Не проґавте: найгучніші фестивалі квітня у Львові

Не проґавте: найгучніші фестивалі квітня у Львові.

Не проґавте: найгучніші фестивалі квітня у Львові. Фото: lvivskansen.org.

Дозвілля та їжа
01 квiтня 2023 08:08

Попри повномасштабну війну в Україні, мистецьке життя у Львові триває. У другий місяць весни у місті Лева відбудеться кілька дуже цікавих заходів: «Music & Art Fest», «DoBro ярмарки», «Гаївки на Медузі», український фестиваль індустрії краси «Дзеркало моди» і улюблений весняний фестиваль львів'ян «Великдень у Шевченківському гаю». Розповідаємо про найгучніші фестивалі квітня 2023 у Львові.  Дивіться повну афішу Львова.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

MUSIC & ART Fest 

MUSIC & ART Fest.MUSIC & ART Fest. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

У неділю, 2 квітня, з 16:00 до 21:00 !FESTrepublic, за словами організаторів, буде наповнений музикою та мистецтвом. На міні-фестивалі молодого мистецтва на відвідувачів чекають такі атракції: узична сцена від ZVOOK music academy; мистецькі майстер-класи спільно з арт-студією «Творчий політ»; творчий майстер-клас «Ліпка з глини» разом з Ліпкою-Здибкою та Керамічним Простором; фудкорт зі смаколиками. А також вечірка-аfterparty разом із DJ Machitas ,бо як же без танців!

Коли: 2 квітня, 16:00. 

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 250 гривень.

DoBro ярмарки 

DoBro ярмарки.DoBro ярмарки. Фото: Волонтерський простір DoBro.

9 квітня у Львові відбудуться благодійні передвеликодні ярмарки, кошти з яких будуть вилучені на поїздку на схід та деокуповані території України, щоб провести там великодні гаївки. Охочих чекають на двох локаціях: Студентський храм блаженного священномученика Олексія Зарицького (вулиця Лукаша, 3а). Ярмарок триватиме з 10:00 до 13:00 та з 17:30 до 19:30. Студентський храм святого Володимира (вулиця Природна, 8а). Ярмарок триватиме з 10:00 до 13:00. 

Коли: 9 квітня, з 10:00 до 13:00 та з 17:30 до 19:30. 

Де: Студентський храм блаженного священномученика Олексія Зарицького, вулиця Лукаша, 3а; Студентський храм святого Володимира, вулиця Природна, 8а.

Ціна: вхід вільний. 

Великдень у Шевченківському гаю

Великдень у Шевченківському гаю.Великдень у Шевченківському гаю. Фото: lvivskansen.org.

Вже багато років поспіль Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошував львів'ян та гостей міста до спільного святкування Великодня. 2023 рік не стане винятком. Втім, детальнішу програму святкування адміністрація пообіцяла оприлюднити пізніше.

Коли: 16 квітня, з 10:00 до 18:00. 

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, вулиця Чернеча Гора, 1.

Ціна: 100 гривень дорослий квиток, 70 гривень пільговий квиток, діти до 12 років заходять безкоштовно. Пільговий квиток (учнівський або студентський), можна придбати за наявності відповідних документів).

Гаївки на Медузі

Гаївки на Медузі.Гаївки на Медузі. Фото: Emily Resort.

16 та 17 квітня відпочинковий комплекс Emily Resort запрошує на благодійний фестиваль "Гаївки на Медузі". На Великдень — справжні традиційні Великодні гаївки, а також майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та розпису писанок.

На "обливаний понеділок" — свято у стилі молодіжного етно. У програмі — виступи етнофольк гуртів, квест для молоді на знання звичаїв, майстер-класи з виготовлення великодніх свічок та наукове шоу для дітей. Родзинкою другого дня фестивалю стане справжній водяний батл (за умов хорошої погоди) між дорослими та дітьми). А також, протягом двох днів, для гостей діятиме тюбінг, ярмарок, дитячі каруселі та атракціони, фешн покази українських брендів, виступи місцевих дитячих колективів та популярних артистів української естради. 

Детальніше про фестиваль "Гаївки на Медузі". 

Коли: 16-17 квітня, з 15:00 до 22:00. 

Де: Emily Resort, вулиця Хмельницького, 9Б, Винники.

Ціна: 150-500 гривень.

Дзеркало моди

Дзеркало моди.Дзеркало моди. Фото: zerkalomody.com.

Український фестиваль індустрії краси "Дзеркало Моди" відбудеться у Львові 25-27 квітня у Палаці Мистецтв. 

Тематичні розділи виставки: Косметологія та естетична медицина; Нігтьовий сервіс; Подологія; Професійний make-up; Перукарське мистецтво; Нарощування вій; Перманентний макіяж; Ін’єкційна косметологія; Декоративна косметика; Парфумерія SPA & Wellness-послуги; Все для салонів краси, соляріїв; Пластична хірургія; Модні аксесуари та біжутерія.

Коли: 25-27 квітня, з 10:00 до 17:00. 

Де: Львівський палац мистецтв, вулиця Коперника, 17. 

Ціна: 150-500 гривень.

JAZZ JAM DAY

JAZZ JAM DAY. JAZZ JAM DAY.

30 квітня всі джазомани світу відзначають Міжнародний день джазу. Львів, як найбільш джазове місто України, традиційно приєднується до святкування цієї дати. Впродовж двох днів, 29 та 30 квітня, кращі джазові виконавці України даруватимуть виняткову музику та блискучу живу гру для усіх поціновувачів справжнього джазу.

У суботу, 29 квітня, о 15:00 розпочнеться JAZZ JAM DAY у Львівському фаховому музичному коледжі ім. С. П. Людкевича, а о 19:00 у «Дзизі» – великий джем-сейшн з топовими музикантами України. Джазові події також відбудуться ще у трьох львівських локаціях, які стануть відомими ближче до фестивалю. 

Найнасиченішою буде неділя, 30 квітня.

«Джазовий марафон 30 квітня розпочне Lyudkevych Symphony Orchestra знаменитою «Рапсодією в стилі блюз», яка вже майже сто років залишається одним із найбільш популярних творів на перетині класики і джазу. Продовжить марафон найстаріший у Львові джазовий колектив – Dixieland Band Medicus. Окремою частиною концертної програми стане проєкт «Академії джазу». Участь у ньому візьмуть легендарний український джазмен Ігор Закус разом із студентами і резидентами Київської муніципальної академії музики ім. Р. Глієра. Ще одним учасником буде Usein Bekirov Jazz Project, номінований на премію «Греммі», який виступить у супроводі музикантів-викладачів кафедри джазу та популярної музики Львівської музичної академії імені М. В. Лисенка, а також біг-бенд академії Lviv Jazz Orchestra», – розповіли організатори.

Також на Lviv Jazz Days 2023 виступить відомий український ретро-бенд FIJI, музиканти якого зіграють імпровізації на теми українських пісень. Для джазоманів звісно ж готують і чимало сюрпризів. Серед них: нагородження та спільний виступ з переможцями першого відкритого вокального конкурсу «Спів in Lviv».

Коли: 29-30 квітня. 

Де: Львівський музичний коледж імені С. П. Людкевича, площа Маркіяна Шашкевича, 5; Артцентр "Дзиґа", вулиця Вірменська, 35 та інші локації, назви яких оприлюднять пізніше. 

Ціна: на події 29 квітня вхід вільний, а на концерт 30-го – купити квитки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах