Афіша подій на вихідні: куди піти у Львові 25-26 лютого

Куди піти у Львові у вихідні, 25-26 лютого – афіша подій

Куди піти у Львові у вихідні, 25-26 лютого – афіша подій Фото: justlviv.it

Дозвілля та їжа
23 лютого 2023 19:13

У вихідні львів'ян та гостей міста чекає багато цікавих подій: концерти, вистави, екскурсії та інше. Більшість заходів мають на меті зібрати гроші для підтримки Збройних сил. Для містян це можливість розвіяти голову і хоча б на кільки годин забути про страшну війну в Україні, та водночас задонатити українським захисникам.

VG Львів зібрав найцікавіші події вихідних, 25-26 лютого, в одному огляді.

МАРІЯ БУРМАКА

Фото: Mariya BurmakaФото: Mariya Burmaka

Концерт стане унікальною імпровізацією, коли глядачі зможуть брати участь у побудові концертної програми, адже багато пісень Марії Бурмаки її прихильники знають напам`ять. Ці пісні в різний час ставали саундтреками різних життєвих моментів для багатьох і на прохання слухачів, Марія виконуватиме ті відомі пісні, які особливо захоче послухати аудиторія. Не обійдеться і без новий композицій Марії. Таких як «Повернись живим» та «Перемога». 

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 25 лютого, 18:00 - 20:00

Ціна: 475 – 975 гривень

ВИСТАВА “ЗАХАР БЕРКУТ”. ПРЕМ'ЄРА

Фото: suspilne.media  Фото: suspilne.media

Захар Беркут» - повість Івана Франка про боротьбу у XIII столітті жителів Тухольщини проти нашестя монголів. Це культовий твір українського класика, знаковий для українців, має зазвучати для нас по новому, через призму сьогоднішньої війни з росією.

Де: вулиця Леся Курбаса, 3, Львівський академічний театр імені Леся Курбаса

Коли: 25 лютого - 26 лютого, 17:00

Ціна: 300 – 350 гривень

АҐОРА. ПРЕМ'ЄРА ВИСТАВИ

Фото: Театр Лесі Українки Фото: Театр Лесі Українки

Ця вистава — сеанс розілюзнення, інспірований давніми греками. Озброївшись почуттям гумору та провокаціями дрібного калібру, будемо міркувати про справедливість, відповідальність, доброчесність і способи гармонійного співжиття таких різних нас в одній Україні.

Де: вулиця Городоцька, 36, Львівський драматичний театр імені Лесі Українки

Коли: 25 лютого, 17:00 - 18:00

Ціна: 320 – 350 гривень

CULTURE CLUB UA "ЗНОВУ З ВАМИ"

Фото: Culture Club UA Фото: Culture Club UA

Український Культурний Клуб (в минулому гурт Wszystko) – в репертуарі гурту пісні Богдана Весоловського, Мирослава Скорика, Володимира Івасюка, Олександра Злотника, Миколи Мозгового та інших українських композиторів. Цього разу музиканти вперше, вийдуть на сцену з новою назвою колективу та представлять програму зі старих, улюблених творів для своїх прихильників, а також виконають нові пісні. 

Де: вулиця Федьковича, 54, Палац культури залізничників "Рокс"

Коли: 26 лютого, 17:00 - 19:00

Ціна: 200 – 450 гривень

МУЗИКА ВЕЧІРНЬОГО ЛЬВОВА

Фото: bodo.uaФото: bodo.ua

Львівський Фолк&Джаз Бенд "FIJI" організовує серію концертів української ретро-музики. "Джаз, фолк, танго, твіст, фокстрот, фанк - це все не лише про "закордонні хіти". Це - про українську пісню. Якщо слово "естрада" викликає у вас алергію, то ми спішимо розвіяти сумніви. Батярські хіти 30-х років Богдана Веселовського, шедеври 60-х Мирослава Скорика та Олександра Білаша, твори барда Анатолія Горчинського, золоті шлягери 80-х дуету "Світязь" і Андрія Миколайчука", - додають організатори. 

Де: вулиця Городоцька, 38, Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос"

Коли: 26 лютого, 17:00 - 18:00

Ціна: 150 гривень

BACH & ROCK ORGANUM

Фото: Львівська національна філармонія Фото: Львівська національна філармонія

Музика Баха поєднала в собі щиру духовність з вищою бароковою майстерністю, емпатію до людських переживань з божественним піднесенням. Орган у композиціях ROCK у супроводі камерного оркестру, голосу та фортепіано. Орган, фортепіано, вокал, ударні та камерний оркестр об’єднаються під орудою Тетяни Драник – молодої та  сучасної дириґентки. Виконавці: Олена Мацелюх, орган Меланія Макаревич, фортепіано Ігор Мацелюх, саксофон / флейта Пана Маріанна Лаба, вокал Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» Тетяна Драник, дириґентка. У програмі хіти із репертуару Rammstein а також популярна класика – твори Йоганна Себастьяна Баха, Карла Орфа. 

Де: вулиця Чайковського, 7, Львівська обласна філармонія

Коли: 26 лютого, 18:00 - 19:00

Ціна: 120 – 400 гривень

ЛЬВІВСЬКИМИ БОРДЕЛЯМИ, ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС. ЕКСКУРСІЯ

Фото: Прогулянки Львовом Фото: Прогулянки Львовом

Львівський історик Володимир Вуйцик полюбляв говорити: "Львів - місто європейське". Під цим він мав на увазі наявність борделів чи ж то будинків розпусти, що були як офіційними, на утриманні міста, так і приватними і часто нелегальними. "Спробуємо простежити історію розташування та облаштування борделів від XIV до XX століття, познайомимося з законами, що супроводжували цей вид праці, а також оглянемо деякі наявні еротичні та не дуже артефакти", - додають організатори.

Де: місце зустрічі – у повідомленні напередодні.

Коли: 26 лютого, 10:00 - 12:29

Ціна: 420 гривень

КОНЦЕРТ ГУРТІВ "ПИРІГ І БАТІГ" ТА "LEMKO BLUEGRASS BAND"

Фото: facebook.com/pyrigbatigФото: facebook.com/pyrigbatig

Пиріг і Батіг - музично-поетичний проект популяризації мови краю за допомогою музичних, поетичних та пісемних форм. Хлопці заграють лірику військового часу і познайомлять зі співаною поезією розстріляного відродження. Lemko bluegrass band - творчість проекту об'єднана українсько-американською традиційною та популярною музикою. В двох словах цей мультикультурний мікс можна назвати – лемківський блюґрасс, карпатський свінг чи гуцульський блюз. І все це в живому акустичному виконанні. 

Де: площа Данила Галицького, 1, Нижній Зал в Театрі Ляльок

Коли: 26 лютого, 19:00 - 21:00

Ціна: 300 гривень

ДОМІВКА ВРЯТОВАНИХ ТВАРИН

Фото: instagram.com/domi_vkaФото: instagram.com/domi_vka

Притулок для тварин "Домівка врятованих тварин" функціонує у регіональному ландшафтному парку «Знесіння». На територію притулку вхід безоплатний. Домівку заснували у 2018 році. Зараз тут живуть звірі, яких визволили з рук браконьєрів чи недобросовісних господарів: вовки, лисиці, єнотоподібні собаки, собаки та коти, птахи, кролики. Керівництво «Домівки врятованих тварин» також просить допомоги небайдужих львів’ян і приносити їжу для тварин або пожертви на будівництво нового притулку. 

Де: вулиця Олекси Довбуша, 24, в парку «Знесіння» ДОМІВКА ВРЯТОВАНИХ ТВАРИН

Коли: щодня, 10:00 - 17:00 

ВИСТАВА "МЕЛАНХОЛІЙНИЙ ВАЛЬС". ПРЕМ'ЄРА

Фото: Національний театр ім. Марії Заньковецької Фото: Національний театр ім. Марії Заньковецької

За давньою легендою, дівчина, яка знайде едельвейс, буде дуже щасливою і матиме міцну та велику родину. Ольга Кобилянська ще маленькою дівчинкою на крутих схилах знайшла цю квітку. Едельвейс завжди був з нею, хоча і не приніс їй щастя. Допоможіть журналістам Vgorode.ua виконувати свою роботу. Так і у «Valse melancolique» -  троє жінок шукають своє щастя, яке за тогочасними уявленнями не відповідали ролі жінки у суспільстві. Кожна з героїнь хоче знайти свою квітку едельвейсу, для можливості вільно обирати свій життєвий шлях. 

Де: вулиця Лесі Українки, 1, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 26 лютого, 17:00 - 18:30

Ціна: 200 гривень.
 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах