Львівська філармонія починає новий сезон концертів за участі музикантів з Маріуполя

Львівська філармонія починає новий сезон концертів за участі музикантів з Маріуполя

Львівська філармонія починає новий сезон концертів за участі музикантів з Маріуполя Фото: philharmonia.lviv.ua

Дозвілля та їжа
24 вересня 2022 09:30
Автор: Юрій Богун

Новий концертний сезон Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» Львівської національної філармонії відкриється під знаком вдячності захисникам України та солідарності з музикантами Маріуполя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Подія відбудеться 24 вересня о 18:00 у Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії. У відкритті сезону візьме участь камерний оркестр «Ренесанс» Маріупольської камерної філармонії, з яким львівський колектив поєднують багато років співпраці та успішних проєктів.

Цьогорічне відкриття концертного сезону оркестру «Віртуози Львова» відбувається в умовах російського вторгнення в Україну. Артисти оркестру не стоять осторонь, долучаються до волонтерських заходів та беруть активну участь у концертах на підтримку України та її Збройних Сил в тому числі за кордоном.

«Задум та ідея концерту відкриття сезону оркестру є глибоко символічною та своєрідним актом солідарності та підтримки Маріуполя, жителі якого постраждали від російської агресії, зокрема фестивалю «Mariupol Classic» та багаторічних друзів «Віртуозів Львова» артистів оркестру «Ренесанс» Маріупольської камерної філармонії», - розповів засновник, директор та головний диригент Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», Народний артист України, Сергій Бурко.

Співпраця між колективами триває два десятиліття. Впродовж цього часу створили та реалізували багато проєктів. Наприклад, «Три Моцарти», який нещодавно (26 серпня) з успіхом вдруге був представлений на відомому польському фестивалі «Музика в старому Кракові». Також оркестри створили спільний компакт-диск «Українська музика від Сходу до Заходу», до якого увійшли твори маріупольських, донецьких та львівських композиторів.

Програма відкриття сезону об’єднає твори українських композиторів різних генерацій: Миколи Лисенка, Віктора Косенка, Юрія Ланюка, Валентина Сташенка, Богдани Фроляк, Золтана Алмаші. Зокрема звучатиме «Фантазія на теми Океан Ельзи» лауреатки Національної премії ім. Т. Шевченка, знаної української композиторки Богдани Фроляк, яку вона присвятила «Віртуозам Львова» та «Ренесансу». Символічною буде композиція «Maria’s City» Золтана Алмаші, яка є реквіємом-присвятою місту Марії та її жителям і захисникам.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах