День захисників і захисниць України: програма заходів у Львові на 14 жовтня

День захисників і захисниць України: програма заходів у Львові на 14 жовтня.

День захисників і захисниць України: програма заходів у Львові на 14 жовтня. Фото: galinfo.com.ua.

Дозвілля та їжа
13 жовтня 2022 08:01

У п'ятницю, 14 жовтня, відзначають День захисників та захисниць України, 80-ту річницю створення УПА, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди у Львові заплановано чимало святкових заходів. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Благодійні ярмарки 

Медична Лабораторія "Ескулаб" 14 жовтня запрошує на благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ. На відвідувачів чекатимуть солодощі, прикраси з бісеру, вироби з натуральної шкіри, патріотичні брелоки та браслети, букети з бавовни, ароматичні свічки та багато інших чудових речей. А ще пригощатимуть борщем.

Коли: 14 жовтня.

Де: площа Святого Юра, 5 (з 9:30 до 13:00); площа перед кінотеатром ім. Довженка (з 10:30 до 14:00); вул. Ряснянська, 392, Храм святого Василія Великого та священномученика Олексія Зарицького (з 11:00 до 14:30).

Ціна квитка: вхід вільний. 

Концерт повстанських пісень просто неба

У п'ятницю, 14 жовтня, на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні родини військових, пластуни та студенти Української академії лідерства співатимуть стрілецькі та повстанські пісні. Захід розпочнеться з короткої молитви, далі сурмач заграє повстанську пісню, а згодом під гітару усі учасники співатимуть українські стрілецькі та повстанські пісні.

Захід триватиме близько півтори години, тож усіх містян запрошують долучатись. На території Меморіалу облаштують місце, де можна буде зігрітись та попити теплого чаю, і просто поспілкуватись.

Коли: 14 жовтня, початок о 18:00.

Де: Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, перехрестя вулиць Кривоноса-Замкова.

Ціна квитка: вхід вільний.

Тематична екскурсія "Герої-захисники в історії стародавнього Львова"

Тематичні екскурсії "Герої-захисники в історії стародавнього Львова".Тематичні екскурсії "Герої-захисники в історії стародавнього Львова". Фото: facebook.com/ancientlvivmuseum.

З нагоди Дня захисників та захисниць України Музей "Львів Стародавній" запрошує усіх охочих на тематичну екскурсію "Герої-захисники в історії стародавнього Львова". На відвідувачів чекає незабутня мандрівка одним з найбільших підземель Львова, ознайомлення з експозицією музею та цікава розповідь про справжніх вонів, визначних полководців та захисників нашого міста та регіону. 

Коли: 14 жовтня, початок о 18:00.

Де: Музей Львів стародавній, вулиця Краківська, 21. 

Ціна квитка: 240 гривень. Для усіх захисників та захисниць вартість входу у музей "Львів Стародавній" 14 жовтня становитиме 1 гривню. 

Благодійний концерт у Lviv Film Center 

У День захисників і захисниць України 2022 львів'ян і гостей міста запрошують долучитись до благодійної події, яка матиме на меті збір коштів на потреби родин, нещодавно звільнених із полону, оборонців Маріуполя. 

Коли: 14 жовтня, початок о 18:00.

Де: Lviv Film Center, вулиця Володимира Великого, 14а.

Ціна квитка: вхід вільний. 

Осяяні чорним сонцем

Осяянні чорним сонцем.Осяянні чорним сонцем. Фото: facebook.com/lvivphilharmonic.

Прем’єра хорової симфонії-перформансу "Осяяні чорним сонцем" Євгена Петриченка відбулася 2021 року у Покровську, що на Донеччині. Ідея цього твору пов’язана зі звуками Донбасу, як складової питомо української культури краю. Тому тут є елементи фольклору, звучать традиційні народні інструменти — дримба, калімба, бубон, сопілка тощо. Є тут і звуки війни, воєнних жахіть. Композиція по-своєму відкриває незнаний український Донбас, що постає через поезію Миколи Чернявського та Василя Стуса, через стародавні постаменти скіфських баб. Показово, що й сам автор твору, Євген Петриченко, родом із Донеччини. 

Коли: 14 жовтня, початок о 18:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна квитка: 150-250 гривень.

Музика Баха у темряві

Музика Баха у темряві.Музика Баха у темряві. Фото: сity-adm.lviv.ua

11 жовтня під час концерту у Львівському органному залі зникло світло, однак музиканти не розгубились і продовжили виступ при ліхтариках. Цей концерт викликав неабиякий резонанс. Відтак, організатори виступів вирішили провести ще один виступ у темряві, однак вже плановий. Музику Йоганна Себастьяна Баха виконуватиме органіст Сергій Павлів.

Коли: 14 жовтня, початок о 19:00.

Де: Львівський органний зал, вулиця Степана Бандери, 8.

Ціна квитка: 100-200 гривень.

Покрова на Медузі

Комплекс Emily Resort запрошує на сімейний фестиваль "Покрова на Медузі". У програмі: ярмарок українських виробників, дитячі атракціони, оглядова екскурсія на підйомнику, конкурси, розваги, фуд-корт.

За словами організаторів, музичний драйв цього дня створюватимуть хітові українські артисти: Мbreez, Солоха, Андріана, Заліско, Авіатор, Rock-H, Joryj Kłoc, Анна Трінчер та інші. 

Коли: 14 жовтня, початок о 14:00.

Де: Emily Resort, Винники, вулиця Хмельницького, 9Б.

Ціна квитка: 200-400 гривень.

Коли цвіте папороть

Вистава Коли цвіте папороть.Вистава Коли цвіте папороть. Фото: dyvys.info.

Це вражаючий спектакль, що поєднує хорове виконавство, народні традиції обрядовості свята Івана Купала і сучасну хореографію. Доповнює враження – яскраве дійство з відео проекцією. 

Гучна новітня прем’єра феєрії відбулася на сцені Львівської національної опери наприкінці 2017 року. Та до того часу – твір пережив десятиліття забуття, будучи забороненим радянською владою, як яскраво національний модерний твір. 

Коли: 14 жовтня, початок о 18:00.

Де: Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, проспект Свободи, 28.

Ціна квитка: 100-300 гривень.

Wellboy

14 жовтня у Львові відбудеться концерт Wellboy.14 жовтня у Львові відбудеться концерт Wellboy. Фото: facebook.com/wellboy.

Один із найяскравіших українських артистів із власним стилем, впізнаваним із перших нот, запрошує на благодійний концерт на підтримку ЗСУ. Кожен виступ цього артиста — це неймовірна, приголомшлива експресія з актуальною музикою та неймовірним видовищем. Це відточений до блиску унікальний стиль самобутнього таланту. Це сміливе поєднання музичних жанрів та безтурботних рим в безперечні хіти. Не пропустіть концерт Wellboy у Львові!

Коли: 14 жовтня, початок о 19:00.

Де: Malevich Night Club, проспект Чорновола, 2.

Ціна квитка: 550-1100 гривень. 

Ілля Найда 

Молодий український співак, який разом із своїм гуртом "Зоряна ніч" виконує українську поп-музику, запрошує на благодійний концерт на Покрови. Його голос обожнюють дівчата, а пісні Іллі Найди завжди "крутять" на танцмайданчиках. На 14 жовтня співак підготував для львів'ян і гостей міста надзвичайний концерт. 

Коли: 14 жовтня, початок о 19:00.

Де: Lviv Dovzhenko Centre, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна квитка: 350 гривень.

Жива

14 жовтня у Львові відбудеться концерт гурту Жива.14 жовтня у Львові відбудеться концерт гурту Жива. Фото: facebook.com/Жива.

Учасниці етно-гурту "Жива" з нагоди Дня захисників та захисниць України, 80-тої річниці створення УПА, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці виконають автентичні українські пісні, експериментуватимуть зі звучанням і театральним дійством, відтворюючи особливу магію архаїчної культури України. 

Коли: 14 жовтня, початок о 19:30.

Де: Lviv Film Center, вулиця Володимира Великого, 14а.

Ціна квитка: вхід вільний. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах