Ти не можеш проґавити: куди піти у Львові у лютому
Ти не можеш проґавити: куди піти у Львові у лютому
Дозвілля та їжа
01 лютого 2022 14:11
Ти не можеш проґавити: куди піти у Львові у лютому Фото: freepik.com

Концерти, вечірки, вистави, тематичні заходи до Дня Валентина – у лютому у Львові нудно не буде. Куди піти у місті Лева в останній місяць зими 2022 року розповідає VG Львів

У лютому на львів’ян і гостей міста чекають: балет «Лускунчик» із Катериною Кухар, балет «Есмеральда», Національний балет Грузії «Сухішвілі», Max Tavrichesky, «Сметана band», «Курбаси», циркове шоу «Льодове королівство», Віктор Винник і «Мері», Yarmak, Святослав Кондратів, Дмитро Романов, лижні перегони та багато інших неймовірно цікавих подій та локації.

«Лускунчик» із Катериною Кухар

У вівторок, 1 лютого, на сцені Національного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької – балет «Лускунчик». Вистава за участю прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар.

«Виставу «Лускунчик» глядач любить за чудову музику Петра Чайковського, за відчуття радості та оптимізму, з якими публіка обов'язково залишають театр і після надовго їх зберігає у своїй душі, згадуючи про цю чарівну виставу», – зазначають організатори.

Лібрето по повісті-казці Ернеста Теодора Амадея Гофмана «Лускунчик і мишачий король»: Маріус Петипа. Хореографія: Валерій Ковтун. Музика: Петро Чайковський.

Коли: 1 лютого, початок о 19.30

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Ціна: 290 гривень

Балет «Есмеральда»

Балет «Есмеральда» поставлений за мотивами роману «Собор Паризької Богоматері» Віктора Гюго народним артистом Білорусії Семеном Дречином у 1988 році.

За словами організаторів, постановка нікого не залишить байдужим, адже їй притаманна пристрасна атмосфера, вдалі сценографічні рішення і грандіозні декорації народного художника України Євгена Лисика, до досконалості відточений і захоплюючий танець.

Коли: 2 лютого, початок о 18.00

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28

Ціна: 50-500 гривень

Вистава «Клуб самотніх сердець»

У центрі уваги – історія трьох жінок, які відчайдушно намагаються влаштувати собі нове життя. Вистава буде цікавою для людей будь-якого віку, адже гламурні «бабусі» змусять інакше поглянути на зрілість.

Серед акторського сладу: народні артисти України Лобов Боровська, Олександра Бонковська, Олександра Гуменецька, Дарія Зелізна, Наталія Лань, Ярослав Мука, заслужені артисти України Роман Біль, Галина Давидова, Валентина Щербань, а також Мар’яна Фехтель. 

Коли: 3 лютого, початок о 18.00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Ціна: 50-250 гривень

Max Tavrichesky. Концерт

Iм'я Max Tavrichesky серед українських поціновувачів якісної та безкомпромісної музики вже більше ніж 20 років пов'язують з блюзом. І це не випадково, адже окрім концертних турів людини-оркестру Україною та Європою, він організовує єдиний у країні фестиваль блюзу, найстаріші київські блюз джеми, українські тури американських та європейських майстрів жанру.

Концерт Max Tavrichesky  відбудеться у Львові у п’ятницю, 4 лютого, у LV Cafe jazz club.

Коли: 4 лютого, початок о 21.00

Де: LV Cafe jazz club, вулиця Січових Стрільців, 3

Ціна: 150-200 гривень

Львівські лижні перегони

У суботу, 5 лютого, у Львові відбудуться лижні перегони. Збір учасників – паркінг Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Участь у перегонах безкоштовна. Учасники можуть принести власне обладнання або орендувати його на місці у пункті прокату бігових лиж.

Реєстрація відбудеться лише онлайн. 

Коли: 5 лютого, початок об 11.30

Де: Паркінг Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, вулиця Чернеча Гора, 1

Ціна: безкоштовно

Сметана band. Концерт

У неділю, 6 лютого, у Котельні Ruїn Bar відбудеться концерт Cметана band, у програму якого ввійдуть нові пісні й кращі хіти гурту. Додамо, що хлопці з Дніпра здобули популярність завдяки життєвим і сміливим кліпам на злободенні теми.   Коли: 6 лютого, початок о 20.00

Де: Котельня Ruїn Bar, вулиця Заводська, 31

Ціна: 300 гривень

Курбаси. «Розколяда «Дай Боже»

У понеділок, 7 лютого, гурт «Курбаси» запрошує на музично-театральне дійство «Розколяда «Дай Боже». Це фантастичне мультимедійне дійство, що поєднує найсучасніші технології і традиційний зимовий фольклор, архаїчні віншування і коляди, засівання і щедрівки з усіх куточків України в неперевершеному аранжуванні найкращих акторів та музикантів цього жанру.

Коли: 7 лютого, початок о 19.00

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7

Ціна: 200 гривень

Ковзанка на площі Ринок

Будні – ідеальний час, аби покататися на ковзанах у «серці» Львова. Туристи роз’їжджаються, черги немає, твори піруети на льоду й насолоджуйся.

Головна перевага ковзанки на площі Ринок, звісно ж, локація. Адже не треба нікуди їхати, а після катання можна випити запашної кави у котрійсь із численних кав’ярень неподалік. Особливо гарно тут увечері, коли мерехтять вогники.

Коли:  щодня з 10.00 до 21.00. Каса з 10.00 до 20.00. Регулярні перерви на чистку льоду – 30-40 хвилин

Де: площа Ринок (північний бік)

Ціна: понеділок-четвер: дорослі – 110 гривень, діти до 12 років – 90 гривень. П’ятниця-неділя: дорослі – 150 гривень, діти до 12 років – 110 гривень

Океанаріум

Львівський Океанаріум – це місце, де буде цікаво і дітям, і дорослим. Тут можна побачити силу-силенну мешканців підводного царства, серед яких – зубасті акули та отруйні фуги. Останніх, до речі, називають чи не найнебезпечнішими рибами на планеті. Зазначимо, що придбати квиток в Океанаріум можна за допомогою програми єПідтримка. Ціна: дорослий сертифікат – 250 гривень, підлітковий сертифікат – 200 гривень, дитячий сертифікат – 170 гривень.

Де: Океанаріум Львів, проспект Шевченка, 8

Коли: понеділок – з 10.00 до 18.00, вівторок-п’ятниця – з 10.00 до 20.00, субота-неділя – з 10.00 до 20.30

Ціна: 170-250 гривень

Дім Єнота

Це єдине місце у Львові, де на тварин можна не лише подивитися, але й погодувати, побавитися з ними чи зроби селфі. У Руслани та Андрія Гервазюків мешкають одразу семеро єнотів, які щодня охоче зустрічають гостей. З першого погляду усі вони дуже подібні між собою. Однак господарі запевняють, що з легкістю можуть сказати, хто зараз поліз за ящик, а хто — подерся догори драбиною. От, Мишка  — тиха та ніжна, Степашка — добрий, а Сірко — прудкий, наче вовк. Господарі попереджають, що з цими маленькими злодіями потрібно бути обережними, адже вони часто витягують із кишень ключі та телефони. Відвідування Дому Єнотів проводиться за попереднім записом.

Де: Дім Єнота, вулиця Навколишня, 22

Коли: щодня, з 13.00 до 19.00

Ціна: 200 гривень

Циркове шоу «Льодове королівство»

У суботу, 12 лютого (або ж у будь-який інший вихідний останнього зимового місяця), радимо неодмінно піти у цирк. Арена Львівського цирку перетвориться на величезний каток, де глядачі зможуть побачити шоу-програму «Льодове королівство».

Театралізоване естрадно-циркове шоу з використанням сучасних технологій звуку, світлотехніки та лазерної анімації надасть дійству пригоди і казковості, та не залишить байдужими глядачів різного віку.

Коли: щосуботи та щонеділі з 6 лютого до 6 березня, початок о 12.00 та 16.00

Де: Львівський державний цирк, вулиця Городоцька, 83

Ціна: 100-350 гривень

BÖLZER. Концерт

Дует BÖLZER дасть у Львові концерт у переддень Валентина.

BÖLZER  —  міцно спрацьована робота двох культових музикантів HzR та KzR, є монументальним сплавом суворого Black Metal та звіриного Death Metal. Заснований у 2008 році дует, швидко отримав популярність та визнання, граючи обскурний і зловісний метал, який занурить бажаючих в безпросвітне психоделічне пекло, нищівне первісне виття вокаліста та стіна звука, створена лише завдяки брабанам та 10-ти струнній гітарі KzR, яскраво вирізняє гурт з-поміж інших гуртів жанру та відразу звів BÖLZER на світовий олімп екстремальної музики. 

Коли: 13 лютого, початок о 19.00

Де: Котельня Ruїn Bar, вулиця Заводська, 31

Ціна: 300 гривень

Yarmak. Концерт

У неділю, 13 лютого, український реп-виконавець Yarmak виступить у львівському нічному клубі «Малевич». Yarmak – виконавець, який не часто з’являється на червоних доріжках, але це зовсім не заважає йому бути одним із найвідоміших музикантів нашої країни.  Виконавець не йде за трендами, він створює свою унікальну та неповторну музику. 

Коли: 13 лютого, початок о 19.00

Де: Нічний клуб «Малевич», проспект Чорновола, 2

Ціна: 350 гривень

Віктор Винник і «Мері». Концерт

13 лютого у Lviv Dovzhenko Centre Віктор Винник і «Мері» представлять спеціальну програму для закоханих.

«Головні снайпери-амури нашої країни Віктор Винник і МЕРІ влучать у Ваші серця своїми найкращими піснями Приходьте! Це буде дивовижний вечір для усіх закоханих і тих, хто тільки у пошуку своєї «половинки», – запевнили організатори.

Коли: 13 лютого, початок о 19.00

Де: Lviv Dovzhenko Centre, проспект Червоної Калини, 81

Ціна: 220 грвень

Фільм-балет «Ромео і Джульєтта»

Одна з найкрасивіших версій шекспірівської трагедії на великому екрані. Фільм-балет Royal Opera House виходить за межі сцени театру у Ковент-Гарден на свою історичну батьківщину — прямо на вулиці Верони. «Ромео і Джульєтта» — екранізація улюбленої багатьма постановки з культовою хореографією Кеннета Макміллана, підготовленої спеціально до його ювілею. У головних ролях — молоде покоління зірок Королівського Балету: Вільям Брейсвелл у ролі Ромео, Франческа Гейворд у ролі Джульєтти, а також Меттью Болл у ролі Тібальта.

Де: Планета Кіно, «Forum Lviv», вулиця Під Дубом, 7б

Коли: 14 лютого, початок о 20.35

Ціна: 170 гривень

Lords of the sound. Love story

Традиційно найвідоміший український оркестр виконає хіти світової музики з репертуару Billie Eilish, Andrea Bocelli, Ed Sheeran, Tom Jones, Michael Buble, Gloria Gaynor, Sting, Sam Brown, а також саундтреками з найромантичніших кінофільмів: Гладіатор, Зоряні війни, Титанік, Великий Шоумен, Мулен Руж, Термінал, Запах жінки, La La Land.

Де: Львівський театр опери та балету імені Крушельницької, проспект Свободи, 28

Коли: 14 лютого, початок о 17.00

Ціна: 340-1290 гривень

Pianoбой

Концрт Pianoбой у Львові
Концрт Pianoбой у Львові Фото: facebook.compianoboy.band

Цього вечора на слухачів чекає максимальний спектр емоцій. Адже, як вважає Дмитро Шуров, кохання – це не тільки романтика, ніжність та полуничне небо, це також справжній рок-н-рол, драйв, відьми які літають під куполом та гаряча компанія друзів у залі, яка співає хором знайомі рядки.

Де: Нічний клуб «Малевич», проспект Чорновола, 2

Коли: 14 лютого, початок о 19.00

Ціна: 490-1190 гривень

Арт-кабаре "Lovestories"

Програма є «мозаїкою» історій кохання богемного Львова: палких, руйнівних, драматичних, де актори ТанцТеатру «Життя» розповідатимуть їх мовою тіл, ритмів та мелодій. Сучасно і вишукано, нестримно і чуттєво. Організатори обіцяють ефектне музично-пластичне видовище, під супровід кращих музикантів та вокалістів Львова.

 Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7

Коли: 14 лютого, початок о 19.00

Ціна: 150-650 гривень

Моновистава «Про що мовчать чоловіки»

Найпопулярнішу моновиставу Бродвею покажуть у Львові. Організатори обіцяють, що буде весело і суто по-чоловічому. Заслужений артист України Олексій Гнатковський розкриє всі таємниці буття чоловіка, секрети стосунків чоловіків і жінок, і кожного з нас. Автор п’єси – американський сімейний психолог Роб Беккер, який часто виступав як stand-up комік. На Бродвеї ім’я Беккера стало легендою, адже постановка «Про що мовчать чоловіки» увійшла в театральну книгу рекордів, як найтриваліше шоу одного актора.

Де: Палац Залізничників, вулиця Федьковича, 54/56

Коли: 14 лютого, початок о 19.00

Ціна: 240-450 гривень

Джамала

Джамала з концертом у Львові
Джамала з концертом у Львові Фото: glavcom.ua

Улюблені хіти та нові треки, перша презентація нового шоу співачки та атмосфера живого виступу, весняний муд та справжнє свято музики. Концерт складатиметься з декількох блоків. Кожен — невіддільна частина співачки, її творчості, її життя. Кожен — візуально, музично та атмосферно розкриє різні сторони її всесвіту. Будуть нові пісні та улюблені хіти.

Де: Львівський державний цирк, вулиця Городоцька, 83

Кол: 14 лютого, початок о 19.00

Ціна: 420 гривень

Вечір романтичної музики «Love is…» 

Відчуття щастя і романтики подарує команда професіоналів джазу зі спеціальною програмою «LOVE IS…». На концерті звучатимуть класичні твори відомих музикантів, рок-хіти у новій джазовій обробці та саундтреки зі знаменитих кінострічок. 

Де: Lviv Dovzhenko Centre, проспект Червоної Калини, 81

Коли: 14 лютого, початок о 19.00

Ціна: 200 гривень

Святослав Кондратів. «Love Story»

У вівторок, 15 лютого, у Львівській опері відбудеться концерт скрипаля Святослава Кондратіва у Львові з програмою «Love Story».

До великої ексклюзивної програми, яку підготував Маестро спеціально до Дня Святого Валентина та Свята Весни увійдуть найвідоміші та найромантичніші композиції Артиста. Протягом всього концерту на великому екрані транслюватимуться кліпи, відзняті в найпрекрасніших та найдивовижніших місцях світу – фіордах Норвегії, дюнах Сахари, Канарських островах, Венеції, Барселоні, африканському узбережжі Атлантики, Греції. 

Коли: 15 лютого, початок о 19.00

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7

Ціна: 350-1190 гривень

Домівка врятованих тварин

Це унікальне місце у Львові, де можна побачити тварин і птахів, яких важко зустріти у дикій природі. До того ж зробити це можна абсолютно безкоштовно, хоча пожертви і щось смачненьке для підопічних, звісно ж, завжди вітаються. Яйця, овочі, фрукти, риба, корм – це те, від чого мешканці Домівки врятованих тварин ніколи не відмовляться.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Олекси Довбуша, 24

Коли: щодня, з 10.00 до 18.00

Ціна: безкоштовно, пожертви вітаються

Музей «Еврика»

Інтерактивний музей цікавої науки та техніки – місце, де буде цікаво і малюкам, і дорослим. Безліч унікальних експонатів, видовищні експерименти, планетарій та багато яскравих емоцій – відвідавши цей музей, діти надовго запам'ятають цей день.

Де: вулиця Княгині Ольги, 106, торговий центр «Львів» (Новий ЦУМ), четвертий поверх, 15 зал

Коли: понеділок-п’ятниця – з 10.00 до 20.00, субота-неділя – з 10.00 до 19.00

Ціна: квиток – від 90 гривень, діти до чотирьох років – безкоштовно

Вистава «Життя P.S.» 

Це вистава за автобіографічною книгою ветеранки війни на Сході України Валерії Бурлакової. В ній описується інша сторона бойових дій очима жінки, яка на лінії фронту знайшла кохану людину. Розповідь відкриває завісу на незручні теми сучасної історії країни: воєнний побут, дискримінація жінок-воїнів, спотворення фактів через медіа та ін. Книга фактично є фронтовим щоденником, в якому зображується реальність відмінна від нашої. Часом жорстока, часом абсурдна, а часом і така, що вселяє надію та сенс жити. 

Коли: 16 та 20 лютого, початок о 18.00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1

Ціна: 150 гривень

Дмитро Романов

Гуморист Дмитро Романов виступить у суботу, 26 лютого, у Львові на майданчику Malevich Concert Arena з програмою «Self made».

Дмитро Романов – віртуоз комедійного жанру та популярний Stand Up комік – запускає великий концертний тур. На честь свого 20-річчя на сцені Дмитро підготував абсолютно нову програму. Інтелектуальний гумор, неповторна імпровізація із залом, гострі жарти – мінімум того, що чекає на глядачів. Сьогодні Дмитро Романов входить до ТОП-10 найвідоміших та найзатребуваніших російськомовних Stand UP-коміків світу та продовжує завойовувати увагу шанувальників жанру своїми інтелігентними монологами.

Коли: 26 лютого, початок о 19.00

Де: Malevich Concert Arena, проспект Чорновола, 2

Ціна: 600-1650  гривень

Національний балет Грузії «Сухішвілі»

У неділю та понеділок, 27 та 28 лютого, Національний балет Грузії Сухішвілі потішить шанувальників зі Львова. Концерт відбудеться у Львівському Національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.  Постановки балету Сухішвілі насамперед відрізняються складністю хореографії та сценічних елементів, масовістю та яскравим колоритом. На сцені відбувається щось неймовірне: танцюристи крутяться на колінах по колу, танцюють гопак, кидають шаблі та кинджали, потім віртуозно їх підхоплюючи. А жінки «пливуть» сценою, немов лебідки у своєму вишуканому вбранні.

Коли: 27 лютого, початок о 16.00 та 19.00; 28 лютого, початок о 17.00 та 20.00

Де: Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28

Ціна: 420-1950 гривень

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах