П'ять ресторанів і кафе у Львові, де майже завжди є черги

П'ять ресторанів і кафе у Львові, де майже завжди є черги

П'ять ресторанів і кафе у Львові, де майже завжди є черги Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
01 сiчня 2022 13:52

Приїхати до Львова, аби постояти у черзі – для багатьох туристів звичайне явище. Особливо, якщо ти місяцями мріяв або мріяла, як сидітимеш за столиком цього закладу й за дві щоки вминатимеш улюблені страви. Навіть у період жорстких карантинних обмежень черги у центрі міста Лева – не рідкість. За чим стоять туристи, і чи можна здійснити свою гастрономічну мрію, не чекаючи годинами перед зачиненими дверима просто неба розкаже VG Львів.

Реберня під Арсеналом

На Підвальній у Львові часто можна помітити гігантську чергу. Туристи готові годинами чекати під стінами гастрономічного закладу на холоді або спеці, під дощем чи снігопадом, аби лише потрапити у середину та поїсти ребер.

Замовити столик, аби не стояти у черзі, у Реберні «Під Арсеналом» не можна, така специфіка роботи закладу. Втім, вихід є! По-перше – послуга доставки ребер у готельний номер, на орендовану квартиру, чи хоч просто у парк на лавочку. По-друге – Реберня на !FESTrepublic. Це чимала територія на Старознесенській, де немає черг і місця вистачить усім гостям. По-третє – Реберня на Стрийській. Ребра тут готують за тим же рецептом, що й на Підвальній.

Де: вулиця Підвальна, 5

Графік роботи: вівторок-четвер 12.00-23.00; п’ятниця-неділя 11.00-23.00

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських у ЛьвовіРесторація Бачевських у Львові Фото: Юрій Богун

Це популярний гастрономічний заклад на Шевській, 8 у Львові, де також часто виникають черги. Особливо зранку. Не те, щоб у Львові ніде було поснідати, але мало де можна зробити це за системою «шведський стіл» у розкішній оранжереї під спів канарок.

На жаль, бронювання столика для сніданку (з 8.00 до 11.00) у Ресторації Бачевських не працює. А от, замовити його в інший час цілком можливо.

Де: вулиця Шевська, 8

Графік роботи: 8.00-00.00

Криївка

Криївка у ЛьвовіКриївка у Львові Фото: Юрій Богун

Це ще один дуже популярний заклад у Львові холдингу емоцій !FESTrepublic. Ресторан-кнайпа, де готують страви української й польової кухні, подаючи їх у військовому посуді, відкрився на площі Ринок у 2007 році й не втрачає популярності досі. Традиція входу до закладу передбачає перевірку чаркою медовухи для тих, хто старший 21 року та знання гасла-пароля, не назвавши який не можна потрапити всередину.

Швейцар Микола Панченко, який працює у кнайпі з перших днів роботи, стережучи Криївку, аби туди не потрапили москалі, за 14 років сказав «Героям Слава!» у відповідь на гасло гостей «Слава Україні!» понад 1 200 000 разів, потрапивши у Книгу рекордів України. Рекорд потрапив до категорії «Державність». Результати зафіксували за підрахунками, згідно зі статистикою закладу про відвідуваність.

У Криївці працює послуга доставки, але це настільки атмосферне місце, що ласувати стравами з нього вдома буде задоволенням неповним. Черга тут «жива», тож замовити столика не вдасться, але можна прийти тоді, коли менше людей. «Пік» напливу туристів у Криївку – після 19.00. А ось до 13.00 тут, як правило, завжди знайдеться вільний столик.

Де: пл. Ринок, 14  (підвал)

Графік роботи: 10.00-23.00

Гасова лямпа

Ресторація-музей на Вірменській у Львові з однією з найбільших у Європі колекцій гасових лямп дуже популярне серед туристів місце. Не дивно, що тут майже завжди не проштовхнутися, хіба що прийти зранку. А щоб зробити фото біля пам’ятника гасовій лямпі й її винахідника Яна Зега іноді доводиться довгенько постояти у черзі. Що вже казати про те, аби випити кілька настоянок, які тут наливають у пробірки. Зробити це увечері, особливо на вихідні, надзвичайно вакжо.

Де: вул. Вірменська, 20

Графік роботи: 11.00-00.00

Валентино

Ресторан Валентино у Львові.Ресторан Валентино у Львові. Фото: valentino.lviv.ua

Це неймовірно популярний заклад, розташований на вулиці Нижанківського, 20 біля проспекту Тараса Шевченка у Львові, де часто виникають черги. Особливо у вихідні. Черга тут найчастіше стоїть за тим, щоб скуштувати дуже відомий торт «Наполеон» (mille-feuille), про який серед львів’ян ходять легенди.

Фірмовий десерт ресторану «Валентино» – торт «Наполеон»

Існує безліч різновидів mille-feuille. Сьогодні не просто в кожній країні, але навіть у кожному ресторані — свій фірмовий рецепт, зокрема й у ресторації «Валентино». Класичний mille-feuille для кулінарів і гурманів — це, в першу чергу, ніжний десерт. Важлива складова цього торта — листкове тісто. Його смак не повинен домінувати і заважати насолоджуватися десертом. Тісто лише покликане злегка доповнити неповторний смак. Канонічний mille-feuille готують так, що він буквально тане у роті. Кулінарний секрет гастрономічного шедевру — заварний крем, який змішують з попередньо збитими вершками. Коржі, перш ніж відправити у піч, злегка посипають цукровою пудрою, щоб з’явився тонкий блиск і карамельний післясмак. Ми ж, спеціально до цього десерту власноруч варимо карамель, яка в поєднанні з тортом неодмінно подарує неймовірний смак!

З 08:00 до 22:00 кожного дня в ресторані «Валентино» у Вас є можливість насолодитися ним популярним десертом – тортом «Наполеон».

На вихідні рекомендуємо бронювати столик заздалегідь, бо майже завжди тут черга за столиком на терасі, щоб полюбуватися неймовірними краєвидами старого міста.

Де: Нижанківського, 20

Графік роботи: 8.00-22.00

Сайт ресторану «Валентино»  Львові

Інстаграм ресторану «Валентино»

Фейсбук ресторану «Валентино»

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах