Фарбування яєць натуральними продуктами: сім яскравих ідей

Фарбування яєць натуральними продуктами: сім яскравих ідей

Фарбування яєць натуральними продуктами: сім яскравих ідей Фото: shutterstock.com

Дозвілля та їжа
14 квiтня 2023 17:52

Фарбування яєць на Великдень у деяких сім’ях це обов’язковий ритуал. Особливо це популярно у родинах, де є дітки. Багато овочів, фруктів, приправ та напоїв можна використати замість штучних барвників. Вони зафарбовують шкаралупу не гірше і при цьому не завдають шкоди здоров’ю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

VG Львів підготував перелік натуральних продуктів, які точно є на вашій кухні, для фарбування крашанок.

Лушпиння цибулі

Найпопулярніше це звичайно цибулиння, яке зафарбовує яйця у яскраво-червоний або темно-помаранчевий колір. Лушпиння можна поєднувати із зеленкою, щоб отримати мармуровий ефект, а також з буряком, робити візерунки і малюнки. Лушпиння з десяти цибулин, промити і скласти в каструльку. Залити водою і додати трохи солі, щоб яйця не потріскалися. Сюди ж додати яйця. Вони повинні бути повністю покриті рідиною і лушпинням. Варити протягом 10-15 хвилин. Потім вийняти яйця і перекласти на серветку. 

Фото: unsplash.comФото: unsplash.com

Приправа куркума

Куркума надає крашанкам золотисто-жовтого кольору. Яйця потрібно витримати у розчині 1 столова ложка приправи на 1 склянку води не менше 4 годин. Для більш рівномірного відтінку варто використовувати оцет, або варити яйця у розчині.

Шпинат

Для фарбування крашанок у зелений колір вам знадобиться жмут шпинату. Його слід залити літром води, довести до кипіння і варити ще 4-5 хвилин. Коли шпинатний узвар охолоне туди слід помістити яйця і залишити їх на 6 годин.

Фото: Yuliya SmallФото: Yuliya Small

Паприка

Колір крашанки після паприки стає темно-помаранчевим або бордово-коричневим. Столову ложку паприки залити літром води і варити на повільному вогні 5-7 хвилин. Після вистигання додати ложку оцту і покласти яйця на 20-40 хвилин.

Морква

Для фарбування крашанок у світло-помаранчевий колір, нам потрібен від моркви лише свіжовичавлений сік. Для більш насиченого відтінку можна одати кілька ложок куркуми. Яйця слід маринувати у фреші 5-6 годин.

Фото: filizhankakavu.comФото: filizhankakavu.com

Червонокачанна капуста

Також дуже популярний барвник для яєць. Вона надає шкаралупі ніжно-блакитного або ніжно-бузкового кольору. Для цього можна використати як відвар, так і сік. Щоб отримати бажаний відтінок, потрібно залишити яйця у фарбнику на 3-5 годин. Можна і на всю ніч, тоді відтінок буде яскравішим.

Буряк

Відвар або сік буряка надає яйцям ніжно-рожевого, червоного або бордового кольору. Очистіть два-три буряки від шкірки, натріть на крупній тертці і залийте 1 літром води. Влийте чайну ложку столового оцту і прокип'ятіть 5-10 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури. У цей відвар додайте яйця. Інтенсивність кольору залежить від часу фарбування.

Фото: depositphotos.comФото: depositphotos.com

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах