Посівний календар на лютий 2022: що робити в останній місяць зими

Посівний календар на лютий 2022: що робити в останній місяць зими

Посівний календар на лютий 2022: що робити в останній місяць зими Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
02 лютого 2022 13:38

Посівний календар — це один із найважливіши "документів" садівника-городника. За допомогою посівного календаря на лютий 2022 року можна дізнатися, які роботи слід проводити в останній зимовий місяць, а з якими варто зачекати до весни. 

У лютому у дачників і городників з'являється багато клопоту, адже розпочинається підготовка до посівного сезону. В останній зимовий місяць висаджують ранні овочі й квіти, висівають насіння в теплиці або на підвіконні, готують сад до весни.

Фази місяця в лютому 2022

Молодик — 1 лютого 2022 року.

Місяць, що зростає — 2-15 лютого 2022 року.

Повня — 16 лютого 2022 року.

Місяць, що спадає — 17-28 лютого 2022 року.

Посівний календар на лютий 2022

1-2 лютого — дні молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

3-4 лютого — посів гарбузових культур на розсаду і цибулі на вигонку зелені, посадка однорічних квітів. Поливи і підгодівлі дуже помірні.

4-6 лютого — посів салату, петрушки і шпинату в теплиці, проріджування сходів. Не рекомендується висаджувати насіння на розсаду і обрізати дерева.

7-9 лютого — замочування і пророщування насіння, посів на розсаду томатів, баклажанів, огірків, ранньої капусти. Посів коренеплодів. Дозволена мінеральна підгодівля і рясні поливи. Не рекомендується чіпати коріння рослин.

10-11 лютого — посів у теплиці ранньої капусти, редису, петрушки. Боротьба з хворобами і шкідниками. Висадка декоративних і вічнозелених чагарників. Снігозатримання, обрізка сухих гілок.

12-14 лютого — дуже родючі дні. Можна сіяти і висаджувати будь-які культури і квіти. Не рекомендується обробка рослин хімікатами.

15-17 лютого — дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

18-20 лютого — посів цибулі-порею і редису, пекінської капусти і солодкого перцю в теплиці. Пересадка ранніх томатів з листям. Дозволені підгодівлі, прищіпки, внесення добрив. Не рекомендується висаджувати квіти.

21-22 лютого — хороші дні для посадки будь-яких квітів. Посів в теплиці болгарського перцю, селери, щавлю, баклажана, цвітної капусти, буряка. Дозволені рясні поливи і підгодівлі, замочування насіння.

23-25 лютого — посадка коренеплодів, ріпи, буряка, гіркого перцю. Боротьба з шкідниками і хворобами. Обрізка зайвих гілок і щеплення дерев. Посадка багаторічних і цибулинних квітів. Не рекомендується рихлити і перекопувати грунт.

26-27 лютого — не родючі дні. Не рекомендуються посадки і посіви більшості культур. Можна рихлити грунт, проріджувати сходи, вносити добрива.

28 лютого — хороший день для посадки дерев.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах