Прийняття: чоловіча хорова капела «Дударик» щочетверга співатиме вкрадені росіянами в українців пісні

Прийняття: чоловіча хорова капела «Дударик» щочетверга співатиме вкрадені росіянами в українців пісні.

Прийняття: чоловіча хорова капела «Дударик» щочетверга співатиме вкрадені росіянами в українців пісні. Фото: Фотографії старого Львова.

Дозвілля та їжа
28 травня 2022 09:48

Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала новий проект «Прийняття». Щочетверга хор співатиме пісні, які росіяни вкрали в українців та твори на вірші Тараса Шевченка. Про це повідомили у капелі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щочетверга о 14:00 на YouTube та у соцмережах колективу відбуватиметься презентація пісень, які в українців вкрали росіяни. «Дударик» повертатиме творам оригінальне звучання.

«Ми ідентифікуємо співанки, відшукуємо оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються капелою і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям. Ці пісні – манкурти і яничари, що були «в москалях»: в московській і радянській, а по нині і в російській імперіях. Вони, як і увесь Український народ, перебували у рабстві довгі 3 століття. Ці пісні в їх окраденій російській інтерпретації є безсилим свідченням мерзенного злочину, свідками і інструментом його скоєння», – прокоментував проект керівник колективу, автор проекту та диригент Дмитро Кацал.

Цей проект під гаслом «Шевченко revolution» готувався для представлення 8-9 березня. Зараз це медійний проект на підтримку Збройних Сил України.

Зібрані під час проекту кошти підуть Збройним Силам України.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах