Який вигляд мають новорічні ялинки у різних містах Львівщини

Який вигляд мають новорічні ялинки у різних містах Львівщини

Який вигляд мають новорічні ялинки у різних містах Львівщини Ілюстрація: lviv.vgorode.ua

Дозвілля та їжа
20 грудня 2021 16:57

За два дні до Миколая у Львові урочисто засвітили головну новорічну ялинку міста – символ 2022 року. Втім, не лише до міста Лева прийшло свято. 19 грудня у більшості міст Львівської області також відбулося відкриття ялинок.

VG Львів зібрав найяскравіші фото новорічних красунь Львівщини. 

Львів

Головна новорічна ялинка Львова 2021-2022Головна новорічна ялинка Львова 2021-2022 Фото: city-adm.lviv.ua

Ялинку Львову подарував мешканець села Оброшине 85-річний Василь Козленко. 35-років тому, напередодні Різдва, чоловік власноруч викопав її у Східниці, де відпочивав, привіз додому й посадив біля свого будинку. Минули роки, дерево виросло великим і розкішним. Чоловік мріяв, що колись подарує свою ялинку Львову, аби на зимові свята вона тішила містян і туристів. Так і сталося. 

Цьогоріч головну новорічну ялинку Львова рясно прикрасили ілюмінацією, а також іграшками у вигляді ромбів і різдвяними «павуками». «Оберігає» символ 2022 року нова мистецька огорожа – з витинанок Дарини Альошкіної. 

Трускавець

Головну новорічну ялинку міста Трускавець засвітили у неділю, 19 грудня. Встановлена вона на майдані Незалежності. Ялинка штучна, прикрашена ілюмінацією, скляними та пластмасовими іграшками.

Поруч – різдвяний ярмарок із хатинкою Миколая, цікаві новорічні та різдвяні інсталяції з ілюмінацією.

Дрогобич

Головна новорічна ялинка Дрогобича 2021-2022Головна новорічна ялинка Дрогобича 2021-2022 Фото: facebook.com/Віра Чопик

Відкриття новорічної ялинки на площі Ринок у Дрогобичі теж відбулося на Миколая, хоча прикрасили дерево ще тиждень тому. Ялинка у місті солеварів штучна. Перші іграшки на неї традиційно почепили міський голова Дрогобича Тарас Кучма та талановиті дрогобицькі школярі.

Біля ялинки у Дрогобичі діє різдвяний ярмарок. Також, якщо зима «розщедриться» на сніг, тут планують збудувати гірку для катання на санчатах і льодянках.

Стебник

Головна новорічна ялинка Стебника 2021-2022Головна новорічна ялинка Стебника 2021-2022 Фото: vartonews.com.ua

Стебник – одне з небагатьох міст Львівщини, де на головному майдані міста прикрашають не штучну, чи зрубану ялинку, а живу. Окрім того, на відміну від багатьох інших міст області, де ялинки засвічують аж на Миколая, стебничани тішаться новорічними вогнями символу 2022 року мало не з початку грудня.

Борислав

Головна новорічна ялинка Борислава 2021-2022Головна новорічна ялинка Борислава 2021-2022 Фото: facebook.com/Бориславська міська рада

Відкриття головної ялинки у Бориславі теж відбулося 19 грудня на площі Івана Франка. Прикрасили її іграшками, виготовленими місцевими школярами та ілюмінацією.

Червоноград

Який вигляд мають новорічні ялинки у різних містах Львівщини  фото 1Який вигляд мають новорічні ялинки у різних містах Львівщини фото 1

У Червонограді головну новорічну ялинку засвітили у суботу, 18 грудня. Тішитиме вона малечу та дорослих до закінчення зимових свят. Ялинка у Червонограді штучна, прикрашена іграшками та цікавою ілюмінацією.

Стрий

Головна новорічна ялинка Стрия 2021-2022Головна новорічна ялинка Стрия 2021-2022 facebook.com/Стрийська міська рада

Головну новорічну ялинку у Стрию встановлено на майдані Незалежності. Це штучне дерево, прикрашене іграшками та світлом.

Жовква

Головна новорічна ялинка Жовкви 2021-2022Головна новорічна ялинка Жовкви 2021-2022 Фото: facebook.com/Олег Вольський

У місті Жовква головна новорічна ялинка росте на площі перед замком. Символ 2022 щедро прикрасили ілюмінацією. Цікаво, що дерева, які ростуть неподалік – також. Коли опиняєшся на площі Вічевій у Жовкві в період зимових свят, складається враження, що потрапляєш до казки.

Самбір

Головна новорічна ялинка Самбора 2021-2022Головна новорічна ялинка Самбора 2021-2022 Фото: facebook.com/Самбірська міська рада

У місті закоханих Самборі ялинку встановлено неподалік Ратуші. До слова, милуватися нею з оглядового майданчика вежі – неймовірне задоволення. Ялинку прикрашено іграшками та ілюмінацією у вигляді велетенських сніжинок. На жаль, за кілька днів до відкриття символу 2022 року у Самборі вандали пошкодили ілюмінацію. Втім, завдяки електрикам, ялинка таки встигла прибути на свято вчасно та в усій красі.

Броди

У місті Броди ялинку засвітили у суботу, 18 грудня. Ялинка у місті не штучна, і не зрубана десь у лісі, а жива. Дерево у «серці» міста, висотою близько 13 метрів, прикрашають вже другий рік поспіль. Біля ялинки – хатинка святого Миколая з каміном і кріслом. Це одне з найулюбленіших місць фотосесій серед містян.

Підтримати свою ялинку-фаворитку можна у Telegram.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах