День ЗСУ: куди піти у Львові 6 грудня — програма святкових заходів

День ЗСУ: куди піти у Львові 6 грудня — програма святкових заходів.

День ЗСУ: куди піти у Львові 6 грудня — програма святкових заходів. Фото ілюстративне: galinfo

Дозвілля та їжа
06 грудня 2022 07:33

У вівторок, 6 грудня, українці відзначають День Збройних Сил України. Цього дня 31 рік тому парламент ухвалив Закон України «Про Збройні сили України». Розповімо про програму заходів у Львові з нагоди святкування Дня ЗСУ. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Об 11:00 відбудеться вшанування пам’яті борців за незалежність України на Личаківському кладовищі з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України. Локація: Марсове поле (поле почесних поховань 86а), поля почесних поховань №67 та №76 Личаківського кладовища.

О 12:30 – екуменічна панахида за полеглими захисниками України у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла на

О 13:30 – акція «Подаруй тепло ЗСУ» – виготовлення окопних свічок на вул. Винниченка, 16.

О 15:00 – відкриття інсталяція Влодка Кауфмана «НАБАТ», що має на меті бути не тільки місцем пам'яті, а і пригадування, зустрічей. Локація: Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (вул. Чернеча гора, 1), дзвіниця з Хоросна.

Масштабна конструкція передбачає нанизування найрізноманітніших дзвонів (й усього, що може виконувати таку функцію) відповідно до кількості днів повномасштабного вторгнення. Щодня до звучання об’єкту додаватиметься новий звук, і кожен та кожна можуть принести свій «дзвін» – гільзу, металевий кухлик чи будь-що інше – щоб їхній звук нагадував про кожен черговий день війни усім нам. Наповнення «НАБАТу» триватиме аж до перемоги: регулярно Влодко Кауфман збиратиме усіх у Львівському скансені, аби разом вдарити у набат і разом помовчати за загиблими, вшанувати їхню пам’ять, поділитися надією з ближніми.

Приєднатися до створення «НАБАТу» можуть усі: дзвони та усе, що може ними стати, запрошують вже зараз приносити на «Дзиґу» (вул. Вірменська, 35). 

Нагадаємо, що День Збройних Сил України Верховна Рада встановила у 1993 році. Відзначається щорічно 6 грудня, оскільки саме в цей день у 1991 році ухвалили закон України «Про Збройні сили України». Він також символічно співпадає з початком Першого Зимового Походу армії УНР.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах