Афіша на вихідні: які заходи відбудуться у Львові з 20 по 22 січня

Куди піти у Львові у вихідні 20-22 січня 2023

Куди піти у Львові у вихідні 20-22 січня 2023 Фото: instagram.com/josie.bullard

Дозвілля та їжа
20 сiчня 2023 08:04

У Львові, попри страшну війну в країні, триває мистецьке життя. Тут організовують різні заходи, концерти, вистави і екскурсії. Більшість із них створюють аби зібрати гроші для підтримки Збройних сил або на благодійність для постраждалих цивільних.

VG Львів зібрав найцікавіші події вихідних, 20-22 січня.

ЛЮДКЕВИЧ FEST

Фото: Львівський органний зал Фото: Львівський органний зал

Людкевич Fest — український фестиваль класичної музики, який реалізується командою Львівського органного залу в рамках довготривалої стратегії промоції української музики Ukrainian Live. "Попри важкий час війни росії проти України, ми вирішили не переривати традиції фестивалю, який був заснований у 2017 році командою Collegium Management. Адже наша війна зараз іде, в першу чергу, за нашу культуру та цінності", - додають організатори. Людкевич Fest 2023 відкриє всі сторони творчості митця, зокрема камерно-інструментальну, хорову та симфонічну музику.

Де: вулиця Бандери, 8, Будинок органної та камерної музики

Коли: 20 сiчня - 25 сiчня, 19:00

Ціна: 100 – 200 гривень

РОЗКОЛЯДА В ТЕАТРІ ЛЯЛЬОК

Фото: Локальна культурна підтримка Фото: Локальна культурна підтримка

"Розколяда" - своєрідні різдвяні вечорниці, коли сходились усі разом, аби поколядувати й погоститися. Нею завершується цикл зимових свят. Глядачів чекають лекції, театральні вистави, вертеп та концерти протягом всіх вихідних.

Де: площа Данила Галицького, 1, Львівський обласний театр ляльок

Коли: 20 сiчня - 22 сiчня, 14:00 - 19:00

Ціна: 350 гривень

BACH CONTEMPORARY

Фото: Львівська національна філармонія Фото: Львівська національна філармонія

Фестиваль «Bach Contemporary» у Львівській національній філармонії ім. Мирослава Скорика відбувається вже вп’яте і є чудовою нагодою заново відкрити для себе шедеври Йоганна Себастьяна Баха. Скрипка, орган, чудові візуальні картини, що творитимуться в режимі реального часу та поетичні сонети  – чи можна знайти кращий рецепт для незабутнього зимового вечора?! 

Де: вулиця Чайковського, 7, Львівська обласна філармонія

Коли: 20 сiчня, 18:00 - 19:00

Ціна: 150 – 180 гривень

ДЖАЗ У ЛЬВОВІ. КОНЦЕРТ МАРІЇ ДУСЯК

Фото: pinterest.com Фото: pinterest.com

"Джаз - це музика свободи, цікавий ритмів та насичених гармоній. Та що буде, якщо поєднати джаз з українською музикою? Приходьте, щоб дізнатись це!", - додають організатори. Марія Дусяк - піаністка, вокалістка та аранжувальниця. Марія любить фольклор та джаз. Тому вона поєнднує любов до цих жанрів у своїх аранжуваннях. У програмі ви почуєте аранжування на вже улюблені нами українські народні та естрадні пісні. 

Де: вулиця Городоцька, 38, Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос"

Коли: 20 сiчня, 18:00 - 19:00

Ціна: 150 гривень

КОНЦЕРТ "ДУДАРИКА" "ПОКОЛЯДІ!"

Фото: "Дударик"Фото: "Дударик"

Ходять легенди, що «Дударик» на різдвяні свята заколядовує весь Львів і не тільки. Ви, напевно, не раз чули, як до когось в гості приходили колядувати «Дударики», і як то було гарно. Незважаючи на те, що минулого року через повномасштабне вторгнення вони не встигли провести коляду, цього року неодмінно надолужать. Додадуть різдвяного настрою Lviv Clarinet Quartet та солістка Ірина Чікель. Зібрані кошти та донати перенаправлять на допомогу ЗСУ. 

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 22 сiчня, 18:00 - 20:00

Ціна: 200 – 500 гривень

ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ. КОНЦЕРТ

Фото: youtube.com/VJUGAAФото: youtube.com/VJUGAA

Солісти Львівської національної філармонії та квартет Заслужених артисток України бандуристок «Львів’янки» підготували програму, котра нерозривною лінією проходить крізь всю нашу історію, крізь те, що треба пам’ятати й плекати. 

Де: вулиця Чайковського, 7, Львівська обласна філармонія

Коли: 22 сiчня, 15:00 - 16:00

Ціна: 150 гривень

TENORS BEL'CANTO. З РІЗДВОМ У СЕРЦІ

Фото: Львівська національна філармоніяФото: Львівська національна філармонія

Кожен учасник квартету Tenors BEL'CANTO, природно обдарований голосом багатим на експресію і красу. Використовуючи незвичайну суміш класичної опери і ультрасучасної популярної музики, цей динамічний квартет об'єднує сильні і керовані голосу по всьому професійному спектру. Голоси трьох тенорів звучать у винятковій гармонії і створюють унікальне, приємне враження для слухачів.

Де: вулиці Федьковича, 54, Палац культури залізничників "Рокс"

Коли: 22 сiчня, 17:00 - 19:00

Ціна: 200 – 400 гривень

ВІКТОР ПАШНИК

Фото: facebook.com/V.PashnykФото: facebook.com/V.Pashnyk

Організатори кажуть, що цей концерт для всіх, кому небайдужі українське слово й українська культура, хто розуміє пісенну мову любові до рідного краю, природи, людини, матері, цілого Всесвіту, хто відчуває шалений пульсуючий ритм серця, сповненого коханням.

Де: вулиця Городоцька, 38, Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос"

Коли: 22 сiчня, 17:00 - 18:00

Ціна: 150 гривень

ВЕЛИКА КОМЕДІЙНА ІМПРОВІЗАЦІЯ

Фото: FESTrepublicФото: FESTrepublic

Коміки Андрій Рибак, Фіма Константиновський, Саша Степаненко занурять вас у неймовірну атмосферу імпровізації та разом з вами допоможуть ЗСУ. Адже зібрані кошти будуть перераховані на потреби наших воїнів.

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 22 сiчня, 18:00 - 20:00

Ціна: 250 гривень

ВІКТОР ПАВЛІК. РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ

Фото: VINIL Concert agency Фото: VINIL Concert agency

30 років на сцені, 27 студійний альбомів і сотні відіграних концертів. Його творчість знає кожний, а пісні не залишають байдужим нікого. Цей концерт буде справжньою симфонією музики, улюбленого голосу і віртуозної гри кращих музикантів.

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 22 сiчня, 19:00 - 21:00

Ціна: 350 – 750 гривень

МУЗЕЙ НАУКИ

Фото: Музей Науки Львів Фото: Музей Науки Львів

У музеї є 100 найрізноманітніших експонатів, що інтерактивно пояснюватимуть дітям явища природи та закони фізики; тематичні зони - розділи води, повітря, людини, оптики, науки, акустики, електрики, роботів та Формули-1 та VR; лабораторія; зона акустики з музичними інструментами. Там можна відтворити ехолокацію кажана та побачити силу свого голосу у вигляді діаграми на екрані. А в секції з роботами можна провести діалог з RoboThespian. Також там є роборука KUKA, якою збирають машини та інші прилади на промислових підприємствах. Є в музеї зона для виховання гуманності і толерантності: здорові діти можуть сісти в інвалідний візок і подолати на ньому перешкоди. Також вони спробують видобувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці.

Де: вулиця Стрийська, 200а, Музей Науки Львів

Коли: 20-23 січня, 08:00 - 20:00

Ціна: 350 гривень

МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ МАЛЯРСТВА НА СКЛІ "ДИВОВИЖНІ ЗВІРІ"

Фото: MiraStudia Модерна Україна Фото: MiraStudia Модерна Україна

Студія образотворчого мистецтва Палацу Хоткевича організовує майстер-клас із малярства на склі "Дивовижні звірі" за мотивами творів Марії Примаченко. Цього разу учасники зможуть самі створити дивовижний світ казкових звірів.

Де: вулиця Кушевича, 1, Міський палац культури імені Гната Хоткевича

Коли: 21 сiчня, 14:00 - 15:30

Ціна: 350 гривень. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах