7 місць у Львові, де загадують бажання і вони здійснюються

7 місць у Львові, де загадують бажання і вони здійснюються

7 місць у Львові, де загадують бажання і вони здійснюються Фото: oksa.com.ua

Дозвілля та їжа
19 листопада 2021 17:59

Львів дуже щедрий на оригінальні скульптури і пам'ятники, де загадують бажання і вони здійснюються. Головне – знати, де їх знайти і вміти правильно загадувати. 

У місті Лева можна зустріти і дивних тварин, і чоловіків у людський зріст, і химерні чудернацькі фігури, які здійснюють мажання. Ви можете не вірити в магію, але за спробу грошей не беруть, як то кажуть.

VG Львів розповідає про 7 місць у Львові, де загадують бажання і вони здійснюються.

Лавочка закоханих левів

Лавочка закоханих левівЛавочка закоханих левів Фото: lviv1256.com

Лавку встановили у 2008 році та урочисто відкрили під час Всеукраїнського ковальського фестивалю "Залізний лев". Левів і ланцюг для неї викували львівські майстри. Разом із лавочкою народилася легенда – якщо закохана пара візьметься за руки і одночасно сяде на лавку, то їхнє кохання буде довгим і щасливим. Шукати її не доведеться, бо вона в самому серці Львова — на площі Ринок біля фонтану "Адоніс".

Пам’ятник посмішці 

Пам'ятник посмішціПам'ятник посмішці Фото: natalia18.com.ua

Така скульптура присвячена посмішці єдина у світі і знаходиться вона на вулиці Вірменській, біля арт-центру «Дзиґа». Її встановили 20 років тому у вигляді усміхненої риби з плавниками у формі людських рук. Аби ваше бажання точно здійснилося, потрібно потиснути одну з рук і загадати сокровенне.

Дзвін на Ратуші

Дзвін на РатушіДзвін на Ратуші Фото: chvart.com

Тут все складніше, ніж на інших локаціях. Важливо не вичікувати конкретної години, аби піднятися на Ратушу. Все має бути спонтанно і невимушено. Тобто, якщо вам пощастило опинитися на вершині, коли почитає калатати дзвін, то обов’язково слід загадати бажання і воно обов’язково здійсниться.

Пам’ятник Леопольду фон Захер-Мазоху

Пам’ятник Леопольду фон Захер-МазохуПам’ятник Леопольду фон Захер-Мазоху Фото: inlviv.in.ua

Ну куди ж без Мазоха? Це напевно один з найпопулярніших здійснювачів мрії у Львові. Стоїть він на вулиці Сербській, біля однойменного готелю та кафе. Ваше бажання потрібно шепотіти йому на вухо і обов’язково в цей момент покласти руку йому в кишеню. Він багато знає про бажання.

Винахідники гасової лямпи Ян Зег та Ігнасій Лукасевич

Винахідники гасової лямпи Ян Зег та Ігнасій ЛукасевичВинахідники гасової лямпи Ян Зег та Ігнасій Лукасевич Фото: prolviv.com

На вулиці Вірменській біля ресторація «Гасова лямпа» неможливо пройти повз Яна Зега, який сидить за столиком і начебто просить присісти біля нього на вільне крісло. Саме йому потрібно розповісти про свою мрію і потім потерти палець. Особливо швидко здійсниться бажання у тих, хто таки зможе дістатися до Лукасевича, який перехилився через вікно другого поверху і махає рукою своєму колезі.

Всевидяче око

Всевидяче окоВсевидяче око Фото: moemisto.ua

Ця скульптура причаїлася на розі вулиць Краківської та Шевської. Важко відразу помітити її на стіні і не переплутати зі звичною ліпниною. А око ж, кажуть, здійснює бажання. Тож, якщо стати до нього спиною, зігнутися і побачити його між своїх ніг, то бажання обов’язково здійсниться. Дехто так і не зміг цього зробити, тому довелося шукати іншого здійснювача мрій.

Пам’ятник українському художнику-примітивісту

Пам’ятник українському художнику-примітивістуПам’ятник українському художнику-примітивісту Фото: lviv1256.com

Никифор (Епіфаній) Дровняк був родом із лемківського села Криниця (тепер територія Польщі). Його твори свого часу вразили всю Європу. З появою цього пам’ятника, у Львові з’явилася нова традиція: якщо хочеш щоб твоє бажання здійснилося, треба потерти носа або пальця цьому «веселому художнику».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах