20 місць куди піти у Львові туристу безкоштовно або за символічну плату

20 місць куди піти у Львові туристу безкоштовно або за символічну плату

20 місць куди піти у Львові туристу безкоштовно або за символічну плату Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
22 лютого 2023 12:19

Львів не даремно називають культурною столицею України! Місто Лева багато десятиліть поспіль приваблює туристів із різних куточків країни та з-за кордону. Тут кожен будинок, квартал чи провулок «дихають» історією. Навіть досвідченому туристу буде на що подивитись у Львові, не витративши при цьому й місячної зарплати.

VG Львів розповідає про 20 місць у Львові, куди можна піти безкоштовно або за символічну плату.

Площа Ринок

Площа Ринок — центральний майдан, безумовно історичне серце сучасного Львова та перше місце, куди неодмінно варто завітати туристу. Лише роззирніться навкруги – тут вам історичні кам’яниці, палаци та чотири фонтани. І, звісно ж, ресторани та кав’ярні на будь-який смак.

Коли приходити: цілодобово

Де: площа Ринок

Ціна: безкоштовно

Фотопрогулянка мальовничим Львовом

Фотопрогулянка мальовничим Львовом.Фотопрогулянка мальовничим Львовом. Фото: instagram.com/nadia_danylova_photo

Львів – місто, яке варте того, щоб про нього писали, його малювали, у нього приїжджали. Замовивши фотосесію, ви зможете отримати більше вражень і назавжди забрати з собою часточку культурної столиці у світлинах.

  • Якщо ви запланували романтичний вікенд для двох у місті Лева – здивуйте свою кохану «половинку». Відкрийте серце, прошепочіть слова любові на одній із найстаріших площ міста, як символ вічності ваших почуттів. Неповторна атмосфера таких моментів буде особливо цінною й збережена на фото.
  • Фотопрогулянка стане захоплюючою пригодою для сім'ї: буде весело і дітворі, і дорослим, адже Львів нікого не залишить байдужим.
  • Також фотосесія містом буде цікавою для компанії друзів, де кожен отримає подвійну насолоду – спогади про подорож до Львова та круті кадри з дорогими людьми.

«Ми зробимо фотопрогулянку у самому «серці» старовинного Львова, заглянемо у затишні дворики, доторкнемся до глибини душі міста, послухаємо шепіт вимощених бруківкою вулиць. Відвідаємо як місця з переліку, так і інші локації, не менш красиві, з неймовірною архітектурою», – розповідає фотограф Надія Данилова.

Уточнити вартість та забронювати фотопрогулянку можна за номером +38 098 575 88 08 (Telegram, Viber, WhatsApp), або ж через Instagram або Facebook.

Прогулянка на конях

20 місць куди піти у Львові туристу безкоштовно або за символічну плату фото 120 місць куди піти у Львові туристу безкоштовно або за символічну плату фото 1

Кінний клуб "Темпо" - це прекрасне місце для любителів коней та верхової їзди у Львові. Заснований у 2016 році, клуб пропонує послуги з верхової їзди для дітей та дорослих на різні смаки та рівні навиків.

Однією з послуг, які пропонує клуб, є крокова кінна прогулянка. Це чудова можливість для тих, хто бажає спробувати їзду на коні, але не має великого досвіду. Прогулянка триває від 40 до 90хв і проходить у красивому парку біля клубу.

Якщо ви вже маєте деякий досвід у верховій їзді, то клуб пропонує більш насичений маршрут на конях, з можливістю спробувати галоп. Це стане відмінною можливістю для тих, хто бажає відчути швидкість та адреналін.

Крім того, при конюшні працює фотограф, яка може зробити чудові фото під час верхової їзди. Це може бути чудовим спогадом для вас та вашої родини або друзів.

Для того, щоб забронювати кінну прогулянку або іншу послугу, можна зв'язатися з клубом за телефоном +380979669650 через Viber, Telegram або WhatsApp. Крім того, на офіційному сайті клубу можна знайти більше інформації про клуб та його послуги.

Ратуша

РатушаРатуша Фото: zaxid.net

Львівська 65-метрова Ратуша є найвищою в Україні. І тут не лише відбуваються засідання міської влади, а ще й працює оглядовий майданчик, з якого відкривається незабутній краєвид на старовинне місто!

Коли приходити: щодня, з 9:00 до 18:00

Де: на площі Ринок, 1

Ціна: вартість дорослого квитка – 40 гривень, дитячого – 10 гривень

Палац Корнякта

Палац КорняктаПалац Корнякта Фото: inlviv.in.ua

В центрі Львова розташована пам'ятка ренесансної архітектури, яку не варто минати туристам. Палац Корнякта збудували ще у 1580 році, а замовником був заможний грецький купець Костянтин Корнякт, який зміг собі дозволити розкішний шестивіконний будинок на центральній площі середньовічного міста. Тепер у будинку розміщений історичний музей, а в італійському дворику влітку працює кав'ярня, а вечорами бувають концерти класичної музики.

Коли приходити: музей працює щодня крім середи, з 10:00 до 17:00

Де: на площі Ринок, 6

Ціна: дорослий вхідний квиток коштує 50 гривень, для учнів, студентів та пенсіонерів – 30 гривень, а сімейний квиток (2 дорослих та 2 дітей) – 110 гривень. Екскурсійне обслуговування — 100 гривень (до 20 осіб)

Чорна кам’яниця

Чорна кам’яницяЧорна кам’яниця Фото: ukrinform.com

Ще одна пам’ятка архітектури у Львові – Чорна кам’яниця. Її збудували у 1588—1589 роках італійські архітектори. Фасад будинку покритий кам'яним діамантовим рустом, який з часом потемнів. Звідси і назва будинку. Будинок має багатий декор інтер'єрів, які можна вільно оглянути, відвідавши розміщений тут Львівський історичний музей.

Коли приходити: музей працює щодня крім середи, з 10:00 до 17:00

Де: на площі Ринок, 4

Ціна: дорослий вхідний квиток коштує 50 гривень, для учнів, студентів та пенсіонерів – 30 гривень, а сімейний квиток (2 дорослих та 2 дітей) – 110 гривень. Екскурсійне обслуговування — 100 гривень (до 20 осіб)

Музей-аптека «Під чорним орлом»

Музей-аптека «Під чорним орлом»Музей-аптека «Під чорним орлом» Фото: fest-tour.com.ua

У найдавнішій з існуючих аптек Львова сьогодні діє музей, в якому однозначно є на що подивитись. В унікальному аптечному музейному комплексі продемонстровано більше, ніж три тисячі рідкісних експонатів, які збирали науковці, фармацевти та колекціонери-ентузіасти.

Коли приходити: щодня, з 10:00 до 17:00

Де: на вулиці Друкарській, 2, що на розі з вулицею Ставропігійською

Ціна: дорослий вхідний квиток коштує 30 гривень, студентський – 20 гривень, а дитячий – 10 гривень

Львівська копальня кави

Львівська копальня кавиЛьвівська копальня кави Фото: fest.lviv.ua

Ну а як же у Львові і без кави? Туристам варто відвідати першу в Україні найдовшу кав'ярню-книгарню, яка, за легендою, створена над кавовою шахтою просто на площі Ринок. Саме Львівська копальня кави демонструє і реалізовує легенду власне львівської кави. Основа концепції, що кава у Львові — ні що інакше, як корисна копалина, яку видобувають так само, як вугілля чи торф. Тож тут відвідувачі не лише посмакують запашною кавою, а ще й матимуть нагоду у касках пройтись шахтою, а якщо пощастить – ще й на якийсь концерт або ж читання віршів потраплять.

Коли приходити: щодня, з 8:00 до 23:00

Де: на площі Ринок, 10

Ціна: безкоштовно, меню — за посиланням

Музей-Арсенал

Музей-АрсеналМузей-Арсенал Фото: tsina.lviv.ua

Львівський Міський арсенал — єдиний музей зброї в Україні і один з найбільших у Східній Європі. Тут розміщені зразки зброї від Х до ХХ століть та експонати з понад 30 країн Європи, Азії та Африки. У Музеї-Арсеналі представлено всі основні види зброї: холодна, метальна, вогнепальна, предмети захисного озброєння.

Коли приходити: щодня, крім середи, з 10:00 до 17:00

Де: вулиця Підвальна, 5, у Львові

Ціна: для дорослих вхідний квиток коштує 50 гривень, для учнів, студентів та пенсіонерів — 30 гривень, сімейний квиток — 110 гривень (2 дорослих, 2 дітей). Екскурсійне обслуговування — 100 гривень (до 20 осіб)

Меморіал Героям Небесної сотні

У Львові відкрили особливий простір, який передає дух сучасності та увіковічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності у 2014 році. Тут збудували меморіальну стелу, яка покрита кортеновою сталлю, встановили 107 табличок з портретами героїв. Поруч є три оглядові майданчики, з яких відкривається вражаючий краєвид на Львів.

Коли приходити: цілодобово

Де: на вулиці Підвальній, 6

Ціна: безкоштовно

Високий замок

«Головний» пагорб міста називається «Високий Замок». Однак туристи, які очікують тут побачити справжню фортецю і не знають історії, будуть розчаровані – від замку тут залишилися лише невеликі руїни та назва. В будь-якому разі, це місце вартує відвідати, оскільки нині тут є найвищий,  найвідоміший та безкоштовний оглядовий майданчик, телевізійна вежа та доволі красивий парк.

Коли приходити: цілодобово

Де: у парку «Високий Замок»

Ціна: безкоштовно

Палац Потоцьких

Палац ПотоцькихПалац Потоцьких Фото: planetofhotels.com

Палац Потоцьких — пам'ятка архітектури у Львові, яка завдяки красивій та просторій території є досить популярним місцем для фотосесій, також тут часто проводять різноманітні ярмарки. Тепер ще й в палаці Потоцьких можна одружитись, скориставшись послугою «шлюб за добу».

Коли приходити: щодня, крім понеділка. У літній період: 11:00-18: 00 (каса до 16:00). У зимовий період: 10: 00-17: 00 (каса до 16:00). У неділю: 12: 00-17: 00 (каса до 16:00)

Де: на вулиці Коперника, 15

Ціна: дорослий вхідний квиток коштує 90 гривень, студентський — 50 гривень, дитячий — 20 гривень

Львівський оперний театр

Львівський оперний театрЛьвівський оперний театр Фото: mandrivnyk.in.ua

Львівська опера, яка прикрашає головний проспект міста, безумовно є візитною карткою і справжньою окрасою міста Лева. Львівський театр опери та балету відрізняється особливою аурою, у нього цікава історія, також з ним пов'язано багато легенд. Окрім власне вистав, тут часто проходять фестивалі та інші заходи. Тож гості міста обов’язково зробити фото на згадку біля Оперного театру у Львові!

Коли приходити: цілодобово

Де: проспект Свободи, 28

Ціна: безкоштовно

Фонтан перед Оперним

У 2020 році біля Оперного театру в центрі Львова запрацював новий сухий фонтан, який вже встиг зачарувати містян та гостей своєю красою. Але зовнішній вигляд далеко не єдина перевага цього фонтану, адже в нього є ще кілька особливостей – він ще й ароматизований, музичний та метеозалежний. Тож такий унікальний фонтан однозначно варто побачити на власні очі!

Коли приходити: цілодобово

Де: проспект Свободи, 28

Ціна: безкоштовно

Домівка врятованих тварин

Домівка врятованих тваринДомівка врятованих тварин Фото: Орест Залипський

У парку «Знесіння» у Львові недомашнім тваринкам дають другий шанс. Домівка врятованих тварин – це далеко не зоопарк, а унікальний притулок, куди щодня потрапляють постраждалі тварини – деяких врятували від мисливців чи інших хижих тварин, інші травмувались в дикій природі, а когось зрадили люди. Тут можна зустріти безліч тварин: лисиць, лелек, білок, орлів, тхорів, кроликів, котів, коней, єнотів і навіть вовків. Це місце змушує замислитись про гуманне ставлення до тварин, також ви тут зможете поволонтерити і допомогти тваринкам почуватись краще.

Коли приходити: щодня з 8:00 до 20:00

Де: в парку «Знесіння» у Львові, по вул. Довбуша, 24 (де інфомаційний центр)

Ціна: безкоштовно, але за бажанням ви можете залишити пожертву

Храм Ольги і Єлизавети

Храм Ольги і ЄлизаветиХрам Ольги і Єлизавети Фото: weloveua.com

Найвищою будівлею у місті є Церква святих Ольги і Єлизавети, її висота сягає 88 метрів. Це чинна неоготична церква УГКЦ на площі Кропивницького у Львові, яку збудували на пам'ять про популярну імператрицю (цісареву) Єлизавету Баварську. А ще тут також є оглядовий майданчик.

Коли приходити: щодня з 12:00 до 17:00

Де: площа Кропивницького, 1

Ціна: безкоштовно

Домініканський собор

Домініканський соборДомініканський собор Фото: ukrinform.com

Домініканський собор Львова – це одна з перлин історичного центру, бароковий шедевр за віденським зразком, а також одне з головних храмових споруд міста, яка перебуває в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він і зараз залишається центральною точкою для багатьох туристичних прогулянок, а поглянути на нього щороку прагнуть тисячі гостей Львова.

Коли приходити: щодня з 7:30 до 19:30

Де: на площі Музейній, 1

Ціна: безкоштовно

Вірменський кафедральний собор

Вірменський кафедральний соборВірменський кафедральний собор Фото: we.org.ua

Однією із загадкових та визначних локацій в місті є Вірменський собор –  єдиний храм Вірменської апостольської церкви в Західній Україні, він належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Собор вражає своєю самобутністю, красою та, навіть, містикою. Сьогодні це визначна пам'ятка архітектури локального і вірменського монументального будівництва.

Коли приходити: щодня з 9:00 до 19:00

Де: вулиця Вірменська, 7/13

Ціна: безкоштовно

Латинський катедральний собор

Латинський катедральний соборЛатинський катедральний собор Фото: lviv1256.com

Цей собор відомий під місцевою назвою Катедра. Він розташований на Катедральній площі у Львові і є культовою спорудою, римо-католицькою базилікою, головним храмом Львівської архідієцезії Римо-Католицької церкви в Україні. Будівля входить у топ-7 найдавніших храмів Львова. Цікаво, що саме Латинський катедральний собор разом з чотирма іншими будівлями відображений на логотипі міста.

Коли приходити: щодня з 7:30 до 19:30

Де: площа Катедральна, 7

Ціна: безкоштовно

Собор Святого Юра

Собор Святого ЮраСобор Святого Юра Фото: unsplash.com

Собор Святого Юра — головний греко-католицький собор Львова і Львівської архиєпархії. На його території упродовж століть була розташована резиденція митрополитів Української Греко-Католицької Церкви. Також тут є Митрополичі сади, які ідеально підходять для спокійної прогулянки.

Коли приходити: щодня з 7:30 до 20:00

Де: площа Святого Юра, 5

Ціна: безкоштовно

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах