Війна війною: які нові ресторани і кафе відкрилися у Львові

Війна війною: які нові ресторани і кафе відкрилися у Львові.

Війна війною: які нові ресторани і кафе відкрилися у Львові. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
21 червня 2022 16:49

Незважаючи на війну, ресторатори відкривають у Львові нові цікаві заклади. Після 24 лютого на гастрономічній мапі міста Лева з'явилися: японський ресторан, раменна, пиріжкова та мобільна кав'ярня, в якій готують каву у джезві на піску. Усіх їх відкрили переселенці. Де поїсти у Львові

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кавотяг

У львівському парку переселенець із Херсона варить каву у джезві на піску.У львівському парку переселенець із Херсона варить каву у джезві на піску. Фото: instagram.com/gencko/

У Скнилівському парку Львова переселенець із Херсону варить каву у джезві на піску. Точної адреси ця нова пересувна кав’ярня не має, але «Кавотяг» помітний здалеку, а ще до нього вабить неймовірний аромат свіжозвареної кави.

Дмитру 38 років, він разом із дружиною, двома дітьми та собакою евакуювався до Львова ще на початку повномасштабної війни. Тут херсонець одразу почав шукати роботу, однак через велику кількість вимушено переміщених українців зробити це виявилося нелегко. Отоді чоловік і вирішив переобладнати свій велосипед на мобільну кав’ярню. Окрім кави, у «Кавотязі» в Скнилівському парку можна придбати пундики, які пече дружина Дмитра.

Львів’яни уже оцінили ідею чоловіка і часто рекомендують його каву у соціальних мережах. 

Адреса: Скнилівський парк.

Графік роботи: з 9:00 до 21:00.

Пиріжкова «Кііт»

У центрі Львова переселенці відкрили пиріжкову.У центрі Львова переселенці відкрили пиріжкову. Фото: tvoemisto.tv.

Двоє переселенців із Ірпеня та Бородянки відкрили у центрі Львова пиріжкову «Кііт».  До війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог, саме йому належить ідея робити пироги. Після окупації київських передмість хлопці були вимушені переїхати до Львова. 

«Коли ми сюди приїхали, то шукали роботу, але нічого не могли знайти. Мали при собі деякі гроші. Могли жити у Львові кілька місяців нічого не роблячи, або щось собі придумати. Вдома ми втратили все, що могли. Чому б не ризикнути – вирішили почати свою справу», – розповів Іван. 

Заклад «Кііт» отримав назву на честь Сергієвого кота, якого також привезти до Львова.

Адреса: вулиця Руська, 3. 

Графік роботи: з 9:00 до 21:00.

Bluefin 

Сім'я з маріуполя відкрила у Львові ресторан японської кухні.Сім'я з маріуполя відкрила у Львові ресторан японської кухні. Фото: facebook.com/bluefin.sushi.

Сім'я переселенців із Маріуполя Дар’я та Станіслав Дмитрієви відкрили у Львові ресторан японської кухні "Bluefin". У меню – суші, роли, удон. Автори нового ресторану дуже хочуть, щоб у ньому витав дух Маріуполя. 

Адреса:  вулиця Федорова, 29.

Графік роботи: з 10:00 до 21:00.

Sakae Ramen Bar 

На Кульпарківській у Львові відкрили нову раменну.На Кульпарківській у Львові відкрили нову раменну. Фото: facebook.com/sakaeramenbar.

Концептуальний заклад азійської кухні «Sakae Ramen Bar» з’явився у приміщенні бізнес-центру «Futura Hub», що на вулиці Кульпарківській, 200а. 

Головною стравою у меню двоповерхового рамен-бару «Sakae Ramen Bar» – японський рамен. Це пшенична локшина, яка подається з бульйоном, звареним, як правило, на основі свинини. До речі, локшину для страв кухарі раменної у «Futura Hub» готують самостійно. Окрім рамену, у новому гастрономічному закладі також готують і подають локшину, рис, традиційні японські пельмені, японські сандвічі й рисові чипси. А ось суші та роли тут вам не запропонують, бо їх у меню немає. 

Адреса: Кульпарківська, 200а (у «Futura Hub»).

Графік роботи: з 10:00 до 21:00.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах