У Львові запустили велодрезину

У Львові запустили велодрезину

У Львові запустили велодрезину Фото: Роман Кайман

Дозвілля та їжа
16 вересня 2022 20:44
Автор: Юрій Богун

Сьогодні, 16 вересня, у перший день Європейського тижня мобільності, біля станції «Личаків» небайдужі спочатку поприбирали колію, а потім усі охочі мали змогу покататись на велодрезині. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Тепер тут є велодрезина, яку зробила організація, що зараз виготовляє для фронту баггі, що називаються «Мамай». Власне, вони ще у довоєнний час зробили таку дрезину, завдяки якій люди можуть розважитись та активно відпочити», — розповів Павло Сирватка, заступник начальника управління вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності та інфраструктури Львівської міської ради.

Усі охочі можуть покататись на велодрезині від виробників баггі «Мамай» в суботу та неділю, 17 та 18 вересня, з 11:00 до 19:00.

У Львові запустили велодрезинуУ Львові запустили велодрезину Фото: Роман Кайман

Активності безкоштовні, однак організатори закликають мешканців та гостей міста долучитися до акції «Баггі для ЗСУ» в межах Європейського тижня мобільності та зробити добровільні внески.

«Велодрезина — наша давня ідея, яка виникла ще у 2011 році. Ми їздили тоді на запрошення наших друзів у Велику Британію, де бачили, як розвиваються велодрезини. Після цього у нас виникла ідея використовувати їх тут, у Львові. Це дуже красиві туристичні розваги для молоді та всіх охочих. Потенційно, вони могли б стати однією із кращих атракцій для туристів у місті. Цю велодрезину ми виготовляли близько двох місяців раніше, а спеціально перед цією акцією її вдосконалили та модернізували», — розповів один із співкерівників ГО «Львівська історична залізниця»  Ярослав Городчук.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах