Сім закладів у Львові, де на свята стояли довгі черги

Сім закладів у Львові, де на свята стояли довжелезні черги

Сім закладів у Львові, де на свята стояли довжелезні черги Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
10 сiчня 2022 15:18

Приїхати на вихідні до Львова, щоб кілька годин постояти у чергах – для багатьох туристів це вже «традиція». На зимові свята 2022 місто Лева відвідало дуже багато гостей. Втім, черги були лише перед кількома закладами. Розповідаємо про те, за чим стояли туристи і скільки часу згаяли в очікуванні.

Реберня під Арсеналом

Черга у Львові у «Реберню під Арсеналом»Черга у Львові у «Реберню під Арсеналом» Фото: Юрій Богун

Черга на Підвальній – це вже «класика». Туристи готові годинами чекати під стінами закладу на холоді, під снігопадом або дощем, аби лише потрапити у середину та поїсти ребер.

Ні, скористатися послугою доставки вони не хочуть. Поїхати у Реберю на Старознесенській чи у Реберню на Стрийській – це теж «не те». От і мерзнуть…

Трдло. Кюртош калач

Черга перед хатинокю «Трдло. Кюртош калач» на Різдвяному ярмарку у ЛьвовіЧерга перед хатинокю «Трдло. Кюртош калач» на Різдвяному ярмарку у Львові Фото: youtube.com/Львів Депо

Крайню дерев’яну хатинку на Різдвяному ярмарку на площі Ринок, завдяки довжелезній черзі, можна помітити ще здалеку. А от про її непомітну вивіску «Трдло. Кюртош калач» цього не скажеш.

Трдло (солодкий словацький пиріг, що готують із дріжджового тіста і смажать на палиці, опісля щедро посипаючи цукром, змішаним із горіхами та корицею) та кюртош калач (випічка, яка ззовні та за способом смаження дуже схожа на трдло, але належить до угорської кухні й має немало своїх секретів приготування) цьогоріч були чи не найулюбленішими стравами серед туристів на Різдвяному ярмарку у Львові. Протягом довгих новорічних і різдвяних вихідних черга тут не зникала, а лише збільшувалася.

Ковзанка на площі Ринок

Ковзанка на площі Ринок у ЛьвовіКовзанка на площі Ринок у Львові Фото: Юрій Богун

Це один із двох негастрономічних закладів Львова, де на свята була черга, і який потрапив до нашого огляду.

На щастя, чекати свого часу на катання біля ковзанки не так нудно, як голодним стояти у натовпі перед якимось рестораном, адже можна спостерігати за тим, як катаються й падають інші. Так час в очікуванні минає значно швидше.

Криївка

Черга у львівську «Криївку»Черга у львівську «Криївку» Фото: Юрій Богун

Ресторан-кнайпа, де готують страви української й польової кухні, подаючи їх у військовому посуді, відкрився на площі Ринок у 2007 році й не втрачає популярності досі.

За 15 років роботи «Криївка» прийняла понад 1,2 мільйона туристів, а її швейцар Микола Панченко навіть потрапив до Книги рекордів України. Втім, заклад не втрачає популярності досі.  У вихідні та святкові дні перед брамою завжди стоїть довга черга.

Ресторація Бачевських 

Черга до «Ресторації Бачевських» Черга до «Ресторації Бачевських»  Фото: Юрій Богун

Це популярний гастрономічний заклад на Шевській, 8 у Львові, де також часто виникають черги. Особливо зранку. Не те, щоб у Львові ніде було поснідати, але мало де можна зробити це за системою «шведський стіл» у розкішній оранжереї під спів канарок.

На жаль, бронювання столика для сніданку (з 8.00 до 11.00) у Ресторації Бачевських не працює. Тому, аби поснідати, доводиться стояти у «живій» черзі.

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости

Черга у «Першу львівську грильову ресторацію м’яса та справедливости»Черга у «Першу львівську грильову ресторацію м’яса та справедливости» Фото: Юрій Богун

У «докоронавірусні часи» у м’ясній ресторації на Валовій «вполювати» вільний столик було нелегко. Але з початком пандемії, введенням численних протепідеміологічних обмежень і ковід-сертифікатів гостей тут суттєво поменшало. На різдвяні вихідні у «Першій львівській грильовій ресторації м’яса та справедливости» знову «аншлаг». Десятки туристів готові годинами стояти перед дверима, спостерігаючи крізь скляні стіни закладу за неспішною трапезою тих «щасливчиків», які вже дочекалися своєї черги.

Океанаріум

На різдвяні вихідні, 7-9 січня, тдовгу чергу можна було помітити й на проспекті Шевченка у Львові.

Як виявилося, усі ці люди стоять перед дверима львівського Океанаріуму, аби подивитися на рибок і морських гадів, скориставшись «тисячею за вакцинацію».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах