Є відповідь: чи запрацює львівська дитяча залізниця цьогоріч

Є відповідь: чи запрацює львівська дитяча залізниця цьогоріч

Є відповідь: чи запрацює львівська дитяча залізниця цьогоріч Фото: lviv.depo.ua

Дозвілля та їжа
16 червня 2022 14:01

Львівську дитячу залізницю, яка щороку працювала від початку травня до кінця вересня, досі не запустили. Набір дітей проводили, втім через війну зголосилася недостатня кількість.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив Тvoemisto.tv директор Львівської дитячої залізниці Дмитро Венгер, на дитячій залізниці вже відремонтували колії, пофарбували вагони, запустили локомотив, поміняли понад 200 шпал. Однак повноцінної команди юних залізничників так і не набрали. У минулі роки, наприклад, набір досягав від 600 до 700 дітей, а до практики допускали близько 520-550, то цього року набрали лише 156 дітей.

 «Дітей цього року набрали дуже мало – хтось через війну відмовлявся приходити, хтось виїхав за кордон. Зараз переважно маємо наших «старих» учнів, яких зібрали і сформували у дві зміни. Також у нас немає бомбосховища, куди можна було б сховатися дітям у разі повітряної тривоги, що дуже хвилює дітей і їхніх батьків. Крім того, біля дитячої залізниці, з боку станції «Сонячна», є військова частина. Усе це вплинуло на те, що ми досі не відкрилися», – сказав Дмитро Венгер.

За його словами, поки що остаточно не вирішили чи буде відкриття. Зараз роблять усе, аби це таки відбулося. Загалом за літній сезон дитяча залізниця перевозила близько 300 тисяч пасажирів у Львові.

«Якщо ситуація хоч трохи зміниться, зможемо відкрити сезон навіть у липні чи серпні. Всі на це дуже чекають», – додав він.

Вартість поїздки цього року зросте, якщо відкриття таки відбудеться. За попередніми підрахунками, за дорослого доведеться платити 36 грн, а дитину – 18 грн (минулого року було 24 грн і 12 грн відповідно). Записатися у юні залізничники можна досі. Ними можуть стати учні 5-9 класів. Для цього потрібно зателефонувати за номером телефону: 0322 764 420 або підійти за адресою: вул. Івана Франка, 156.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах