Безкоштовно: переселенців запрошують на екскурсії

Безкоштовно: переселенців запрошують на екскурсії.

Безкоштовно: переселенців запрошують на екскурсії. Фото: kray.org.ua

Дозвілля та їжа
28 березня 2022 16:57

На Львівщині перебуває майже 250 тисяч тимчасово переміщених осіб. Аби хоч трохи відволіктись від стресу, який довелося пережити, покидаючи рідні домівки, переселенців запрошують безкоштовно відвідати популярні туристичні локації Львівської області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сколівські Бескиди

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» пропонує безкоштовні пішохідні екскурсії для вимушено переміщених осіб. Благодійна ініціатива охоплює легкодоступні екостежки та туристичні шляхи, якими можуть скористатися люди літнього віку, діти, жінки.

Для походу в гори треба мати зручне взуття й теплий одяг.

Телефон для довідок: 098 909 28 05 (Роман).

Аптека-музей Йогана Зега

Борислав вважають нафтовою столицею Галичини. Тут розташоване одне з найбільших родовищ озокериту (гірського парафіну). Цей нафтопохідний продукт має лікувальні властивості. Численні туристичні групи та індивідуальні туристи приїжджають до Борислава подивитись на символи нафтової промисловості - верстати-гойдалки, розташовані на території міста. Усе це переселенці зможуть побачити на власні очі. Працівники Аптеки-музею Йогана Зега у Бориславі намагаються теперішні екскурсії адаптувати під гостей, що не знайомі з історію міста та легендами краю.

Адреса музею: м. Борислав, вул. Карпатська брама, 17.

Музей «Дрогобиччина»

Наукові працівники відділу європейського мистецтва проводять екскурсії для всіх охочих та знайомлять відвідувачів з творчістю відомого польського художника та письменника єврейського походження Бруно Шульца (1892-1942), який все життя прожив у Дрогобичі та загинув у рідному місті від рук фашистських загарбників. У постійній мультимедійній експозиції яскраво висвітлюється життя митця, зокрема і під час більшовицько-фашистської окупації.

Адреса: Дрогобич, Палац мистецтв, вул. Шевченка, 38.

Музей-садиба родини Бандерів

Меморіальний музей-садиба родини Бандерів у Стрию. Сам музей створений на родинному обійсті дідуся та бабусі Степана Бандери. Відвідуючи музей, можна пройтися стежками дитинства політичного діяча, а також познайомитися з усіма членами його родини. У музеї зібрана чимала кількість особистих речей, документів і фотографій.

Охочі відвідати музей Родини Бандерів зможуть це зробити  щовівторка та щочетверга з 10:00 до 16:00. Кажуть, це унікальна можливість побачити своїми очима історичну правду та розвіяти міфи, які утворились навколо постаті Бандери.

Адреса: місто Стрий, вул. Львівська, 20.

Підгорецький замок

Пам'ятка архітектури епохи пізнього Ренесансу і бароко. Розташований у селі Підгірці Золочівського району Львівської області. Замок має форму квадрата, сторона якого дорівнює приблизно 100 метрів. На його рогах розташовані п'ятикутні бастіони.

Замок збудований з цегли і каменю. Між внутрішньою і зовнішньою стінами замку влаштовано каземати. Вимощена гладкими кам'яними плитами покрівля казематів утворює тераси, огороджені балюстрадами. Ці тераси, очевидно, використовувались для прогулянок, а в разі військової потреби — для розміщення гармат. Вістря бастіонів увінчують витесані з каменя-пісковику витончені сторожові вежі-кавальєри. Зі сходу, півдня і заходу замок оперізує смуга оборонних укріплень, важливими елементами якої є глибокий, облицьований каменем рів і земляні вали.

Графік: вівторок-середа - 10:00-16:00; четвер-неділя - 10:00-17:00. Каси зачиняються за пів години до кінця екскурсії.  

Жовківський замок

Пам'ятка архітектури епохи ренесансу в місті Жовква, що розташована у центрі міста, на площі Вічевій, 2, чекає на гостей щодня, окрім понеділка.

Графік: вівторок-середа - 10:00-16:00; четвер-неділя - 10:00-17:00. Каси зачиняються за пів години до кінця екскурсії.  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах