «Кожна тварина» та Лена Баран від «Відкриті клітки» тощо. Крім того, на відвідувачів чекатимуть великий ярмарок від українських виробників і фуд-корт із різноманітною веганською їжею, яку можна посмакувати в чіл-зоні.

Коли: 30 та 31 жовтня, початок о 12:00

Де: у Пороховій вежі, що на вулиці Підвальній, 4 у Львові

Скільки: квиток на 1 день фестивалю коштує 100 гривень, на два дні фестивалю – 150 гривень

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах