Безкоштовно: куди піти у Львові на вихідні, 11-12 березня

Безкоштовно: куди піти у Львові на вихідні, 11-12 березня.

Безкоштовно: куди піти у Львові на вихідні, 11-12 березня. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
11 березня 2023 06:24

На початку нового вікенду традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові на вихідні, 11-12 березня, аби "перезавантажитися". Усі івенти – безкоштовні. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Sempre primo. Концерт

Sempre primo. Концерт.Sempre primo. Концерт. Фото: Sempre Primo.

Національний музей імені Андрея Шептицького запрошує на концерт струнного ансамблю Sempre primo, що відбудеться у межах виставкового проєкту "Натхненні Пінзелем у Годовиці". У виконанні юних скрипальок прозвучать відомі твори українських та світових композиторів. Художня керівниця ансамблю – Оксана Матвієнко. 

Коли: 12 березня, 15:00-16:00. 

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, проспект Свободи, 20.

Моя квартира скинула шкіру. Виставка історичних стінописів Львова

Моя квартира скинула шкіру. Виставка історичних стінописів Львова.Моя квартира скинула шкіру. Виставка історичних стінописів Львова. Фото: localhistory.org.ua.

Львівський муніципальний мистецький центр запрошує на виставку трансферів львівських стінописів ХVI – ХIX століть. Більшість із них були оздобленням кам’яниці родини Еміновичів на вулиці Вірменській. Сьогодні вони як окремі історичні об’єкти заповнили галерейні зали Муніципального мистецького центру.

"Витвори монументального мистецтва можна знайти на стінах та стелях багатьох квартир львівського середмістя. У радянськоий період та у час пострадянської моди на “євроремонт” ці розписи поховали під емалями, фарбами та вагонкою. Сьогодні ж ми спостерігаємо за тим, як ці камяниці “скидають шкіру” завдяки праці реставраторів та мистецтвознавців. Саме про них і їхню роботу — ця експозиція та освітню програму", — розповіли організатори.

Окрім перегляду делікатних трансфрерів стінописів, які є свідками різних епох та перепетій Львова, відвідувачі зможуть познайомитися з авторами їхнього виявлення та збереження.

Коли: 11-12 березня, 10:00-21:00. 

Де: Львівський муніципальний мистецький центр, вулиця Стефаника, 11.

Як риба в місті. Квест

Як риба в місті. Квест.Як риба в місті. Квест. Фото: Юрій Богун.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Субота – з 12:00 до 18:00.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20. Щодня з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Неділя – з 10:00 до 17:00.

Коли: 11-12 березня, 10:00-17:00.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Літери в місті. Виставковий проєкт

Літери в місті. Виставковий проєкт.Літери в місті. Виставковий проєкт. Фото: birdinflight.com.

У соціальній галереї Муніципальнього мистецького центру від 18 лютого експонуються постери одеського проєкту @odessacityletters із цитатами, які супроводжували Українську боротьбу цього року.

Літери в місті – це онлайн-музей шрифтової спадщини Одеси. Ініціатива збирає та діджиталізує вуличні таблички, вивіски установ та закладів, афіші культурних подій та інші написи, що формували образ міста протягом двох із лишком століть. На жаль, з різних причин більшість цих написів із міського середовища зникли. Шукають їх за архівами, старими фото, приватними колекціями для того, щоб оцифрувати їх і дати нашим сучасникам повніше уявлення про життя, культуру й  історію Одеси. 

Авторами цих уже народних фраз є: Президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач Валерій Залужний, письменники та письменниці Дарина Гладун, Оксана Куценко, Сергій Жадан, Ліна Костенко, Артем Азоян. 

Під час проведення виставки можна буде придбати копії постерів та символіку задля прямої підтримки українського війська.

Виставка вільна для відвідування щодня до 11 березня з 10:00 до 21:00. Код на брамі 27.

Коли: 11 березня, 10:00-21:00. 

Де: Львівський муніципальний мистецький центр, вулиця Стефаника, 11.

Слідами галицьких євреїв. Екскурсія

Слідами галицьких євреїв. Екскурсія.Слідами галицьких євреїв. Екскурсія. Фото: Юрій Богун.

Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Музей працює за попереднім записом (номер телефону: 0 322 389 869). 

Коли: 11-12 березня, 9:00-18:00.

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30.

Майже весна. Виставка

Майже весна. Виставка.Майже весна. Виставка. Фото: Сергій Декалюк.

На виставці художника зі Збаража Сергія Декалюка відбувається першопоказ живописних робіт, створених протягом цього року.

"Щоразу, працюючи, я запевняв себе, що люди в моїй країні змінились стали кращими, сильнішими, готовими на все заради перемоги. Твори, що створені протягом періоду, навантаженого важкими подіями об’єднує віра в перемогу. У весну, котра неодмінно настане", – розповів Сергій Декалюк.

Коли: 11-12 березня, 12:00-19:00.

Де: "Зелена канапа", вулиця Вірменська, 7. 

24. Виставка

24. Виставка.24. Виставка. Фото: ХотАртХол.

Це синтез повідомлень, роздумів, вражень різних людей в одну – цілісну, виразну, яскраву, одночасно драматичну і оптимістичну візуальну форму. Учасинки експозиції спробували створити власну хроніку війни, яка резонуватиме із відчуттями більшості українців, а заразом допоможе іноземцям переосмислити напад на Україну через загальнолюдські цінності. 

На виставці буде представлено роботи Марії Кочерової, Даниїла Зінкевича, Максима Клімуха, Юлії Малої. 

Коли: 11-12 березня, 10:00-20:00.

Де: ХотАртХол, вулиця Кушевича, 1.

Екоцентр

Екоцентр у Львові.Екоцентр у Львові. Фото: unsplash.com.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: 11-12 березня, 10:00-15:00. 

Де: Екоцентр, вулиця Кубанська, 12.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин.Домівка врятованих тварин. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: 11-12 березня, 10:00-17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах