Не сиди вдома: куди піти у Львові у п'ятницю та на вихідних

Не сиди вдома: куди піти у Львові у п'ятницю та на вихідних

Не сиди вдома: куди піти у Львові у п'ятницю та на вихідних Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
04 серпня 2022 19:01

Попри активні бойові дії в Україні, культурне життя міста Лева триває. Більшість заходів, які проводять у місті – благодійні. VG Львів зібрав найцікавіші івенти, куди можна піти у Львові у п'ятницю і на вихідних, 5-7 серпня. 

Концерт LAUD

Фото: Іviv.travelФото: Іviv.travel

LAUD — український співак та композитор, автор пісень, найпопулярніші з яких «Не залишай», «У цю ніч», «Подоляночка», «Вигадав», «Там, де ти». Він був учасником «Голосу країни» та «Євробачення-2019». На вечірці він виконає нові та улюблені хіти на терасі з вражаючою панорамою. Вишукане вино та страви від шеф-кухаря стануть ідеальним доповненням до неповторної атмосфери вечора.

Де: TERRA Restaurant

Коли: 5 серпня, 19:30

ПРЕМ'ЄРА вистави "Як я познайомився з війною і майже вбив путіна"

Фото: Andii PasternakФото: Andii Pasternak

Вистава у жанрі аудіально-перформативного концерту є автобіографічною історією від першої особи, що поєднується з сюреалістично фантазійною лінією спроби вбивства путіна центральним героєм твору. Це симбіоз аудіального театру з музичним перфо-концертом; історія пригод і пошуків свого нового місця, через втрату попереднього життя. Це все заміксоване з експериментальною музикою, сновидіннями і фантазіями про смерть путіна.

Де: Театр Лесі Українки

Коли: 5 серпня, 18:00

Ціна: 280 гривень

В УКРИТТІ #22: "ВСЕ ДО ЧАЮ" (ВДЧ) 

Фото: facebook.com/nyzhnijzal Фото: facebook.com/nyzhnijzal

ВДЧ ­– галицько-волинський електронно-інструментальний речитативно-вокальний гурт. ВДЧ – про вольові змагання, і теперішнє підкидає все нові випробування для нас.
вдч про свободу, дух та критичне мислення. Пісні ВДЧ спрямовані викликати стани збудження глибинної національної пам'яті та виявів історичних прагнень.

Де: площа Данила Галицького, 1, Нижній Зал в Театрі Ляльок

Коли: 5 серпня, 19:00 - 21:00

Ціна: 150 гривень

Виставковий проєкт – Марія Примаченко. «Дарую Україні!»

Фото: mitec.uaФото: mitec.ua

Переважна частина експонованих композицій репрезентують пізній період творчості мисткині, останнє десятиріччя її життя. Відвідувачі матимуть змогу поринути у фантастичний світ дивовижних істот, звірів, птахів, квітів. У творчості Марії Примаченко поєдналися витоки українського живописного та поетичного фольклору. Художниця виробила свій мистецький стиль, для якого характерні: яскрава, гармонійно збалансована колористика творів, різноманітність композиційних вирішень, багата орнаментика – рослинна та геометрична, сюжетне різнобарв’я.

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

Коли: 5-7 серпня, 10:00-17:00

Сергій Чирков. Стендап у Львові

Фото: facebook.com/undergroundstandupkyivФото: facebook.com/undergroundstandupkyiv

Сергій Чирков – популярний стендапер, співведучий Телебачення Торонто і учасник ХтоЗнаШоу. Він простий і не намагається подобатися усім. Завжди чесно оцінює себе і просить переглянути його виступи в інтернеті, перед тим, як приходити на живий концерт, бо гумор – це дуже суб’єктивна штука. Сам він про себе говорить, що класичний Чирков – це псевдоінтелектуальні приколи, крінж, можливо, сльози.

Де: Заводська 31, ДК НАЗВА

Коли: 6 серпня, 19:00

Ціна: 350 гривень

Фермерський ярмарок

Фото: facebook.com/lvivFarmersFairФото: facebook.com/lvivFarmersFair

Десятки фермерів Львівщини продаватимуть свою продукцію. На ярмарку відвідувачі зможуть придбати натуральні сири, ковбаси, овочі, ягоди та фрукти, домашні вина, соки, випічку. Вже третій рік поспіль Львівська міська рада надає майданчик для місцевих фермерів, де вони можуть ділитися досвідом із колегами, презентувати свою продукцію та продавати її покупцю. 

Де: площа Ринок

Коли: 6 серпня, 10:00 - 16:00

Ціна: безкоштовно  

ДРУГА РІКА. БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ У ЛЬВОВІ

Фото: facebook.com/DrugaRika Фото: facebook.com/DrugaRika

Після широкомасштабного військового вторгнення росії музиканти направили свою діяльність на допомогу країні: «Друга Ріка» дає благодійні концерти, прибуток з яких йде на закриття потреб ЗСУ. Нещодавно колектив завершив благодійний тур «Хто, якщо не ми?», під час якого зібрали понад 3 000 000 гривень. На цьому колектив не зупиняється та продовжує допомагати своїй країні.

Де: проспект Чорновола, 2, Нічний клуб Малевич \ Malevich Night Club

Коли: 6 серпня, 18:00 - 20:00

Ціна: 390 – 650 гривень

Концерт PIANOБОЙ

Фото: facebook.com/FESTrepublicФото: facebook.com/FESTrepublic

Дмитро Шуров - Pianoбой, разом з незмінним барабанщиком групи Григорієм Олійником та скрипалем Мойсеєм Бондаренко проведуть серію камерних благодійних зустрічей. У найважчі часи саме музика рятує і підтримує нас, дає нам надію, підіймає нас з емоційного дна. «Ми будемо разом посміхатись і плакати, співати та імпровізувати у безпечних місцях - всі концерти пройдуть виключно у підвальних приміщеннях. Крім того, нами разом будуть зібрані чималі кошти на термінові потреби наших захисників», – кажуть організатори.

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 7 серпня, 19:00 - 21:00

Ціна: 350 гривень

Роуп-джампінг у Львові

Фото: facebook.com/kavaropeФото: facebook.com/kavarope

Хочеш нарешті прокричатись на повний голос і випробувати себе на сміливість? Тоді точно треба прийти на роуп-джампінг. Ти стрибнеш звисоти 34 метри, подолаєш страх висоти, відчуєш нові емоції і перезавантажишся на всі. Це абсолютно безпечно - все обладнання сертифіковане, інструктори з досвідом 5+ років і перший стрибок завжди роблять самі.

Де: Стрийська, 199, Арена Львів / Картодром

Коли: 7 серпня, 10:00 – 17:00

Ціна: 700 гривень при оплаті на місці, але якщо зареєструватись наперед і внести завдаток 200 гривень, то ціна буде 600 гривень. Реєстрація – 063 875 01 23. 

БЛАГОДІЙНИЙ МУЗИЧНИЙ ЛАЙВ. МАР‘ЯНА КЛОЧКО

Фото: bookforum.ua Фото: bookforum.ua

Maryana Klochko – вокалістка та продюсерка зі Львова. Її музика навіює стан, в якому немає ні часу, ані простору: експериментальний поп, крихкий, проникливий вокал, електронна меланхолія, біт, що от-от спотикнеться. В музиці досліджує зв’язок із внутрішнім «я», відстороненість в момент найближчої присутності. Усі виручені кошти будуть спрямовані на підтримку програми «Митці у війні».

Де: вулиця Механічна, 5, Jam Factory Art Center

Коли: 7 серпня, 20:00

Ціна: 250 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах