Куди безкоштовно піти у Львові у п'ятницю та на вихідних, 17-19 грудня (афіша)

Куди безкоштовно піти у Львові у п'ятницю та на вихідних, 17-19 грудня (афіша)

Куди безкоштовно піти у Львові у п'ятницю та на вихідних, 17-19 грудня (афіша) Фото: pinterest.com

Дозвілля та їжа
17 грудня 2021 15:07

У п'ятницю та на вихідних, 17-19 грудня, у Львові відбудеться багато безкоштовних святкових заходів із нагоди наближення дня Миколая та зимових свят. Так, сьогодні, 17 грудня, у місті Лева заплановані відкриття головної новорічної ялинки, різдвяного ярмарку та льодового шоу, а у неділю – костюмований забіг. 

VG Львів розповідає про найцікавіші події у місті 17-19 грудня, які можна відвідати безкоштовно. 

Різдвяний пляц

Різдвяний пляц у ЛьвовіРіздвяний пляц у Львові Фото: facebook.com/FESTrepublic

За міським арсеналом з’явиться нова різдвяна площа. Тут організують майстер-класи, виставки, свято Миколая, багато пампухів, вертеп на Різдво. Щовівторка – розіграш призів від Дзигармайстра, а щопонеділка та щочетверга – показ улюблених різдвяних фільмів. Також передбачена фуд-зона, де подаватимуть відбірні страви львівськх ресторанів: ребра, львівська настоянка, рвана свинина, форель в паляничці, риба по-віденськи з картоплею з фритюру, глінтвейн та пунш, хот-доги, чебуреки та страви східної кухні.

Де шукати: Братів Рогатинців, 49

Коли приходити: з 15 грудня до 31 січня, з 12:00 до 22:00. 

Відкриття головної новорічної ялинки Львова

Головно новорічна ялинка Львова 2021-2022Головно новорічна ялинка Львова 2021-2022 Фото: Роман Балук

Традиційно перед Миколаєм у центрі міста засяє новорічна ялинка. Цього року вона буде прикрашена не так, як зазвичай. Святкові ілюмінації будуть в жовтих кольорах із додаванням білих елементів. Сама ялинка, як і минулого року, буде прикрашена рясним освітленням, але тепер на ній засяють нові іграшки у вигляді ромбів і різдвяних «павуків».

Де шукати: проспект Свободи, площа перед Опертим театром

Коли приходити: 17 грудня, 17:00-18:00.

Різдвяний ярмарок

Різдвяний ярмарок 2021-2022Різдвяний ярмарок 2021-2022 Фото: buongiornosuedtirol.it/c-Alex Filz

Традиційний Різдвяний ярмарок у центрі Львова відкриють перед Днем святого Миколая. Різдвяні локації розміститяться на проспекті Свободи та на площі Ринок. Також маленькі локальні ярмарки планують облаштувати в сквері на вулиці Валовій, на вулиці Курбаса, а також у Сихівському районі біля Центру Довженка. На ярмарку традиційно можна випити чогось гарячого чи міцного, скуштувати вуличної їжі, придбати солодощів чи новорічних сувенірів, купити український традиційний одяг тощо. 

Де шукати: проспект Свободи.

Коли приходити: 17 грудня - 20 сiчня, з 11:00 до 19:00.

Льодове шоу «Новорічні пригоди у світі казок»

Льодове шоу «Новорічні пригоди у світі казок»Льодове шоу «Новорічні пригоди у світі казок» Фото: facebook.combauer.school.lviv

Львів’ян запрошують на льодове шоу з фігурного катання. Тут дивуватимуть не тільки синхронними па, а й облаштують фотозону, де можа зробити кілька оригінальних знімків на пам’ять для соцмереж. Також кожен учасник отримає можливість потрапити на  безкоштовне пробне тренування до професійного тренера школи фігурного катання. 

Де шукати: King Cross Leopolis.

Коли приходити: 17 грудня, з 18:30 до 20:00.

Дитяча миля на Миколая

Дитяча миля на МиколаяДитяча миля на Миколая Фото: facebook.comlviv.runday

У переддень улюбленого свята дітей і дорослих у Львові знову влаштують казковий забіг. Цьогоріч забіг буде навіть більш магічним, ніж минулого року, адже всі охочі зможуть потішити діток-сиріт з Будинку дитини №2 своїм благодійним внеском. Традиційно, із Дня Святого Миколая розпочинається святковий сезон і на Runday з'являється ошатна ялинка, тому діток заохочують прийти в  яскравих костюмах і підготувати малюнки на тему свята і зимової казки, в яку обертається чарівна галявина Runday. Організатори влаштують виставку дитячого креативу одразу після забігу.

Де шукати: Стрийський парк.

Коли приходити: 18 грудня, з 10:00 до 11:00.

!FEST Weekend. Свято Миколая

!FEST Weekend. Свято Миколая!FEST Weekend. Свято Миколая Фото: facebook.comFESTrepublic

Фестиваль до Свята Миколая підготує для гостей фудкорт зі смаколиків і корнери зі святковими сувенірами, щоб кожен знайшов особливий подарунок для найближчих. На великому екрані покажуть улюблені зимові кінострічки, а на сцені наживо заграють святкові хіти та різдвяні сети у виконанні гуртів та діджеїв. Діти обов’язково зустрінуться із Миколаєм та відпочинуть на дитячих зонах з аніматорами та майстер-класами. Організатори також обіцяють кілометри гірлянд, яскраві фотозони та тематичні декорації. Ну і звичайно ж планують здивувати святковою альтернативною ялинкою.

Де шукати: FESTrepublic.

Коли приходити: 18-19 грудня, з 12:00 до 22:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах