Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 25-31 липня

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 25-31 липня.

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 25-31 липня. Фото: pexels.com.

Дозвілля та їжа
25 липня 2022 15:43

На початку нового робочого тижня традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові безкоштовно з понеділка до неділі, 25-31 липня. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Квест від Музею Міста

Квест від Музею Міста у Львові.Квест від Музею Міста у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Виставка живопису "Сонцествердження"

Виставка живопису Володимира Стасенка "Сонцествердження".Виставка живопису Володимира Стасенка "Сонцествердження". Фото: facebook.com/volodymyr.stasenko.

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує на персональну виставку Володимира Стасенка «Сонцествердження». У межах експозиції глядачам презентують 19 робіт у техніці акварелі, створених автором упродовж 2018–2020 років під час мандрівок мальовничими куточками Галичини (Жовква, Розлуч, Старе Село, Розгірче) та у місті Вшерадіце (Чехія). 

Коли: щодня, з 15:00 до 17:00.

Де: Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької, вулиця Листопадового Чину, 7, другий поверх.

Фотовиставка "Моменти життя"

Фотовиставка "Моменти життя" у Львові.Фотовиставка "Моменти життя" у Львові. Фото: facebook.com/helpuaphoto

У четвер, 21 липня, в "Італійському подвір’ї" Львівського історичного музею відбудеться відкриття фотовиставки "Моменти життя". Це дебютна фотовиставка проєкту "Help UA Photo", який з перших днів війни об’єднав фотографів України з метою допомоги жертвам війни – дітям, жінкам та людям похилого віку, які залишилися без своїх домівок та стали вимушеними переселенцями. 

Коли: щодня, з 10:00 до 20:00.

Де: Італійський дворик, площа Ринок, 6.

Філателістична виставка 

У Львові відкрили унікальну виставку із посмертною маскою Тараса Шевченка.У Львові відкрили унікальну виставку із посмертною маскою Тараса Шевченка. Фото: city-adm.lviv.ua.

У Львові відкрили унікальні експозиції з посмертною маскою Тараса Шевченка. Філателістична виставка «Незламний, нескорений козацький дух українського народу», яка складається з двох частин, одна з яких присвячена Кобзарю, триватиме до 29 липня. 

«Останнім шляхом Кобзаря» – унікальна колекція експонатів, зібраних з ініціативи Олександра Канівця в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму за маршрутом перевезення тіла Т.Г.Шевченка з Санкт-Петербургу (Смоленського цвинтаря) в Канів (на Чернечу гору). З групою однодумців він досконально вивчив маршрут, яким, виконуючи останню волю поета, друзі везли його тіло на перепоховання. Для кожного з перелічених міст, через які проходив останній шлях Кобзаря, були виготовлені за спецзамовленням конверти з тематичними зображеннями. Під час маршруту здійснювалося спецпогашення конвертів у кожному місті та містечку відповідно до дати перебування в ньому траурної процесії 160 років тому», – розповіли організатори. 

Коли: 25-29 липня

Де: Сенсотека, вулиця Уласа Самчука, 22. 

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин у Львові.Домівка врятованих тварин у Львові. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Тренування зі скандинавської ходьби

Тренування зі скандинавської ходьби у Львові.Тренування зі скандинавської ходьби у Львові. Фото: life.pravda.com.ua.

Щосереди о 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуваються безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр "Спорт для всіх". Вже цієї середи, 6 липня, охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Коли: 27 липня, о 16:00.

Де: Стрийський парк, збір біля  корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Фермерський ярмарок на площі Ринок

Фермерський ярмарок на площі Ринок у Львові.Фермерський ярмарок на площі Ринок у Львові. Фото: facebook.com/lvivFarmersFair.

На ярмарку у центрі міста відвідувачі не лише зможуть придбати натуральні сири, ковбаси, домашні вина, випічку, сезонні овочі, фрукти тощо, а й весело та з користю провести час, спілкуючись із продавцями про особливості та секрети їхнього ремесла. Традиційно на фермерському ярмарку на площі Ринок проведуть дегустації смачних локальних продуктів. 

Коли: 30 липня, з 10:00 до 16:00.

Де: площа Ринок. 

Shelter Fest

Shelter Fest у Львові.Shelter Fest у Львові. Фото: facebook.com/co.usl.org.ua

Shelter Fest — одноденний, безкоштовний фестиваль у Львові, який відбудеться в останній день липня у Парку імені Івана Франка.

У парку цього дня буде декілька зон, серед яких: алея брендів, локація для громадських організацій, вищів і крутих організацій, дитяча, відпочинкова та б‘юті зони.

"У нас ви зможете відчути класну атмосферу квартирнику, або від душі посміятись на стендапі. Ще у вас буде можливість прослухати лекції з психології та медіаграмотності, або відвідати літературник.", - розповіли організатори.

Зі слів організаторів, 60% зібраних коштів будуть скеровані на машини для ЗСУ, 20% на гуманітарну допомогу для мирних жителів України. Решта 20% - для центру підготовки операторів БПЛА «Крук». 

Коли: 30 липня, з 10:00 до 21:00.

Де: парк імені Івана Франка.

!FEST Weekend

!FEST Weekend.!FEST Weekend. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

!FESTrepublic у Львові запрошує львів'ян, переселенців і туристів на веселі вихідні на просто неба. Відпочинкові зони з пуфами, гамаками та лежаками, фонтан, настільний футбол і великі шахи – тут є все для хорошого відпочинку і дорослих, і дітей. 

В останні вихідні липня на території !FESTrepublic діятиме безліч розваг та активностей на свіжому повітрі, а саме: музичні сети від ді-джеїв, перегляд улюблених мультфільмів на великому екрані, дитячий аквагрим, професійні аніматори, майстер-класи.

Додамо, що серед гастрономічних локацій на територіє є такі, як: Реберня, Братванка, Milk Pub, кав’ярня Kulturrra та фуд-корти Правда, П‘яна вишня. 

Коли: 30 та 31 липня, з 14:00 до 21:00.

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах