Не проґавте: три найгучніші фестивалі червня 2022, які відбудуться у Львові

Не проґавте: три найгучніші фестивалі червня 2022, які відбудуться у Львові.

Не проґавте: три найгучніші фестивалі червня 2022, які відбудуться у Львові. Фото: unsplash.com

Дозвілля та їжа
06 червня 2022 12:02

Попри активні бойові дії на сході України, у Львові вирішили не скасовувати фестивалі, заплановані на літо. Більше того, їх навіть побільшало. У перший місяць літа у місті буде багато музики. Розповідаємо про найгучніші фестивалі червня 2022 у Львові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Файне місто

Легендарний фестиваль "Файне місто" переїжджає до Львова.Легендарний фестиваль "Файне місто" переїжджає до Львова. Фото: nova.te.ua.

З 10 до 12 червня у Львові відбудеться фестиваль "Файне місто", всі виручені кошти з якого буде передано на потреби полку "4308". 

Протягом трьох днів на фестивалі, який відбудеться на території !FESTrepublic, зіграють 15 гуртів і артистів. Серед них такі, як: Стас Корольов, Tember Blanche, The Unsleeping, Макс Пташник, Epolets, "Фіолет" та інші.

Попередній фестиваль "Файне місто" мав відбутися у Тернополі, але міська влада заборонила проведення. Подія відбулась онлайн, і багато людей повернуло свої квитки. Тому організатори  зазначають: ті, хто вирішив не повертати кошти за придбані квитки на попередній благодійний фестиваль, можуть скористатися цими квитками на фестивалі у Львові. 

Коли: 10-12 червня.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна квитка: від 350 до 700 гривень. 

Мельпомена Таврії

Фестиваль "Мельпомена Таврії" у 2022 році через окупацію Херсону вперше відбудеться у Львові.Фестиваль "Мельпомена Таврії" у 2022 році через окупацію Херсону вперше відбудеться у Львові. Фото: ukrinform.ua.

З 10 по 19 червня у Львові відбудеться щорічний міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Зазвичай, він проходить у Херсоні. Втім, через окупацію, задля підтримки херсонців, а також тих, хто був змушений покинути свої домівки, фестиваль відбудеться у місті Лева й дещо змінить формат. Цьогоріч театри-учасники, які не зможуть приїхати, показуватимуть вистави на своїх онлайн-майданчиках. 

У фестивалі задіяно 57 театрів із 34 міст та 11 країн світу: України, Португалії, Чехії, Польщі, Туреччини, Грузії, Німеччини, Румунії, Франції та вперше – Японії і США. 

Коли: 10-19 червня. 

Де: Львівський Національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28.

Ціна квитка: 100-200 гривень. 

Свято музики у Львові

У вівторок, 21 червня, львів'ян і гостей міста запрошують гуляти містом і музикувати разом. Щороку у цей день Львів наповнюється сотнями мелодій — жива музика звучить на вулицях і площах, у парках і скверах, в кав’ярнях і музеях, у двориках і клубах та інших, часом найнесподіваніших місцях. Концерти організовують самостійно як окремі музиканти і музичні гурти, так і музичні заклади – філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби. Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх стилів і напрямків. Всі концерти є безкоштовними.

Цьогорічне Свято музики — ювілейне. Йому 10 років!

Коли: 21 червня.

Де: на вулицях і площах Львова. 

Ціна квитка: безкоштовно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах